Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona12

czy to może ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Cześć jestem załamana, bo obawiam się, że mam ciąże pozamaciczną . Ostatni okres miałam 23 września i do dziś nie mam. Byłam u lekarza w piątek i się okazała, że macica jest ładnie przygotowane na ciążę, ale niestety jajeczko jest jeszcze w jajowodzie czy to może być ciąża pozamaciczna? HCG miałam robione w poniedziałek poniedziałek wyszło 1345 więc wskazuje na to że jestem w ciąży ale dlaczego ten pęcherzyk jest jeszcze w jajowodzie. Czy któraś z was tak miała bo jestem załamana, a do kontroli mam przyjść dopiero 6 listopada. Dajcie znać czy któraś tak miała bo chyba zwariuje do tego poniedziałku

witaj A czy masz jakies plamienie?????? Zrob ponownie hcg powinno wzrastac w szybkim tempie jesli bedzie mało wzrostu to niestety moze byc to ciaza pozamaciczna:( Wowczas tylko zabieg:( nie martw sie na zapas... Na Naszym topiku jest dziewczyna ktora tez niestety miała ten problem:( Jesli pecherzsyk nie pojawi sie do wizyty u gina to pewnie gin wezmie Cie do szpitala ..... mam nadzieje ze jajeczko zawędruje jeszcze do macicy:) powodzenia

jeśli to 4 tydzień to możliwe by jeszcze nic nie było widać, u mnie tak było, dopiero poszłam po 2 tyg i był to około 6 tyg ciązy i wówczas pięknie było widać pęcherzyk i serduszko bijące, też myślałam, że to pozamaciczna a dziś mam 9 miesięczną córeczkę:)

ale ci fajnie, gratuluje tylko że ginekolog zauważył jajeczko jeszcze w jajowodzie dlatego się martwię :( a z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać czy to może będzie ciąża pozamaciczna :( denerwuje się strasznie

rozumiem, ale jeśli to możliwe to proszę Cię nie denerwuj się i spróbuj cierpliwie poczekać, nie szukaj informacji w necie bo wówczas znajdujemy tylko te negatywne, wiem to sama po sobie też szukałam i te 2 tyg były dla mnie najgorsze, wszystkie objawy mi pasowały....

no tak masz racje mój mąż też mi to powtarza że nie powinnam tego czytać tylko spokojnie poczekać do 6 i w tedy się wszystko okaże ale niestety cierpliwości jakoś mi brakuje

Gość xjhiue
zrozpaczona, a jak sie czujesz? masz jakies niepokojace objawy?

Gość tez maialam ok 1000
test pozytywny a fasolki nie bylo w macicy:( byla w jajniku.skonczylo sie zabiegiem

na razie nic takiego nie mam trochę pobolewa mnie lewy jajnik ale to chyba z nerwów, a tak po za tym to standardowy ucisk na pęcherz i co jakiś czas mdłości

Gość tez maialam ok 1000
na pierwsz badanie poszlam kiedy miesiaczka sie opzniala, zrobilam test, byl pozytywny, lekarz zbadal, stwierdzil powiekszona macice i zasiniona jak on to okreslil, dal skierowania na badania. wyszlo ok 1000.niby w3szystko bylo ok.mniej wiecej w11tyg umowilam sie na usg bo milam stresy, powazne m.in. wypadek i wrazenie, ze cos w dole brzucha ciagnie w dol. takie jakies dziwne uczucie, zadnych boli, wrecz kwitlam. az poszlam na usg i od razu szpital.tego samego dnia

Gość tez mialam ok 1000
lepiej sie wybierz.ktos mi kiedys powiedzial, ze to ze dobrnelam az do 11 tyg to jakas anomalia, bo takie ciaze"leca" na samym poczatku albo koncza sie krwotokiem.widocznie bardzo chcialam byc w ciazy i organizm bronil sie jak mogl.zreszta sama nie wiem co o tym teraz myslec. troche czasu juz minelo.

Gość tez mialam ok 1000
trzymaj sie i bron swojej fasolki:D zycze Ci, zeby wszystko bylo OK.powodzenia