Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna Calineczka

Czy wódka jest dobra na chore gardło ????????

Polecane posty

Gość naiwna Calineczka

Jestem przeziebiona, nie mam juz gorączki ale kaszle bardzo i wiem że jest to koncowka choroby, ale tabletki na gardlo nie łagodzą. Koleżanka chce wpasc z wódka i porobic mi wściekle psy - jak to sie odbije na moich migdałkach ?? Pomoze coś ?

Gość moge tez wpasc
bo od dwoch dni padam od tego chorobska. a kaszle tal, ze sasiedzi w klatce obok mnie slysza:O

cyt.: naiwna Calineczka Jestem przeziebiona, nie mam juz gorączki ale kaszle bardzo i wiem że jest to koncowka choroby, ale tabletki na gardlo nie łagodzą. Koleżanka chce wpasc z wódka i porobic mi wściekle psy - jak to sie odbije na moich migdałkach ?? Pomoze coś ? odp.: faktycznie jesteś naiwna z tą wódką. Wódka zwłaszcza wysokoprocentowa niszczy śluzówkę gardła, automatycznie stwarzając wrota dla bakterii i potęgując stan zapalny. Chcąc uzdrowić gardło i utrzymać je w idealnym stanie postudiuj tematy: Higiena jamy ustnej, 4 warunki determinujące zdrowie, no i zastosuj się do zaleceń. Tematy znajdują się na poniższej www

Gość vcxe
wodka jest zła na gardło..Ewentualnie mozesz sie rano poczuc jeszcze gorzej

Gość moge tez wpasc
upssss

Gość naiwna Calineczka
LoL No to sie wlasnie pytam bo nie wiem:D To ze jestem naiwna nigdy nie ukrywalam:) :) :)

Gość naiwna Calineczka
Rotfl : i pewnie dziala tak samo jak postinor:D?

Nie wiem jak działa postinor bo jeszcze nie próbowałam ale jeśli chodzi o wódkę to efekt gwarantowany! :P

Gość moge tez wpasc
to zdecydujcie sie, dobra czy nie, bo wariacji mozna dostac. jak dobra to polejcie mnie tez:P

Gość moge tez wpasc
jak bedzie ?

cyt.: naiwna Calineczka Rotfl : i pewnie dziala tak samo jak postinor? Z tym, że w razie ciąży urodzisz dziecko głupsze od siebie o 1 stopień. Czyli, jeśli sama uczyłaś się na ocenę odp, to dziecko będzie się uczyć na ocenę adekwatną debilowi.

Gość moge tez wpasc
o co tu chodzi ?

Gość ŁOJoj
Piesek-> czyzby twoja mama piła? :P

Gość niewiem jak tam na gardlo
ale ja na sylwestra jak sie zle czulam bylam przeziebiona to zanim jeszcze wyjechalismy w domu znajomy zrobil mi owocowa herbatke z wodka w srodku i czyms tam cytryna chyba dla zabicia smaku.jak wypilam takie dwie to na drugi dzien lepiej sie czulam i wszystko mi przeszlo. pozdro

Gość profesor zwyczajny
na chore migdalki najlepiej pomaga ekstrakcja. to potwornie bolesny zabieg ludzie mdleja z bolu ... tylko dzieci przechodza to lekko . to straszny okrutny zabieg . ale skuteczny ... polecam ludziom chorym na serce ...

Gość niktwaazny
mnie pomoglo. wczoraj draplo juz mnie w gardle z rana, wieczorem bylo jeszcze gorzej. kazdee przelkniecie sliny to bol. wypilem szklanke wisniowej nalewki. oczywiscie nie na raz, lyczkami, tak jak plucze sie gardlo woda z sola, seriami. i bum. dzis jest o niebo lepiej. pewnie gdybym nie wypil troche alkoholu, to dzis dopiero bylaby tragedia, jakby sie bardziej rozwinelo. a alkohol zabija bakterie. tak jak w skaleczeniach, tak jak w jamie ustnej. nawet w plukankach do ust notorycznie wystepuje. pewnie gdybym wypil czysta wodke to dzis kompletnie nic by mi nie bylo. :D

Gość I tak
profesor zwyczajny,tak ekstrakcja sama sobie rób ekstrakcje a nie namawiaj innych do złego

Gość gość
Wódka jest dobra na wszystko :classic_cool:

