Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol1986

aborcja

Polecane posty

Kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia. Przeliczająć były to dni niepłodne ale mam zaburzenia hormonalne i różnie to u mnie wypada:/ Prosze, powiedzcie mi bo jestem zupełnie zielona jesli o ten temat chodzi..gdzie mozna zrobic ewentualnie skrobanke i za ile..Mam nadzieje ze wszystko bedzie oki..ale jesli by sie okazało to nie wiem co zrobie..:(Nie mamy zadnych perspektyw jesli o przyszłosc chodzi...:(Pomóżcie prosze.. Czekam na odpowiedzi.. buzieczek:*

Gość ojjjj
fajnie sie mowi jak bede w ciąży to usunę!! skrobanka i po problemie! widać ze jestes glupiutka

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
trzeba było mysleć. Jak sie ma zaburzenia hormonalne to się nie korzysta z metod naturalnych, które nawet jak z organizmem wszystko jest ok są wysoce nieskuteczne. A skrobanka nie usówa problemu, znam osobę która usunęła ciażę do tej pory jak widzi dziecko na placu zabaw zastanawia sie jak wyglądało by teraz jej dziecko i ile miałoby lat. Taki zabieg jest wykonywany tylko na czarno w polsce tak więc jeśli go spieprzą to może się okazać że nie bedziesz mogła mieć wiecej dzieci ani odszkodowania ci nie dadza. Aczkolwiek jeśli chcesz to pamietaj żeby lepiej nikt o tym ne wiedział, bo do wiezienia wsadzą nawet twoją matke jeśli swiadomie zawiezi cię na zabieg. Karani są w sumie wszyscy za współudział, no oprócz ciebie, kobiecie dokonującej aborcji nic nie grozi;p

zal mi czytac o nieodpowiedzialnosci ludzi... aborcja poki co jest dozwolona tylko w dwoch przypadkach: - gwalt - zagrozenie zycia matki kkazdy inny jest scigany prawnie, a kto wie czy dzieki pomyslom naszego \"kochanego\" Panstwa - jakakolwiek aborcja bedzie karana. tego typu zabiegi wykonywane sa faktycznie \"w cieniu\" i jesli cos bedzie nie tak to moze byc problem... w jakim wieku jestes? wiesz, ze moze sie to odbic na twojej psycihce w przyszlosci i na twojej plodnosci?

współczuję Ci ..wiesz.. ja tydzień temu straciłam dziecko. miałam przymusową skrobankę (martwa ciąża), nie życze tego żadnej kobiecie..poza tym jak można trzeźwo podjąć taką decyzję, ze zabijesz swoje dziecko? taka skrobanka to nie jest hop siup i po sprawie tylko ma ogromny wpływ na organizm kobiety.

Gość kapslova
nie odczulam zadnego wplywu. wszystkie kobiety, ktore znam i ktore rowniez to przezyly - tak samo jak ja - po wszystkim czuly sie dobrze, komplikacji nie bylo. kwestia trafienia na dobrego, doswiadczonego lekarza. przerywanie ciazy, to nie jest skomplikowany zabieg, na medycynie tez tego ucza, wiec lekarz jest przygotowany do tego, zeby taki zabieg przeprowadzic. no, chyba ze sie trafi na konowala.. czyszczenie macicy po poronieniu polega dokladnie na tym samym, ale jakos zadna z tych, ktore poronily w sposob naturalny nie mowi o tym, ze w przyszlosci moze miec problemy z zajsciem w ciaze. szkaluja i strasza tylko te, ktore usunely, chociaz zabieg polegal niemal dokladnie na tym samym. a ty carol zamiast panikowac najpierw zrob test ciazowy, a dopiero pozniej zakladaj topiki o aborcji. i zapamietaj dobrze to, co teraz czujesz. taki wstrzas psychiczny ci sie przyda, moze sie zaczniejsz zabezpieczac.