Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana i bezradna.

WYKRYTO U MNIE NOWOTWóR

Polecane posty

sprawdzę zaraz w wynikach, bo nie mam pojęcia. Wiem, że miałam robione badanie na wykluczenhie czegoś, ale nie wiem czy to to.

mam w wynikach: Mononukleoza- latex Ujemny

Gość taki jeden lekarz
Witam! Przeczytałam twój post i postanowiłam odpisać. jestem lekarzem, pracuję w klinice onkologii w warszawie. Bardzo często zdarza się, że trafiają tu takie przypadki jak twoje: gorączka, nocne poty, powiększone i bolące węzły chłonne (zwłaszcza szyjne). I potem okazuje się, że to wcale nie rak:-) Tylko własnie mononukleoza! Brawo dla tego kto to wcześniej napisał!!!! Ona jest odpowiedzialna za powiększenie śledziony, wątroby i innych narządów wewnętrznych. Do tego beznadziejne wyniki ob i biochemii. Bardzo mało lekarzy bierze to pod uwage, praktycznie 1 na 20. Idź jeszcze raz do lekarza i powiedz mu o mononukleozie! Jest to choroba zwana inaczej gorączką gruczołową i powoduje powiększenie węzłów i innych gruczołów. Objawy są prawie identyczne jak ziarnica. Istotą choroby jest podlegający samoczynnemu zahamowaniu proces limfoproliferacyjny. Występuje bardzo wysoka gorączka, która może trwać do dwóch miesięcy, złe samopoczucie, utrata łaknienia, obserwuje się powiększone węzły chłonne, zapalenie gardła i migdałków. Może nastąpić powiększenie śledziony oraz wątroby i obrzęk powiek. Bardzo często występują punkcikowate, krwotoczne plamki na granicy podniebienia miękkiego i twardego. W okresie zdrowienia może pojawić się zespół przewlekłego zmęczenia (ang. chronic fatigue syndrome), charakteryzujący się trudnościami w koncentracji, uczuciem ciągłego zmęczenia, obniżeniem aktywności życiowej. Bardzo często objawy wskazują na ziarnicę złośliwą, chłoniaka Burkitta, raka migdałków podniebiennych i ślinianek przyusznych oraz chłoniaka ośrodkowego układu nerwowego. A to tylko mononukleoza:-) Także nie martw się tylko najknajszybciej powiedz o tym swojemu lekarzowi!!!!!!!!!

Gość taki jeden lekarz
może być lateks ujemny - wtedy istnieje postać ukryta choroby i trzeba zrobić jeszcze raz OB i enzymy wątrobowe

na pewno przekaże to mojemu lekarzowi.

Gość co by nie było
moja babcia zachorowałan na chłoniaka 5 lat temu. Przeszła chemię i ...ma sie świetnie. Nawet gdyby to był rak...to nie wyrok. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość będzie
Z Ciebie taki lekarz jak i ze mnie baletnica. Postać ukryta? skoro daje o sobie znać w postaci objawów takich jak wymieniła autorka to raczej trudno mówić o ukrytej postaci. Zresztą jak autorka napisała to ma ujemny latex. Skoro lekarz wysłał na badanie hematologiczne tzn., że sprawdził wszystkie ostateczne mniej szokujące wersje przyczyn tych dolegliwości :-o

Gość postać ukryta
to nie znaczy to samo co-brak objawów:O

Gość będzie
oj przestań. Postać ukryta to postać ukryta. A w tym przypadku mamy ewidentne objawy wewnętrzne i zewnętrzne.

w środę odbieram wyniki, więc się okaże. Mam nadzieję, że to ta mononukleoza:(

Witaj. Trzymam za Ciebie kciuki, sama byłam dawcą sziku i mam nadzieję, że Twopja choroba okaze sie mało powazna i do wyleczenia. Daj znać co u Ciebie, bo pare osób nieźle się przejęło. Jestemz Toba . Trzymaj sie. Hania

Gość Załamana i bezradna
🖐️ jak na razie to wyszukuje maniakalnie wszystkiego w internecie. Wszystkiego a nawet nie wiem czego?:( boję się. Rodzice jeszcze nic nie wiedzą i planuję powiedzieć dopiero po odbiorze wyników.

