Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trala la la

tabletki anty - mam problem

Polecane posty

Gość trala la la

otórz dzis jest ostatni dzien kiedy wezne tabletke, jutro zaczyna sie 7dniowa przerwa tylko problem w tym ze dzis gdy byłam w ubikacji zauwazyłam gesty, no rednio gesty sluz, biało-rózowy, pierwsze wrazenie gdy go zobaczyła to "OKRES !" ale teraz sie zastanawiam, czy to mozliwe ze nie skonczac opakowania moge dostac okres?? czy wziasc ta tabletke dzis?? i czemu sluz wogole wystapił i to taki gesty, i biały, nigdy nie miałam przyznam sie ze w tym miesiacu zdazyło mi sie nie wziazs 2 razy tabletke i przerwa była dłuzsza niz 24h miedzy nimi, razy było to 36h, a drugim razem 32h, w dodatku przedwczoraj wziełam tabletke o 20 a wczoraj znów zapomniałam i wziełam dopiero o 24, kurde mam słaba pamiec do brania tabletek, poprostu zapominam

Gość jestes w ciazy -p
na 100%

Gość trala la la
dobra smieszne to było HA HA HA ja nawet ciazy pod uwage nie brałam he,

Gość trala la la
czyli ten sluz przy braniu tabletek jest normalny tak ?? ale czemu pojawił sie czerwono rózowy, jak na okres, to mozliwe ze nie skonczac opakowania moze sie okres pojawic ??

wiesz co jesli decydujesz sie na tabletki anty to musisz je brac regularnie wes sobie nastaw komorke na ta dana godzine i pamietaj bo to nie jest smieszne i bardzo wazne moim zdaniem mozesz zapomniec o tabletce do 12 godzin od godziny kiedy sobie postanowilas brac (ja np biore o 22:00) idz do lekarza bo moja siostra zapomniala raz i tak pomieszala z tabletkami ze zostalam ciocia i tez mozesz sobie namieszac w organizmie skonsultuj sie z lekarzem jak naszybciej od i tak wie najlepiej co i jak namieszalas pozdrawiam

Gość kikakik
czyli np, biore tabletke we wtorek o 22, jest sroda, zapominam wziasc, według tego co piszesz to jesli 12h od zapomniane tabletki zdaze wziasc to skutecznosc nie spadne, czyli musze po tej zapomnianej wziasc nastepna do 10rano we czwartek ???? tak o to chodzi ?? czy o to ci chodziło ze jesli biore we wtorek o 22 to najpozniej musze wziasc o 22 we srode, po 12h jesli chodzi o to jak napisałam w pierwszym przykładzie, to az takiej przerwy nie było wziełam we wtorek o 22, w srode zapomniałam wziasc, zasnełam i obudziłam sie rano i mi sie przypomniało i wziełam o godzinie podajrze 8 rano, czyli według pierwszego przykładu nie mineło 12 godzin, ale od wziecia ostatniej mineło 22 h

to co opisane jest powyżej jest prawidłowym że tak powiem schematem:) jesli zapomniałas tabletki o 22 to jesli weźmiesz ją do godz 10 następnego dnia rano jesteś zabezpieczona. nawet jeśli przekroczysz te 12 godzin i wzięłabyś ok 13 to nic by się nie stało bo w te 3 godziny w magiczny sposób nie wróci Ci owulacja i nie staniesz się płodna. co do problemu w pierwszym poście to oczywiscie jest możliwe że okres czy tez plamienie pojawi się przed koncem opakowania. miałam tak nie raz. jeśli się powtórzy to może znaczyć ze te tabletki są dla Ciebie za słabe bądź też zwyczajnie nieodpowiednie. a ten śluz to dla mnie jest normalny śluz. ja taki mam od kiedy biorę tabletki praktycznie przez cały czas. biały i gęsty śluz to śluz niepłodny. taki właśnie powinien być przy tabletkach. to że raz wzięłaś o 20 a raz o 24 nie ma zanczenia. wązne że wzięłaś wieczorem. ja sobie raz biorę 0 16 raz o 19. to nie ma wpływu na skutecznośc. tabletki nalezy brać o tej samej porze(rano, popołudnie, wieczór) a nie o godzinie.(chyba że bierzesz cerazette)

Bardzo Cie prosze, autorko tipicu, nie opozniaj brania tabletek o tyle godzin jak 36, bo namieszasz sobie w organizmie. Jezeli zapominasz tak czesto, to moze lepiej ich wcale nie bierz, bo mozesz sobie zaszkodzic. Hormony to nie zabawa...

