Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Qrde

Kto lubi po zmroku iść na cmentarz -1 listopada??

Polecane posty

Ja uwielbiam ten klimat, tysiące kolorowych światełek, ciche alejki cmentarza, taka nutka zadumy i melancholii, tymbardziej jak prowadzę mojego faceta za rękę... Wtedy nagle człowiek przypomina sobie słowa \"Śpieszmy się kochac ludzi, tak szybko odchodza...\" W tym roku tez się wybieram:) i już nie potrafię się doczekac tego klimatu.

ja uwielbiam ale tylko po klimatycznych, starych-latam miedzy nagrobkami i szukam ciekawych pomnikow.a potem sie gubie:P

Gość dzoli
łuuuuułuuuuuuuu to ja duch uwielbiam nocne spacery po cmentarzu a najbardziej straszyć

Gość panna na katafalku
Uwielbiam. Tylko nigdy sama nie mogę się poszwendać, bo rodzinka tamto siamto:O

Gość sdfsr
a mi mama nie pozwala:(

Gość sharpened pencil
ja tez lubie, ale niestety od kilku lat nie jest mi to dane. mieszkam w Stanach, tu jakos nie ma tradycji stawiania zniczy przy grobach.. zwsze z mezem jedziemy 2 listopada na grob jego dziadka, ale cmentarz jest pusty i ciemny.. brakuje mi klimatu..

Gość ja tez uwielbiam ten klimat
jak bylismy mali z bratem to zawsze cała rodzinka chodzilismy na groby zmarłych pradziadków i tata opowaidał nam rózne historie o nich...ciocia brała torebke cukierków, był jeszcze mój wujek, młodsi kuzyni...wracalismy bardzo pózno bo w szczecinie mamy piekny i ogromny cmentarz. dzis taty juz nie ma, i pewnie pójde sama z bratem powspominac jak to było kiedys.

uwielbiam :) nie ma to jak swiecacy setkami zniczy cmentarz :) co roku 1 listopada robimy sobie z paczka taki grupowy spacer wieczorem. w tym roku nareszcie porobie zdjecia ze statywem :)

ja kiedys lubiłam, ale czasy sie zmieniły i musze chodzić rano, bo grobów o które musze dbac z rodzina jest coraz wiecej:( wieczorem to chodza ci co nikogo nie maja na cmentarzu(tak myslę)

Gość u nas w parafii
zawsze od 1-go listopada odprawia sie rózaniec na cmentarzu, w nocy w tym roku tez bedzie i to az do niedzieli... przychodzi wtedy sporo ludzi... kazdy skupiony na modlitwie... wokoło duzo switeł... niesamowity klimat...

Gość ja tez lubie noca lazic
jak pala sie znicze ahhhhh :) miedzy drzewami i nagrbkami sie przemykac, kwiaty i jest tak przyjemnie :)

Gość u nas w parafii
spaceruje sie wtedy alejkami, głosno modli za zmarłych, myśli o nich... zawsze przychodzi najwiecej młodych ludzi nawet ci, którzy na codzień nie są "aniołkami" modlą się za swoich bliskich...