Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kogi

Ile powinno pić dziecko?

Polecane posty

Moje półtoraroczne dziecko wypija dziennie ok. 750 ml do 1l. picia (herbatka, woda, soczek) + wieczorem ok.200 ml mleka. Czasem też budzi się w nocy i wtedy wypija kilka łyków wody. Wszystkowiedząca babcia uważa, że to stanowczo za dużo dla takiego dziecka i powinnam udać się po poradę do pediatry. Jakie jest Wasze zdanie i ile wypijają Wasze dzieci?

z tego co mówila mi pedutra ze powinno pic duzo jak nasza wazyla 7 kg to mówila ze minimum 700 ml w jedzeniu i piciu a jak wiecej to tym lepiej wiec byc moze zalezy od wagi

Dziękuję asiulek27. Może jeszcze jakaś mama się wypowie, bo naprawdę babcia trochę mnie nastraszyła.

Gość Natalia M
Dziecko moze pic ile chce,nie martw sie ,byleby nie za malo . Najwazniejsze bys nie dawala mu do soczkow wody źrodlanej ,wystarczy zwykla woda przegotowana,ew.odkamieniona..Zbyt duzo mikroelementow nie koniecznie jest dobre dla dziecka

Gość paździochowa
jak byłam mała , to żłopałam jak smok - i ludzi mówili , że moze mam cukrzycę ale nie miałam , taka po prostu moja uroda

Mój prawie 14 miesieczny syn pije więcej, nie mam zamiaru robic mu badań, gorzej by było gdyby nuie chciał pić,

moja 15 miesięczna córka wypija około 0,5 litra mleka, do tego na pewno po 150 herbaty 2 razy(rano i wieczorem) plus sok itp. Wychodzi podobnie do Twojego dziecka;) Nawet do głowy mi nie przyszło, zeby miała sie tym niepokoić;)

Gość ood
powinno pic ok pol litra wodki ;)

Gość gośćela
Moja córka ma 16 m-cy i wypija 2 litry dziennie tzn herbatki woda wszystko co jej dam i jest zdrowa jak ryba

Gość gość
moja 14m corka wypija max 250 ml wody, czesto duzo mniej. do 1 roku prawie wcale nie pila. jest na kp.