Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość kasia_2112
mam nadzieję Dziewczyny, że Wasze oczekiwania zostaną spełnione :) ja narazie czekam na czwartek - odezwę się wtedy 👄

Gość proste ząbkiXD
ja place za 1400 metalowy a o ile wiem za 22000 porcelanowy:D

Gość Magda G
wlasnie nie jestem pewna czy ktos przejal by leczenie po mojej jeszcze sie tak konkretnie nie dopytywalam , w sumie nie mam za duzo zrobione tylko zęby wyrwane. troszke wkurzaja mnie juz te kombinacje wiec chyba zostane przy swojej a zaczne sie zastanawiacod kogo pozyczyc kase:)) mam kilka kochanych osob w rodzinie wiec mysle ze moge liczyc na ich pomoc. Czy po zalozeniu aparatu oprocz bólu zdarzaja sie jakies wypadki typu odklejanie sie apartu itp. Chcialam jechac na troche do wloch na wakacje ale boje sie ze cos mi sie tam moze przydarzyc.

Gość aparatka z większym stażem
zdzarzają się odklejenia zamka ale nie ma co panikować. potem się go przykleja i luz. aparat to nie jest jakas kula u nogi, nie przesadzajcie:) Magda - no własnie masz powyrywane a niekótrzy ortodonci nie praktykuą wyrywania i takiego leczenia, więc potem w warszawie po prostu możesz mieć problem ze znalezieniem kogoś, kto będzie po tej ortodontce, która jakiś plan leczenia dla ciebie miała - swój - przejąc..

Gość Magda G
Sadze ze masz racje- apartko- takie kombinowanie tylko odsunie wszystko w czasie a ja chce miec aparat juz:) ( pewnie niedlugo bede obolala tego zalowac:)) To zeby go miec bylo zawsze moim marzeniem a krzywe zeby najwiekszym kompleksem i chyba tylko wy potraficie zrozumiec mnie ze po nocach mi sie sni ze mam juz go na zębach. Po zdjeciu mam nadzieje na oczekiwany efekt i wtedy moge dopiero zgodzic sie na slub i wesele z moim chlopakiem ktoremu bardzo dziekuje. Pomaga mi spelnic najwieksze marzenie!!:))

pewnie że rozumiemy :)

Gość Magda G
Bede informowac na biezaco co sie u mnie dzieje teraz czekam do 11 na gumki chyba ze moja ort. pojedzie na wakacje to sie przesunie o 2 tygodnie.

Gość też zakładam
Witam. Moja orto kazała mi wyrwać czwórkę z lewej strony (z prawej też już nie mam). Jak bylo w waszym przypadku??? Sama nie lubi leczyc z wyrywaniem ale to było konieczne. Zastanawiam sie tylko czy nie lepiej było pozbyć sie piątki. Jest troche dalej i mniej widoczna. Bo teraz to wyglądam komicznie. Kiedy patrze w lustro jak sie uśmiechne to smieje sie sama z siebie za każdym razem z 10 minut. Poprostu jestem szczerbata. A wam jezeli kazali to które?? Piątki czy czwórki???

Gość sweet_19
a czy ktoras z was ma problem z przeskakujaca szczekA?

bo symetrycznie trzeba zęby usuwać, jak już jednej 4 nie to i drugą trzeba usunąć (zamiast 5) sweet --> widziałam twój topik, wiesz, u ciebie to aparat chyba jest koniecznością.. co do tego modelingu, wiesz, są aparaty lingwalne - przyklejane od wewnętrznej strony zębów (niewidoczne) no i kosmetyczne normalnie przyklejane - też praktycznie niewidoczne..

Oj oj ale jestem do tyłu chwilę mnie nie było już pisze pisze zaległości..... Magdo G co do separatorów to ja to znosze okropnie tak mnie bolą zęby, (a mam tylko na górze bo na dół sie narazie nei zdecdowałam)kanapek nie jem jabłek nic praktycznie tylko zupy mleko już mam dość.Ale z tego co sie wypowiadały inne osoby ich to nie bolało... Te gumeczki sa zakładane miedzy 5-6 i 6-7 zębem wiec nie widac ich, no ale jak bedzie Cie to tak bolało jak mnie to rzeczywiście bedzie niewesoło na weselichu. Mnie od razu na drugi dzień bolało..... Ale miej nadzieje ze bedziesz to znośić lepiej niż ja. A co do pracy to ja jej narazie poszukuje, ale czekam aż minie ten ból......

aparatko a ile masz latek bo ja tez sie teraz broniłam i wąłsnie jestem na etapie szukania pracy, ale zaczynam sie obawiać że jak mnie jakis pracodawca zobaczy z takim metalem na zębach to od razu podziekuje, tym bardziej ze szukam pracy w biurze...... Oj oj to juz jutro i juz bede wiedziec jaki to ból... A od kiedy masz aparat i gdzie zakładałaś?

