Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kregozmykowa

operacja kregozmyka

Polecane posty

Gość kregozmykowa

witajcie! jestem nieco przerażona, mój narzeczony został zakwalifikowany do pilnego operowania kręgozmyka. czy ktoś z Was przez to przeszedł? toż to ingerencja w kręgosłup..:( jakie są rokowania? czy to boli, jak długo potem trwa rehabilitacja? opowiedzcie prosze o tym, jeśli macie to za sobą. Chciałabym wesprzeć mojego Ukochanego, ale nie wiem jak? Jak mu pomóc?

Gość fiiiiiiija
cześc moja mama miała operację wypełniania kręgu i stwierdzono teżu niej kręgozmyk, z tego co się orietuję kregozmyk jest rodzajem przesunięcia kregosłópa - kręgi są trochę za bardzo powysuwane na bok i robi się ztoczka, uciskane są wtedy nerwy, nie wiem dokońca jak przebiega operacja tylko kręgozmyku. Myślę że ważne kto ją przeeprowadza, moja mama miała operację w Carolona Medical Center w W-wie wejdź na ich stonę internetowa tam powinno być coś fachowego na temat kręgozmyku j jego leczenia operacyjnego.

Gość fiiiiiiija
http://www.carolina.pl/article.php?id=146 tu masz link do artukuło o kręgozmyku pozdrawiam i trzymaj sie, wspieraj faceta napewno wszystko bedzie dobrze a jeśli nie ybraliście jeszcze laekarza to polecam prof. Ząbka jest nieamowice dobrym fachowcem i bardzo ludzkim lekarzem :)

Gość bidortaa
od 27 wrzesnia mnie dopadlo - wiec po krotkim pobycie w szpitalu , w ktorym mi niczego nie powiedziano konkretnego - poszlam do lekarza ktory mi dal skierowanie na RMI - wyszlo ze mam poprzestawiane kregi szyjne i przepukline miedzy D1 i D2 - z uciskiem na nerw i zablokowaniem rdzenia - no potworne bole - a najbardziej ucierpiala prawa reka - zreszta do dzisiaj nie jest jeszcze sprawna - mialam tez zrobione badanie elektromiogram - ale nie mam jeszcze wynikow tzn lekarz nie oddzwonil do mnie - Neurolog straszyl mnie operacja - odkrylam w miedzyczasie swietnego osteopate -pomogl bardzo - bo od jego interwencji nie biore juz morfiny i zadnych innych lekow przeciwbolowych i przeciw zapalnych - na biedny miesien barkowy spiety - wygladal jakby mi garb urosl - zastosowal mi lekarz mezoterapie z voltarenu - w ogole to wejdz na forum neurologia http://www.psychiatria.pl/forum/af,33

Gość bidortaa
wydaje mi sie ze sa rozne stopnie tego schorzenia lub uszkodzenia kregoslupa i chyba jednak operacja jest konieczna - u mnie narazie osteopata

Gość omijaj
TYLKO SZEROKIM LUKIEM OMIJAJCIE SZPITAL MSWIA NA WOLOSKIEJ!! TO PARTACZE I ZARAZAJA ROZNYMI SWINSTWAMI!!

Gość mama2006
zainteresowałam się Medical center Carolina.Może ktoś wie ile u nich kosztuje operacja kręgozmyka.Chciałabym ,żeby zrobili mi ja prawdziwi specjaliści ale nie wiem , czy mnie stać.proszę o pomc.

Gość Gosix
witam was ja też mam kręgozmyk który kieruje się ku tyłowi w okolicy krzyżowo -lendzwiowej na razie przesunął się 8 milimetrów I mam do was pytanie ponieważ kocham taniec chcę się zapisać na towarzyski ale nie wiem czy przy tym schorzeniu jest to dozwolone ? Bo z tańca nowoczesnego musiałam zrezygnować :(. czekam na waszą ospowiedź

Gość asiac
witam:) mam 24 lata i juz po jutrze ide na operacje kregozmyku:( bardzo sie boje:( mam 3 stopnia, operacje bede miec w olsztynie bedzie mnie operowal najlepszy specjalista w wojewodztwie war-mazurskim. z tego co juz wiem to operacja trwa pare godz. po zabiegu juakies dwa tyg w spitalu trzeba spedzic:( potem nie mozna przez jakies 4 miesiace siadac, ewentualnie tylko stac i chodzic:( bardzo sie boje operacji poniewaz kilka lat temu miala ja tez moja mama i wiem jak to wszystko wyglada, co prawda potem sie wraca calkowicie do sprawnosci ale nie stety najpier dluga rehabilitacja:( to tyle chba, chcialam sie tylko z kim tym podzielic, pozdrawiam serdecznie i trzymacie kciuki zeby sie udalo wszystko

Gość filips95
Mam 14 lat (proszę nie mówić dzieciaku). 12.01.2009 miałem operację kręgozmyku (odcinek lędźwiowo krzyżowy). Operowano mnie w Uniwersyteckim Szpitalu Ortopedyczno Rehabilitacyjnym w Zakopanem. Miałem założony "opatrunek gipsowy z ujęciem prawego uda", a po 6 tygodniach zmiana na prawe udo. Nie wszyscy mają gips, to zależy od "jakości" kości. Jeśli chodzi o ból to bardziej boli przed operacją niż po. Mam włożone 6 śrub połączonych takimi drucikami(?), które trzymają to wszystko. Porządna klinika, zdecydowanie polecam.

Gość gość
Dokładnie tak jak przedmówcy napisali. Kręgozmyk jest przesunięciem kręgu w kierunku brzucha względem poprzedzającego go kręgu. Im większe przesunięcie, tym wada trudniejsza do wyleczenia. Wiem, że to nie jest łatwe ale zawsze możesz doinformować się o kręgozmyku - http://www.portalozdrowiu.pl/kregozmyk-objawy-oraz-leczenie-kregozmyku/