Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neila

nie kupuje się butów dziewczynie, facetowi? wierzyć w to?

Polecane posty

Gość gość
troszke mnie ten temat rozsmieszyl :) JA I ON- bylismy razem miesiac jak w lutym (10tego) na urodziny dostalam w prezencie super buciochy a 4 dni pozniej (walentynki) zegarek i misia :) i ani zadno z nas nigdy nie chcialo odejsc i czasu do konca zwiazku tez nie odliczamy ;)) jestesmy juz kilka lat po slubie i jest nam wspaniale :) nie martw sie... to tylko kapcie ;p :)

Gość miro Kubuś
Kurwa ja kupiłem dwie pary za jednym razem i później papcie i wiecie co się stało? ?? to był moment jak odeszła ja w to k******o wierzę i mam żal do siebie bo zanim kupiłem wiedziałem o tym i jeszcze się śmiałem że to chore zabubony

Gość gość
Hmmm, co do butów, to chyba trochę przesadzone, mój tata często kupował mamie buty, raczej nie w prezencie, tylko tak bez okazji, albo dlatego,że akurat były potrzebne i co ? Już 52 lata są razem. Ja mam 46 lat, 8 lat po formalnym rozwodzie (bo tak naprawdę to los naszego małżeństwo był przesądzony w momencie zdrady mojego byłego), ale tu mógł sprawdzić się przesąd , że jak pani - gość na wesele przyjdzie w białej sukience , to małżeństwo nie przetrwa, u mnie dokładnie tak było, kuzynka mojego byłego była na naszym weselu w... białej sukience i nie pomogło nawet to, że ślub był w miesiącu z literką "r" w nazwie, do ślubu jechaliśmy autem, ą nie powozem konnym (co też wróży rozstanie, tak się stało w przypadku mojej koleżanki), no cóż, każdy wierzy w to, co mu się sprawdziło. Mój obecny facet wierzy w ten przesąd z butami, więc on, jak mówi, nie chce kusić losu i jak widzi, że "świecą" mi się oczy do jakichś butów, to m i daje na nie kasę, sam mi nie kupuje. Poza tym dawniej mówiło się , żeby nie dawać chusteczek (do nosa), choć dzisiaj straciło na aktualności, bo materiałowych chusteczek to raczej się dziś już raczej nie używa, nie daje się też noży i innych ostrych przedmiotów.

Gość gość
Wierzyć nie kupuje się butów chyba że jest to twój mąż wtedy można :) a jeśli kupisz facetowi/ narzeczonemu należy pobrać opłatę symboliczną np : 1 zł inaczej pójdzie sobie w tych butach znam kilka takich przypadków !

Gość gość
Ja nie wierzylam dopuki sama sie nie przekonalam.Kiedys podarowalam kolezance krzyzyk na prezent i w ktotkim czasie znajomosc sie zakonczyla.Teraz 3 miesiace temu dostalam w prezencie od mojej najlepszej przyjaciolki buty i dzis przyjazn sie skonczyla.A zylysmy w bardzo dobrych relacjach, pare lat.Smutno mi jest z tego powodu.Jednak cos musi byc z tymi przesadami.