Gość gość 23
moji kochani od roku zmagam się z migdałami i gronkowcem , przetestowałam wszystko , nie bierzcie żadnych antybiotyków , ja brałam i pomogły na krótki czas ,a infekcja wróciła z podwójną siłą , organizm sam musi zwalczyć infekcję , w święta leżałam cała opuchnięta w łóżku z mega promieniującym bólem od gardła do ucha i zapaleniem dziąseł i bólem zęba , cała lewa strona obrzmiała niczym balon , a więc moi kochani po piersze dieta kleik dla dzieci na mleku rano i wieczorem 1000 razy lepszy od ciepłej herbaty , to prawda wódka podrażnia gardło ale jest nie zawodna i teraz tak rano podstawa DO CIEPŁEJ HERBATA DOLEWAMY WÓDKI KRUPNIK I PIJEMY JĄ CIEPŁĄ RANO I WIECZOREM PRZE POŁOŻENIEM SIĘ POD KOŁDRĄ , NASTĘPNIE BARDZO WAŻNE INHALACJA Z SOLĄ RANO I WIECZOREM WLEWAMY GORĄCĄ WODĘ DO GARKA DODAJEMY 1-2 ŁYSZKI STOŁOWE SOLI PIERZEMY RĘCZNIK NAKRYWAMY GŁOWĘ I POD RĘCZNIKIEM WDYCHAMY OPARY NOSEM I BUZIĄ MINIMUM 10 MIN - 15 MIN JAK BĘDZIE ZA GORĄCO MOŻEMY NA CHWILĘ BUZIĘ WYTRZEĆ RĘCZNIKIEM I ODETCHNĄĆ I PO CHWILI POWRÓCIĆ DO INHALACJI , mi pomogło a już dzwoniłam cała zapłakana i dowiadywałam się ile kosztuje kastracja migdałów , bo do laryngologa nie mogłam się dostać , a prywatnie teraz nie wycinają tylko zamrażają i to koszt około 3 tysięcy . na razie migdałki mam i się nimi cieszę , i jeszcze pasta z fluorem do mycia zębów mój e-mail basia4433@interia.pl

kochani od roku zmagam się z chorymi migdałami , jeszcze całkiem nie dawno leżałam cała opuchnięta jak balon , z mega silnym bólem gardła który promieniował do ucha , kochani nie pierzcie żadnych antybiotyków , ja brałam i pomogło na krótką chwilę , i powróciło z podwójnym nasileniem , organizm sam musi zwalczyć infekcję i w ten sposób się wyotparnia i uczy się zwalczać bakterie , po pierwsze bardzo ważna jest dieta kleik dla niemowląt na mleku rano i wieczorem a jak mocno boli do i częściej lepsze od samej herbaty , mi pomogło i jeszcze jedno do ciepłej herbaty dolewamy wódki krupnik i pijemy rano i wieczorem prze położeniem się pod kołdrę , po drugie inhalacja solą kuchenną wlej do garka 1-2 łyżki soli wymieszaj głowę nakrywamy ręcznikiem i wdychamy opary nosem i buzią min 10-15 min , jak jest za gorąco możemy odetchnąć i wytrzeć buzię i po minucie powrócić do inhalacji , w ten sposób stwarzamy bakteriom kwaśne środowisko i same umierają , coś w rodzaju peklowania mięsa , inhalacja 2x dziennie herbata z wódką 2x dziennie mi pomogło i teraz cieszę się migdałami a całkiem niedawno dzwoniłam zapłakana po szpitalach i po prywatnych gabinetach bo na kasę chorych nie mogłam się dostać do larynkologa by dowiedzieć się ile kosztuje kastracja migdałów , a teraz nie wycinają tylko zamrażają i to jest koszt od 3tysięcy , a na kasę chorych do się czeka kilka miesięcy i umiera z bólu . i jeszcze jedno na początek kleik a potem inhalacja a jak to nie pomoże do robimy dopalacza i tylko herbata z wódką krupnik i inhalacja z solą kuchenną . musi pomóc

Gość gość
to był jednak ząb ropny , ósemka , i to tego zatoki , już wyrwany i po bólu

Gość Żubrowy
P*********e głupoty. Piję już 3 flaszkę 0,7 żubrówki trzeci dzień i czuję się coraz lepiej. Gardło nie boli już w ogóle, głowa nie boli już w ogóle. Jedyne co pozostaje to ból brzucha, ale mam nadzieję że też minie po kolejnej dawce wódy. Jak dla mnie to serio p*********e takie farmazony, że aż sobie poleje po chyba pękne ze śmiechu