Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkolle

co jest z moim brzuchem??

Polecane posty

Gość jkolle

boli od ponad dwoch tyg! to jest dziwny bol podbrzusza (gl w jego centralnej czesci), raz silniejszy, raz mniej. bardziej jest to ucisk, rozpieranie, "skrecanie", czasem w postaci kolki zlokalizowanej w ronych miejscach podbrzusza. nie przechodzi po czasie spoczynku (snu). dodatkow caly czas mam lekko wydety (powiekszony) brzuch. ginekolog wykluczyl problemy z drogami rodnymi. ja wykluczam wzdecia - mialam je nie raz - teraz to na pewno nie jest ten problem. nie ma krwawienia z drog rodnych, drog moczowych czy ukl pokarmowego. zalatwiam sie regulranie, bez problemow - jak wczesniej. oddawanie moczu rowniez nie sprawai mi trudnosci czy bolu. co to moze byc??? do lekarza ogolnego jestem umowiona dopiero na wtorek. dzis jest sobota. nie wiem, co robic...... :(((

może wyrostek daje o sobie znać? spróbuj przyciągnąć kolana do klatki piersiowej i zaraz rozluźnić i puścić na dół nogi - jak wtedy odczuwasz silniejszy ból to prawdopodobnie wyrostek...

Gość jkolle
nie zwieksza sie bol, kiedy przyciagam i odwodze kolana od klatki piersiowej. to na pewno nie wyrostek. bol nie koncentruje sie w prawej czesci podbrzusza.... co to moze byc?? gdzie mam dzis z tym pojsc? co robic? :(

idź najpierw do lekarz pierwszego kontaktu niech skieruje cię na usg jamy brzusznej

Gość Myrthee
No z prawej strony jest wyrostek. Ja mam go wycietego. I moj ojciec i mam i siostra tez i kazdy z nas mial inne objawy.

Gość jkolle
tylko, ze ten moj "bol" jest taki "rozlany" najczesciej... gdzie mni dzis przyjma?... sobota jest... :(

Gość jkolle
na pogotowiu? tam pewnie dadza mi cos przeciwbolwego i tyle mi pomoga....

oj ja tez mma takie bole;/ bylam u ginekologa, u normalnego lekarza, usg brzucha robione i nic;/ krew, kal i mocz w normie;/ mi lekarz powiedzial ze to moze byc po prostu taki sobie bol, ze moze wystepowac bez powodow;/ wyrostkek to tez nie bo tez sie badalam:/ ja mialam tak ze przez pol roku codziennie mnie bolalo:o ale teraz juz jakos przestalo:)

Gość ja mialam w nocy takie bole
cos chyba zjadlam i to dlatego , wzielam Nospe sztuk 3 , i o 3 wnocy pognalam do kibla , bol przeszedl a mi ulzylo , a bolalo okropnie , jakby ktos mnie kopnal w podbrzusze