Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Me kamaf tut

Co sądzicie o Cyganach?

Polecane posty

Gość moze to....
to tez ludzie ale nie ufam im

Gość zwłaszcza o cygankach-wróżkach
które chcą powróżyć a po odmowie rzucają klątwy, porazka

Tak mało się znamy a juz mnie kochasz?;) Cyganie to normalni ludzie. Nie lubie za to rasistów.

Gość 191
fajni ludzie mam znajomych romów

Gość no to ja się wypowiem
mieszkam na wsi, jakies poltora roku temu wprowadzili sie do nas Cygani, na poczatku probowalam patrzec na nich jak na normalnych ludzi, a moze nawet bylam ciekawa ich sposobu zycia itd, nie chcialam myslec tak ze skoro Cygani - to kradna, moi rodzice są nauczycielami w szkole podstawowej u nas, i duzo mi opowiadali o tych dzieciakach, zostali otoczeni szczegolną opieka, darmowe paczki na swieta, dodatkowe bulki, są to dzieciaki szczere, i czasami naprawde mogą w powalającym stopniu okazac wdziecznosc czy dobre uczucia, ale takze kradną okropnie, na pocztaku myslalam ze to tak z glodu ( jak ukradli m.in chleb, napoje czy zywe chodzące kaczki:p) a nawet przyszli kiedys do nas po cos do jedzenia bo byli glodni. ale to ze kradna rzeczy typu rowery, kurtki, pilki, to że stary Cygan bierze swojego syna w nocy i idą "na wieś" i kradna co popadnie to juz nie jest wytlumaczalne chcialam jeszcze zaznaczyc ze jest to rodzina patologiczna, stary Cygan siedzial w wiezieniu za morderstwo, po wyjsciu pozbieral czesc swoich dzieci z rodzin zastepczych i sie tu wprowadzili, ppomimo ze mial oferty zarobkow z niczego nie skorzystal, z opowiesci tych dzieci wiadomo ze on i jego kobieta spia do poludnia caly dzien nic nie robia a w nocy na lowy a jeszce na plu to chcialam dodac ze jest u nich cos takiego jak milosc rodzinna, ze sa do siebie przywiązani martwią sie o siebie nawzajem

Gość całkowita porażka