Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka_3

prosze o pomoc kucharska

Polecane posty

wiem, ze powinnam to na gotowaniu umiescic, ale tam sa pustki, a zalezy mi na szybkiej odpowiedzi... mam do przepisu dodac 50dkg \"wyrosnietych drozdzy\" co zrobic, zeby wyrosly? jak to zrobic? nie umiem gotowac. z gory dziekuje za odpowiedz i nie skasowanie mojego pytania od razu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 123455
dodaj do ciepłego mleka owe drożdże i połóż koło gazówki albo kaloryfera, po jakiś 15 minutach wyrosną mleka ma być troszeczkę, ciepłe ale nie gorące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba gram nie deko
??????????/albo 5 nie 50, zobacz dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba gram nie deko
50 dkg to jest az 5 kostek drozdzy!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba gram nie deko
ale troszke cukru trzeba tez dodac, a zcasami tez 1 łyzke maki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ///////
weż troche letniego mleka dodaj drożdże troche mąki i troche cukru wymieszaj to ma wyglądać jak gesta smietana odstaw w ciepłe miejsce zanim zrobisz ciasto drożdze wyrosna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×