Gość sobowtórka
Trzymaj się🌼 mocno!

Gość sobowtórka
będzie dobrze.

Gość sobowtórka
szkoda, że w angielskim, ale ciekawe. Mam nadzieję, że jednak nie zawiedzie🌼

Gość Załamana i bezradna
Czy jest ktoś kto miał styczność z osobą chorą? Czy to całe leczenie jest bolesne?

oj oj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=880600&start=15930 Zapraszam:D wsparcie duchowe gwarantowane. Ja mogę Ci tylko powiedzieć, żebyś walczyła i przede wszystkim powiadomiła rodziców. Ile masz lat? Będzie Ci raźniej. Potrzebujesz wsparcia i kogoś kto Cię przytuli, zapłaczę z tobą i uśmiechnie się.🌼 Na razie czekaj na wyniki później marwt się o to czy boli. Chociaż powiem, że nic przyjemnego to nie jest.🌼

Gość a jakby już wszystko zawiodło
Jest polskie wydanie książkowe: "Kuracja życia metodą dr Clark" Autorka napisała też osobną pozycję o leczeniu raka, jak dotąd nie jest dostępna w języku polskim.

a tak sobie:( pół nocy nie przespałam. Jutro odbieram wyniki.

Gość alekxx
Wiem, że jesteś załamana, ale nowotwory węzłów chłonnych są praktycznie uleczalne. Musisz być silna i uwierzyć w to, że będzie dobrze. Wira czyni cuda. Trzymaj się !!

Gość Przyjazna
Załamana i bezradna ! Jakąkolwiek masz chorobę, pamiętaj ,że Twoja psychika jest bardzo ważna w wallce z nią i może odegrać niesamowoitą rolę. Mimo wszystko musisz myśleć pozytywnie, przed Tobą jakieś doświadczenie (wiem, ze nie zaciekawie to brzmi) ale to może szansa abyś się zatrzymała, na nowo doceniła zycie.... Wszytko z pewnościa będzie dobrze, ja mysle, że zawsze "cos sie zdarza po coś" , czyli nic-bez przyczyny... Trzymaj się i powodzenia :))))

Gość ewqa2
Odezwij sie, jak wyniki?

Gość trele trele
jakie wyniki?odezwij się i nie łam się!trzymamy kciuki

Gość jak wyniki
????????????? na peewno wszystko ok. Napisz, bo sie martwimy.🌻

Gość ja gdzies
czytalam ze bolace wezly ochlonne nie sa objawiem raka; tylko wlasnie jakiegos innego paskudztwa. a swoja droga co za debilny lekarz moze powiedziec pacjentce zeby sie nie ludzila bo na pewno jest chora - jak jeszcze nie ma wynikow!!!!!!????? moj kolega poszedl kiedys do lekarza i tez mu raka wymyslil niewiadomo skad - a wiadomo ze pacjenta w takiej sytuacji uwierzy. chodzil zalamany; nikomu tez nie powiedzial; bo sie bal; poszedl do dobrego drogiego lekarza; ktory mu w tydzien raka z glowy wybil - to nawet nic powaznego nie bylo. ludzie naprawde coraz czesciej sie slyszy o takich lekarzach; ze masakra; zero uczuc; zero profesjonalizmu; kazdego tak samo potrafktuja; byle szybciej wyszedl z gabinetu i dal im juz spokoj. uwazam; ze przed staudiami medycznymi powinni robic badania psychologiczne; i w tarkcie wykonywania zawodu tez; o ile by to cos dalo

Gość odezwij sie

Gość gdzie jestes

Gość hej jak wyniki
????????????????????????????????????????????????