Gość OsOs
Anicca Ja zakładam aparat w Kielcach :) Bo z tąd też jestem :) za metale płaciłam 1200 za Łuk czyli 2600 za całość :) znalazłam naprawde najtansza i polecaną przez wiele osob ortodontke:) na początku chciałam kosmetyczny ktory kosztował 2000 ale ona mi to wyperswadowała z głowki :) i jeste jej za To wdzieczna zaoszczedziłam kupe kazsy znaczy sie mama :D za wizyte placie 50 zł a i jeszcze miałam hyraxa za 450 :( koszmar ... wiec ne nazekaj na te separatorki czy cos tam :) ciesz sie ze Ci nikt szczenki nie poszerzeał :) pokazała Bym Ci moje zdjecie i to jak aparat uwypuklił moją twarz :( i moze niedługo zrobie sobie tez zdjecie z aparatem :D i rozowymi gumeczkami :D Pozdro :**

Gość OsOs
Oj przepraszam bardzo :P 2400 za całość pomyłka w obliczeniu :D z hyraxem 2850 :P + zdjęcia ... odciski i wymiana wypelnien w zabkach na białe :D aj :( martwie sie wygladam mojej budzi takie cos dziwnego Mi sie zrobiło przy koncu warg :(

OsOS a to taniej niż u mnie ja 1500 za jeden łuk metal oczywiście, co do dołu narazie kasa mnie trzyma. Więc powiadasz ze to Twoje cos co poszerza szczęke jest jeszcze gorsze od separatorków?? A ja mam już tego dośc na czasy mam takie złości ze jabym mogła to wydarłabym to z buzi. Oczywiście poproszę o fotki podac adres mailowy? Jesytm bardzo ciekawa ślij co możesz, będe wdzięczna.....

OSOS a co miałaś na mysli pisząc: \"wymiana wypelnien w zabkach na białe\" a ile amsz juz aparat? I ile latek bo chyba jeszcze nie pytałam albo już nie pamietam bo tyle Was tu jest....

Gość OsOs
Anicca no wiesz ja szukałam długo taniej ortodontki Bo rodzice Mi sponsorowali aparat ... :( eh .. ten hyrax jest o wiele gorszy nie dalo sie buzi zamknac ... strasznie bolało w koncu on rozwalal Mi szwy w buzi .. wiesz on jest stosowany jesli ktos ma mala szczeke ... :( a do tego seplenilam jak dziecko no i jesc nie moglam nic wogole sliny nie moglam przelkonac:| ale jus jest dobrze :D czekam na zalozenie stalego w sierpniu a aparacik na dole ma sie super widac pierwsze efekty :D chodz hyrax tes zrobil Mi szpare miedzy ząbkami ... i spowodowal spadek 3 :D pfy ^ podala bym Ci adres na fotke ale tak na forum publicznym to nie wiem czy wypada :P

Anicca --> ja jestem przed obroną i w trakcie szukania pracy :) mój chłopak obawia się, że aparat może wpłynąć na decyzję o zatrudnieniu mnie, a ja myślę, że jeżeli ktoś nie przyjmie do pracy ze względu na ten śliczny \'dodatek\' ;) to chyba nie warto sobie zawracać głowy takim pracodawcą :/ tylko bym się stresowała żeby nie pokazywać ząbków :/ wogóle dla mnie bzdurą jest, że w Polsce do cv dołącza się fotki :/ spędziłam trochę czasu w Anglii, gdzie nie wolno zdjęć dołączać, każdy boi się oskarżenia o zatrudnianie ze względu na wygląd czy odrzucanie ofert z tego powodu... dziwnie wogóle... no ale mam nadzieję znaleźć pracę, żeby zarobić na dolny łuk :) póki co góra jest i zero bólu :)

Gość OsOs
Anicca mam 17 lateq .. :) hmm wiesz zmieniałam wypełnienia w ząbkach w 1 i 2 :D na ładniutkie bo ortodontka powiedziała ze tak by wypadało bo stare jest jus troche za stare:D ale to nie kazdy tak ma :P

