Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowaa

jaka jest przyczyna zabiałczania sie soczewek kontakt.?

Polecane posty

Gość soczewkowaa

czy zabiałczaja sie wam soczewki w trakcie noszenia? bo mi strasznie! chciałam zapytac jaka moze byc tego przyczyna, słyszałam ze zazywanie tabletek anty, ze nieodpowiedni tusz do rzes lub zbyt mocny makijaż czy to prawda? jaka moze byc jeszzce przyczyna? nie wiem coz robic bo nie moge nosic soczewek tak brudnych bo nic nie widze perzez nie, nosze (a raczej nosiłam) soft lens toric na astygmatyzm zaznacze ze max zabrodzenie na lewym oku, prawe średnio, czasem mało, dziwne poradźcie cos pzdr

Gość białko białko
to zależy od składu wydzielin oka. Jednym białczeją bardziej, drugim mniej. Kup preparat do odbiałczania.

Gość 1..1.111.
nie biorę tabletek anty, nie używam tuszu do rzęs, nie używam makijażu, a też miałam taki problem z soczewkami, teraz przestawiłam się na okulary i znacznie mniej z nimi zachodu :)

Gość soczewkowa
tzn ze to indywidualna sprawa oka? a ten preparat działa? jak sie tego uzywa i ile kosztuje?

Gość 1..1.111.
pewnie, ze ten preparat działa, po to został przecież wymyślony :) ja nosiłam soczewki, które zdejmowałam raz na tydzień, więc musiałam obowiązkowo tego płynu czyszczącego używać, miałam dwie butelki 1-dynkę i 2-jkę po zdjęciu szkieł wieczorem wkładałam je do 1-dynki na całą noc ( to właśnie ten płyn czyszczący ) rano na 20 minut do 2-jki i potem na oko. Nalezy tylko pamiętać że nie wolno takiej soczewki wyjętej bezposrednio z płynu czyszczącego zakładać na oko !

Gość soczewkowa
najpierw do 2ki i potem na oko? ile kosztuje?

Gość soczewkowa
a czy jak uzywam tego odbiałczacza to sie tak nie brudza po tym soczewki?

Gość białko białko
idź do byle jakiego sklepu z soczewkami to ci wszystko powiedzą. Kiedyś były tabletki do odbiałczania, a teraz to chyba płyny mają. Moczy się w tym soczewkę i wszystko fajnie schodzi. Oczywiście jak ktoś wcześniej powiedział soczewkę trzeba przed nałożeniem oczyścić z odbiałczacza. A najlepiej mówię ci idź do byle którego salonu, tam ci wszystko wyjaśnią i dobiorą preparat. Białczenie soczewek to normalna sprawa