Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość navarra

kurs prawa jazdy UK

Polecane posty

Gość navarra

jak to wyglada?ile kosztuje,czy jest łatwo,ile trwa i gdzie mozna nabyc testy

Gość oooooooooooooooo
Nie wiem ile trwa, pewnie zalezy kiedy wyjezdzisz lekcje, wiem ze egzamin jest dosc drogi chyba cos okolo 70 funtow (ale nie jestem pewna) czy trudny to nie wiem ale znam 2 osoby co zdaly za 1 razem a podobno łatwo nie jest (tak mowia anglicy). No i mozesz dostac prawo jazdy tymczasowe (provisional driving licence) co oznacza ze mozesz prowadzic samochod oznaczony litera L tylko ze z kims kto ma pełne prawo jazdy.

Provisional driving licence musisz sobie zalatwic zanim w ogole wsiadziesz do samochodu, zeby jezdzic z instruktorem. Zaden instruktor bez tego nie wpusci Cie do samochodu!! Bierzesz formularz z poczty, wypelniasz i wysylasz pod podany adres razem z paszportem i oplata (£38.00). Jak Ci przysla provisional driving licence to sie zglos do jakiegos osrodka nauki jazdy. Z tego co wiem do teorii przygotowujesz sie sam/a. Sa dostepne ksiazki z testami, etc. Jak zdasz egzamin, to masz 2 lata na wymienienie pdl na stale. http://www.direct.gov.uk/Motoring/DriverLicensing/NeedANewOrUpdatedLicence/NeedANewOrUpdatedLicenceArticles/fs/en?CONTENT_ID=10012514&chk=8KEbkk To jest link dotyczacy provisional driving licence. Tu masz info o samych testach, oplatach, etc http://www.adviceguide.org.uk/index/your_world/travel/driving_tests.htm#Fees Aha, jak masz provisional driving licence to faktycznie mozesz jezdzic z kims, kto ma prawo jazdy angielskie conajmniej 3 lata.

Gość navarra
Dziekuję za udzielenie informacji. Jak ktos miał osobiste doswiadczenia to zapraszam do wypowiedzi. pzdr

Gość 70 funtów to drogo
losie porównajcie sobie ile w Polsce za prawko trzeba płacić, a jaki jest poziom zarobków. W Anglii jest tanio zrobić prawo jazdy. AAA i jeszcze jedna sprawa. Ubezpieczenie samochodu nie jest na samochód tj. w Polsce, tylko na osobę. Tzn. że żadna osoba nie może wam dać kluczyków od swojego samochodu, chyba że jesteście dopisani do ubezpieczenia. Jak spowodujecie wypadek bez tego to marny wasz los.

Gość Backspace
A po co ci robic prawo jazdy w UK, jak możesz w PL. Przecież w UK można jeździć na polskim, a potem nawet bezpłatnie wymienić na brytyjskie. Jakby co to mówisz, że jesteś w UK tam pół roku i koniec, a kto ci udowodni że nie. Ja nie mam nawet wymienionego na brytyjskie i nie spieszy mi się.

Gość w ogole nie trzeba
wymieniac, mozna jedzic a polskim. a wymiana niejest problemem, poza tym, ze nie jest bezplatna - kosztuje 38 funtow (tyle samo ile provisional). dopiero wymiana brytyjskiego na brytyjskie (np. przy zmianie adresu) jest bezplatna...

Gość navarra
o to chodzi,ze nie mogę na tak długo wyjechać do Polski. Mam tu małe dziecko,wiec prawko muszę zrobić tutaj

Gość Agugugu
Czy na tymczasowym prawie jazdy w Anglii można jeżdzić samemu?

Gość nie musi siedziec przy tobie
osoba, ktora ma prawo jazdy przynajmniej dwa lata

Gość mialo byc
"nie, musi siedziec..." ale mi przecinek w tytule wyzarlo, sorry