Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka84

TIPSY-PROBLEM

Polecane posty

Gość kobietka84

hej.mam mały problem zrobiłam tipsy zelowe i po 2 dniach zaczał odchodzic po bokach zel.a juz na trzeci dzien odpadł całkiem.jest to wina zelu(a uzywam przezroczystego 1-fazowego)a na koniec quick finish zel,czy moze czegos innego??pomozcie bo niewiem co robic czy zmienic zel???

Gość magba
A jakiego zelu uzywasz .?Jakiej firmy ?

Gość kobietka84
niewiem czy stronka sie wyswietli wiec to jest zel firmy RENI-NAIL.I tylko to jest napisane o zelu no i oczywiscie opis zelu

Gość frosch
najwyraźniej jest to żel słabej jakości i dlatego tak szybko zaczyna sie kruszyc i odpadać

a zwróciłaś uwagę na dokładne zmatowienie płytki paznokcia i tipsa, na skórki - czy są poprawnie poodsuwane bądź usunięte?? Jeszcze oczywiście odtłuszczanie, nie wszystkie płyny nazwane \"cleaner\" nadają się jednocześnie do przemywania masy i odtłuszczania płytki, niektóe są tylko do przemywania masy. Sprawdź. Napisali, że to żel bezkwasowy, nie wymaga zastosowania primera, jednak radziłabym znaleźć jakąś oficjalną stronę tej firmy, żeby to sprawdzić. Może się po prostu okazać, że użytkownik allegro z pośpiechu napisał, że jest bezkwasowy, a nie jest i wówczas przy zachowaniu wszystkich powyższych czynnoći i zastosowaniu prmera (tylko na naturalnej płytce, bo tipsa może rozpuścić) powinno być ok:)) pozdrawiam

Gość kobietka84
dzieki narazie.sprawdze a jak cos to znowu napisze:)pozdrawiam

Gość BUCHOLOL
mam ten sam zel i raczej jestem zadowolona :)

Gość ZakłopotanaP
buu nie straszcie mnie wlasnie mam zamiar na dniach zamowic sobie zestaw wlasnie z tymi zelami mam pytanie do BUCHOLOL pisesz ze masz te zeli i jestes zadowolona:) twoimzdaniem sa dobrej jakosci?? ile Ci sie trzymaja takie tipsy??? nie odpryskuje ci ten zel tak szybko jak w powyzszych wypowiedziach?? z gory dziekuje za odp :) pozdrawiam:):):)

nie znam tej firmy ale z tego co sie orientuje to nawet zele bezkwasowe potrzebuja primera.W tym prztpadku moze byc to bonder lub specjalny praimer dolaczony do zestwau.przynajmniej ja tak mam przy zelu Creative.a co do odpadania tych paznokci to alo zbyt krotki czas utrwalania,zle odsuniete skorki lub zle zmatowiona plytka bo nawet bez primera paznokcie powinny sie tydzien utrzymac.Czasami zdarza sie ze paznokcie sa w jakis sposob natluszczone ze nie da sie tego w rzaden sposob usunac wtedy zaden zel czy akryl sie nie utrzyma i szybko odpadnie.

Gość el.ch
niektórym żelom wystarczy bonding gel podkładowy zamiast primera, ale to są trójfazowe bezkwasowe i nie należy mieszać wtedy np różnych firm, przy tzw. trudnych paznokciach primer może jeszcze pomóc nawet przy takich żelach. Długo można by o tym mówić :)

Gość el.ch
kruszynka, ale na allegro też można kupić nsi, ibd (za 70 zł, nie 115) ez flow, christrio, emmi itp. Tylko trzeba sprawdzić sprzedawcę, często są to firmy lub z ibd np osoby przywożące je z usa, gdzie kosztują dożo mniej. Tam wkońcu tipsy to żaden luksus. Do dupy to są żele z allegro "super niemiecka jakość " itp czyli firma krzak za 25-40zł

Gość pinky696
nie zawsze jest to wina żelu tylko jakość wykonania i przygotowania płytki paznokcia jak np. jej odtłuszczenie czy użycie primera

Kruszynka a ile kosztuje taki kurs u nich i gdzie jest? Jestem zainteresowana firmą alessandro. Czekam na Twoją odpowiedź.

Gość pitera
robię sobie sama tipsy od pażdziernika za każdym razem wychodzą coraz lepiej.Najkrócej miałam 2 tygodnie w czasie porządków przedświątecznych.Stosuję żele RENI-NAIL i jestem z nich zadowolona.

Hej dziewczynki!!!! Co do jakosci zeli z allegro mozna sie sprzeczac . Ja na poczatku jak cwicyzlam uzywalam wlasnie niemieckich zeli i musze przyznac nie byly zle choc na naturalnej plytce sie nie trzymaly. Teraz uzywam sunflower cenowo bardzo zblizone a jakosciowo o niebo lepsze . sloiczek 30ml kosztuje ok60zl-65zl . Na sero polecam na kazda kieszen i nikt wam nie zarzuci badziewia pozdraiwam!!!

Gość linka8795627
witam używacie primera bez kwasowego do żeli firmy reni nail

Gość blondi 18
to dobra jest ta firma reni nails

Gość blondi 18
to dobra jest ta firma Reni -nails? bo żel super build czy base są nie bardzo ;/