Gość trala la la
tylko raz mi sie zdazyło zrobic przerwe miedzy tabletkami 36 h, ale to własnie było tak brałam o 22, na drugi dzien o 22 zapomniałam i dopiero na trzeci dzien wziełam o 8rano, czyli przerwa od pierwszej tabletki wynosiła ok 36h, ale teraz widze ze zmiesciłam sie w czasie Mia* dzieki za odpowiedz, chyba jedyna odpowiedziałas na pytania które zadałam innej fory nie bede stosowac, stosowałam prezerwatywy i wpadłam :/ spirala to droga anty, zreszta głupio bym sie czuła, globułki malo komfortowe, a do płynów plemnikobujczych nie mam zaufania :O

Gość spinka klinka
Mia- widze, ze sie orientujesz w temacie, wiec pomoz: nie wzielam tabletki jednego dnia (piatek), bo zwyczajnie zapomnialam. Pozostale tabletki bralam normlanie, o staje porze, w czwartek, sobote, niedziele itd do konca cyklu. Pod koniec tego cyklu kochalam sie...czy ta pominieta tabletka moze wplynac na skutecznosc antykoncepcjji? aha, ta pomineta tabletke, wzielam na sam koniec cyklu, czyli bralam w tym cyklu tabsy dzien dluzej

a ile dni po tym nie wzięciu tabletki się kochałaś? powiem Ci tak. teoretycznie jeśli nie wezmiesz tabletki to przez następne 7 dni powinnaś się doadtkowo zabezpieczać. robi się tak dlatego iż MOZE ale nie musi wystąpić owulacja a zatem możesz stac się płodna.(czyli skutecznośc mogłą zostać obniżona) w praktyce wygląda to jednak inaczej. pod koniec opakowania jest w Tobie już tyle hormonów że ten jeden dzień kiedy ich do organzimu nie dostarczyłaś nie sparwi że staniesz się połodna i od razu zaciążysz. wiadomo ze nie należy tak robić(zwyłaszcza w pierwszych kilku miesiacach brania) ale po pewnym zcasie łykania pigułek trudno jest zrobić cokoliwek by obniżyć ich skuteczność. wiem że zaraz pewnie posypią się komentarze że ten jeden dzień spowodował owulację, że piszę głupoty, że koleznaka kolezanki tak właśnie wpadła bla bla bla, ale pomyślcie logicznie a potem komentujcie. zdarzało mi się nie brać tabletek dwa dni z rzedu naqwet(pod koniec 8 opakowania)...kiedy bieresz tableki tak długa czesto owulacja nie pojawia się nawet parę miesięcy...wiec jakim cudem moglaby spaść z nieba tylko dlatego że jednego dnia zpomniałaś tabletki. nic z tego. bądź spokojna:)

Gość uppppppppp

Gość martusia111
mi czasami tak sie zdarzylo, ze okres zawsze przychodzil w 3 dzien przerwy, ale czasami mnie zaskoczyl i przyszedl w piaty i szosty dzien przerwy, a moze bralaas jakies tabletki, antybiotyki stad te przesuniecie?

Gość anka naka naka
no brałam, cholinex :) nie nic nie brałam, imprezowałam troche wiecej i piłam wiecej, tyle ale ciaze moge spokojnie wykluczyc prawda ??

Gość martusia111
tak mozesz byc spokojna, wez relaksujaca kapiel i zoabczysz ze dostaniesz raz dwa:) Kurcze snieg pada za oknem i to jaki mocny!!! Juz bialutko jest!

Gość anka naka naka
wziełam kompiel dzis, mysle ze wyjde z dzieckiem na spacer, troche ruchu tez sei oprzyda by ciocie przywolac, bo sotatnio tylko leze :) a co do sniegu, kurde gdzie mieszkawsz, u mnie swieci słonce, mozna na krótki rekaw wyjsc,ja z bydgoszczy jestem :) opalac sie mozna hehe, tylko troche wieje :)

Gość martusia111
Jejku to zazdroszcze u nas strasznie bialo, caly czas pada, mieszkam w woj. warm.-mazurskim. Kurcze a mialam jechac na zakupy, ale teraz to chyba posiedze w domku. Korzystaj z pogody poki mozesz:)

Gość anka naka naka
ej juz nie wiem co jest, dzis tez lekkie plamienie, a to 3 dzien przerwy, ku%^$ o co chodzi ?? czy tez tak macie mam schiz ze jestem w ciazy, grrrrrr chyba wiecie jakie to stresujace pocieszcie mnie albo cos, odchodze od zmysłów