Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atii

Prosze o szybciutką i zwięzłą odpowiedz

Polecane posty

otoz mam nastepne pytanie. Czytalam jzu o dniach plodnych ale sie gubie:/ powiedzcie tylko jedno----> CZY tydzien przed dostaniem okresu to są dni płodne??

nie ma takiej odpowiedzi krókiej okres niepłodny liczy się od 3 dnia po owulacji, jeżeli regularnie co 28 dni miesiączkujesz to od 18 dnia cyklu

czyli jesli dostaje okresu 1 listopada to od 18 listopada mam dni niepłodne? i trwają one na do na kilka dni przed kolejnym okresem? wiem ze to wszystko moze sie wahac o kilka dni ale tak ogolnie chce załapać

Gość Niespokojna 18
dni płodne trwają 3 dni po owulacji po których obumiera jajeczko oraz ok 6 dni przed .Przez które żyją plemniki. Owulacja następuje ok w środku cyklu. czyli jeśli cykl trwa 28 dni to owykacja przypada na 14 dzień czyli dni płodne trwają od dnia 8 do dnia 17 a reszta to dni nie płodne. pamiętaj że owulacja zależy od danego organizmu i cyklu. każda kobieta mże mieć inaczej owulacje ale sppewnościa nie można zajść w ci aże 10 dni rzed okresem.

niespokojna 18 - bardzo dziekuje za odpowiedz. Wszystko ssobie rozrysowałam i juz załapałam, czyli jesli wczoraj nie moglam teoretycznie zajsc w ciaze jesli za 3 dni powinnam miec okres...

Gość owędy i tędy
mogłaś, mogłaś, 90% siedzących tu na kafeterii to dzieci z niepłodnych dni chłe chłe!

wiem wiem ze to nie jest pewne, ale tak teoretycznie zakładam właściwie to wygladalo tak ze pękła nam prezerwatywa na 10 minut przed wytryskiem i natychmiast sie \'wycofałam\'

Gość Niespokojna 18
Ta metoda jest tylko teoretyvczna nie możesz byc jejn pewno. Wiadomo jest że napewno nie zjadziesz w ciąże te kilka dni przed okrese. Wtedy jejeczko jest obumarłe a organizm przygotowuje se do okresu. A w jakim dniu cyklu byłaś . nam dzisiaj tez pekła gumka i strasznie się denerwuje za kilka minut idę na pogotowie -po recepte

26 dzień, ale zakładam jeszcze +/- 2 dni bo nie jestem pewna czy zaczal mi sie okres 3go czy 5go. A Wam pekla i odrazu zorientowaliscie sie? bylo przed wytryskiem czy po?

Gość Niespokojna 18
nie zorientowaliśmy sie było już po. teraz idę na pogotowie może mi przepisze recepte a jak nie to jutro przywatnie

mam podobny problem. rozumiem ze na pogotowie to po recepte na postinor tak? mam pytanie wazne dla mnie: pojde na pogotowie powiem co i jak i od reki mi wypisza czy nie?

Dzni plodne sa około 14 dni przed nastepną miesiączką tyn. Jeżeli twoj cykl ma 30 dni, to środek przypada mniej wiecej na 16 dzien cyklu, bo 30-14 = 16

Megi Megi - jestes pewna ze płodne?? bo z wczesniejszych wyppowiedzi niespojonej wychodzi ze w tym czasie są NIE płodne, albo ja jzu zle zrozumialam:(

Gość Niespokojna 18
Megi Megi się pomyliłam chodziło jej o dni niepłodne ale i tak teoretycznie są one 10 dn przed kolejmym okresem czyli jeśli masz cykl 28 dniowy to od 18 dnia masz dni niepłodne