Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamaaaaaaa

do tych ktore przytyly w ciąży bardzo duzo!!!!!!

Polecane posty

Gość przyszla mamaaaaaaa

ile przytylyscie i czym to bylo spowodowane , chodzi mi o to czy faktycznie obzeralyscie sie jak "swinki" jadlyscie duzo slodyczy itp. ciekawi mnie czy mozna duzo przytyc jedzac racjonalnie

Gość przyszla mamaaaaaaa
a no i czy udalo wam sie wrocic do figory sprzed ciazy

Gość przyszla mamaaaaaaa
*figury:P

ja jem teraz racjonalnie- przytylam 10 kg w 1 ciazy objadalam sie mcdonaldami- przytylam 16 moja znajoma jadla dos racjonalnie- dbala o figure- a mimo to w obydwoch ciazach przytyla ponad 30 kg

Gość przyszla mamaaaaa
a czy jak moja mama nie tyla duzo podczas ciąz(ok12kg) to czy ja mam tez szanse ze za duzo nie przytyje czy to nie ma nic wspolnego?

Gość przyszla mamaaaaa
tez bym tak chciala , ale duzo jest dziewczyn bardzo szczuplych przed ciazą ktore w ciazy tyja 20 -25 kilo zastanawia mnie czy to jest przez obzeranie(bo wiele kobiet sobie pozwala na to w ciazy ) czy poprostu naturalnie tak duzo przytyly

ja jestem dopiero na poczatku ciazy tak wiec z autopsji tego nie znam ale moja przyjaciolka jadla calkiem normalnie a tak jak znajoma znajomej przytyla w obydwuciazach ponad 30 kg. Ale dla pocieszenia powiem, ze teraz wyglada rewelacyjnie(pomijajac biust niestety). Szczupla, zgrabna... Wyglada lepiej niz przed ciazami :-)

Gość kobieta po 40stce
Przytyłam w obu ciążach 29kg,moja koleżanka 8 kg,rok po porodach wygladałam lepiej niz przed ciążami,ona z łani zmieniła sie dużą kobietkę i tak jest do dzisiaj.

Ja mam termin za dwa miesiace a juz przytylam 15 kg mysle ze to ile zjesz nie ma duzego znaczenia moja kolezanka jadla bez umiaru i przytyla tylko 10 kg Taki juz nasz organizm Mam nadz ze uda sie to zrzucic:-)

Gość przyszla mamaaaa
ja jestem w 16 t.c i do tej pory przytylam tylko 2 kg , no i mam problem bo nie wiem jaki mam kupic sobie plaszczyk na zime, bo nie wiem czy podczas tej zimy wyskoczy mi mocno brzuch czy raczej nie , a szkoda zeby kurtka przydala mi sie tylko na 1 sezon

ja przytyłam 20 kilo, jadłam normalnie (tak w ogóle to nie jem mięsa), dużo spacerowałam. W tydzień po porodzie miałam już 10 kilo mniej a to 10, które mi zostało chętnie bym zatrzymała, tylko na brzuchem muszę popracować, bo mięśnie mi sflaczały :-D

przytylam 24 kg, w tym 9 kg w ostatnim miesiącu!!!Dlaczego? wlasnie w tym ostatnim miesiącuk kiedy juz tak bardzo chaialam urodzic zaczęłam wcinać słodycze-ok. 8 batoników dziennie. Gdyby nie to podejrzewam że przytylabym do 17 kg. Teraz- rok po porodzie(dzis dokładnie:) nikt by nie powiedzial ze urodzilam dziecko. Do wagi wrócilam ok. 5- miesiecy po porodzie bez ćwiczeń ale karmilam piersią. nic się nie martw-ile przytyjesz tyle potem zrzucisz:)

Gość natalkowamama
To prawda, że ile przytyjesz tyle zrzucisz. Ja przytyłam 30kg, już sam poród wyciągnął 10 kg (dzidzi ważyło 4 ). kolejna dyszka sama poszła nawet nie wiem kiedy ale jakoś 2 tygodnie po porodzie. teraz trochę ciężej ale też w dół. A w ciąży jadłam mniej niż przed ciążą i zdrowiej bo nie opychałam się śmieciowym jedzeniem!

Gość odswiezamm

Ja w pierwszej ciązy przytyłam 18 kilo, niestety - bardzo lubie jeśc :( A teraz jestem w 25 tc i już mi przybyło 12 kilo :( Wiem, że nie ma się czym chwalić, ale trudno... Całe dorosłe zycie nic tylko się odchudzam, to chociaż w ciąży o tym nie myślę ;) Po pierwszej ciązy całą nadwagę (z nawiązką!!!) zrzuciłam po 7 miesiącach, piersią karmiłam do 4-go miesiąca, potem \"wyschło\". Wszystko jest dla ludzi :)

przytylam 20kg ale to przez to ze wdoa sie w organizmie zbierala jadlam normalnie teraz mam 53kg tyle to mialam jak skonczylam szkole srednia hehe przed ciaza wazylam 55kg

ja przytyłam w obu ciążach jakieś 20 kg, w pierwszej jedząc bardzo racjonalnie, pieczywko vasa i warzywka na parze, w drugiej jem juz normalnie , ale się nie obzeram i już mam 20 kg więcej, pewnie jeszcze z kilogram utyję :), schudnąć było ciężko ale dało radę wszystko zrzucić dietą i ćwiczeniami , nic samo nie zeszło :) pozdrawiam

przed ciaza wazylam 55 kg. przytylam 27!!! fakt,ze przenosilam ciaze o 2 tygodnie. slodycze?owszem,i duuuuuzo slodkich winogron.ostatnie dwa miesiace jadlam juz sporo wszystkiego i niczego sobie nie odmawialam.mysle jednak,ze przytylam aaz tyle naturalnie,bo przed ciaza bylam zbyt szczupla.pamietajmy,ze dzisiejsza moda na chudosc kaze nam wierzyc,ze 55 kg to akurat przy 170cm wzrostu,ale z medycznego punktu widzenia powinnam byla wazyc 60kg. dlatego mysle,ze organizm dochodzi najpierw do prawidlowej wagi i potem dopiero zaczyna tyc na plus. piec kilo mniej tuz po porodzie,15 kilo mniej po pierwszym miesiacu(bardzo sie nocami pocilam,posciel prawie mokra).tak wiec miesiac po porodzie z 82 kilo spadlam na 67.potem juz troche wolniej,ale gdy corka miala okolo pol roczku wazylam juz 57 i tak sie trzymam do dzis:-) najgorzej bylo ze skora;nie mam na szczescie rozstepow,ale musialam sie sporo natrudzic by ja ujedrnic.przez cala ciaze prawie codziennie masowalam sie szorstka gabka do czerwonosci,i zostalo mi to do dzis:-D takze skore mam tez prwie jak przed ciaza,chociaz brzuch jest troche brzydszy w miejscu gdzie mialam linie od pepka w dol-gdy sie zginam wpol miejsce po tej linii sie troche marszczy.ale poza tym wszystko wrocilo do normy:-)

W pierwszej ciązy nie przytyłam nic, wyglądałam jak kościotrup z brzuszkiem. W drugiej ciązy przytyłam ponad 30 kilo i wszystko zgubiłam w 2 lata karmiąc jednoczesnie piersią. Obecnie jestem w trzeciej ciązy w 23 tygodniu. Przytyłam już 8 kilo i zanosi się wieeele więcej ;)