Gość OsOs
Aaa aparat na dole mam juz dobre 3 miesiadze :D 6 tygodni w hyraxie:D no i w sierpniu stały na góre i jeszcze jakies 1.5 roczq w aparacie:) Buziam :*

OSOS hm no to pewno nie oglądne tej fotki??? No jak inaczej podam Ci adres tylko w taki sposób no chybaz epodasz mi swój nr tel i pzresle smsem adresik? Chyba ze masz inny pomysł. O kurcze to naprawde nie powinnam narzekac na separatorki TY sie nieźle męczyłaś oj oj.....współczucia!!!! Czyli dół już masz a góre w sierpniu tak? A dół od kiedy nosisz? Boli Cie? Jesz?

dziewczyny, błagam was, wstydzicie się tu maila podać? to załóżcie nowe konto tylko dla kafe:) ;)

dirie No ja obrone mam juz za sobą co do pracodawcy jak narzie nigdy zdjec nie dołączałam. Ale najgorszy jest bezpośredni kontakt czyli rozmowa kwalifikacyjna, wtedy sie rozmawia no i nie da sie ukryć tego cuda w buzi...... no a mysle ze sie nie sepleni bo to juz calkiem porażka będzie............

aparatko z większym stażem a kto powiedział ze to nie bedzie własnie taki adres???? Nowo załozony..................

Gość OsOs
Anicca podaj swojego mejlika a tam Ci wysle adres gdzie mozna zobaczyc moje fotki i bys Mi powiedziała co myślisz na temat wyglady moich warg :( hmm dol nosze juz od kwietnia .. czylia nie jest tak zle :D na gore musialam tyle czekac bo najpierw ten hyrax a potem jeszcze usuniecie zebów potem wymiana wypelnien a teraz moja ortodontka ma chyba urlop :D hmm a Ty jaką masz wade zgryzu ?

Annica --> no to co za problem? :P

Gość Mocca Chocolata
Hej,mam 16 lat.Kiedy miałam 6 lat zaczęłam nosić aparat ruchomy i nosiłam go przez kolejne 6 lat.Wadę miałam naprawdę dużą ale pięknie się wyleczyła.No może prawie.Jeden ząbek(ten co jest zaraz przy jedynkach;P)wychodził troszkę z łuku.Jednak ortodontka powiedziała,że aparat ruchomy już nic nie da i musiałabym załozyć stały,żeby tamten defekt skorygować.A ja się bałam trochę i poza tym miałam już dość aparatu więc zrezygnowałam.Przez 2 lata było wszystko ok,jednak jakiś czas temu zauważyłam,że ten ząb zaczal się wysuwać do przodu.Zęby mam co prawda ładne,tylko ten jeden wychodzi ale w sumie nie tak bardzo dużo...I wtedy trafiłam na ten wątek;)Nie wiem,poradźcie mi co zrobić.Piszecie,że efekty są imponujące,więc może się skusić.Ile trwało by leczenie w moim przypadku jak myślicie?I jeszcze jedno...Czy to przeszkadza w całowaniu? W ogóle co o tym myślą chłopcy(jeśli jest jakiś na tym forum to niech się odezwie;) Nie wiem,nie chcę żeby z powodu aparatu się mnie brzydzili czy cos ;/ Odpiszcie proszę bo naprawdę źle się czuję z tym. Z góry Wam dziękuję za odpowiedź ;*

z tego co pisały dziewczyny, nawet hyrax w całowaniu nie przeszkadza. i nie tylko w całowaniu;) więc masz odp:D chłopcy stąd też mają aparaty itakie samo podejście do nich jak my:) aparaty są tak popularne, kogo mogą obrzydzać?

Gość OsOs
Mocca Chocolata wiesz .. i tak masz mala wade z porownaniu do Mojej :D he he i wybor nalezy tylko do Ciebie :) powiem Ci ze ja jestm o rok od Ciebie starsza i wiesz jakos tam mam chłopaka ktoremu nie przeszkadza to ze mam aparat :D zreszta nikomu nie przeszkladza :D kiedys jakies powiedział ze nosze kaganiec to kazalam mu popatrzec na swoje zęby zakilkł w mgnieniu oka :D wiec nie patrz na innych ... a rob tak aby to Ci odpowiadało :D jeśli koleś będzie inteligentny za grosz nie będzie Mu to przeszkadzać :D Moj Koteq powiedział ze z Tym metalkiem całuje cudnie :D tak wiec pozdrawiam ^^

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się