Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cosheria

Ubrania we wzorek panterki...

Polecane posty

Gość podobno zagranicą
tylko dziwki takie noszą

Gość mizia fizia
moja mama uwielbia panterkę i ma sporo ciuszków z tym motywem - fajnie je łączy z innymi ubraniami i wygląda elegancko i nieco drapieżnie jednocześnie.ma taki swój styl. i własnie dlatego nie lubi,kiedy panterka jest modna,bo wtedy pełno tego i na ten okres mama chowa do szafy te swoje zwierzaczki - bo panterka,jak wiele różnych innych jest fajna,ale robi sie nudna ,kiedy wszędzie ją można spotkac...

Wczoraj upolowałam panterkę w sklepie z używaną odzieżą- pólgolfik w bialo-szare cętki za jedyne 4 zł :)

Gość mizia fizia
do wyp. z 13;35 ale za jaką granicą?? wschodnią?? możeliwe.... co za wieś - zagranica, błehehehehe.... to znaczy,że wszędzie poza Polską,ta??

ja kiedys uwielbialam wrecz panterke:) ale teraz wydaje mi sie ...tandetna. oczywiscie nikogo nie obrazajac!!!chce tylko powiedziec jak zmieniaja sie nasze gusta:)kto wie...moze za 15 lat znowu wroce do panterki?...:) ale jedno jest pewne:blondynka w panterce wyglada...co namniej dziwnie a na pewno bez wyrazu.bardziej w tym wzorze do twarzy brunetkom,rudym..

Gość bambinek
całe ubrania mi się nie podobają ale dodatki mogą być :) podobają mi się buty i opaski, paski, może torebki

Gość aleksandera
Szczerze mówiąc to nie bardzo :) Może dlatego, że nigdy nie miałam i nie widziałam się w takim wzorze :) Ale ta wklejona tunika mi się podoba :)

Gość mój maz twierdzi że sa
niemodne (kojarza mu się z latami 80-tymi) i kurewskie :(

Gość Tieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"podobno zagranicą tylko dziwki takie noszą " - A czy moge pytac, gdzie za granica byles(as) ? mój maz twierdzi że sa "niemodne (kojarza mu się z latami 80-tymi) i kurewskie" Tobie proponuje zajrzec do najnowszych katalogow mody a mezowi przyjrzec sie uwaznie skoro mu sie panterka z dziwkami kojarzy..moze te skojarzenia to nie tylko panterka i co w latach 80-tych porabial ? Widywalam (na ulicy dodam) rozne dziewczynki, trudniace sie prostytucja i szczerze mowiac ubrane byly w roznych odcieniach, przewaznie dosc jaskrawych. Widzialam roze, czerwienie, seledynek i cala game innych barw, owszem panterke tez... Zadziwia mnie jednak skojarzenie panterka-prostytutka, roz, biale kozaki- blondynka. W takim razie szary powinien byc kolorem kobiety stylu "szarej myszy" starej panny ? Kolekcja Chanel Zima 2006 - 1/4 modelek ma na sobie biale kozaki - Chanel kojarzony jest z klasyka elegancji - No wiec jak mi to wytlumaczycie ? Panterka- dziwki nosza - a w Vogue, Elle - pelno wzorow w panterke, czyzby renomowane magazyny mody zaczely drukowac tylko dla pan lekkich obyczajow ? Moze warto na mode popatrzec pod katem stylu a nie koloru ? Elegancki dodatek w panterke nie zrobi z Ciebie dziwki, biale kozaki polaczone ze stylowym kostiumem nie zrobia z Ciebie blondynki.. Ktos kto zalozy na siebie panterke "od stop do glow", bedzie wygladal smiesznie , moze nawet wyzywajaco...., ale jesli (przykladowo) czarna sukienke ozdobimy szpilkami w panterke i apaszka - ozywia one tylko nasza sukienke. Moze pora zrezygnowac z pewnych steoretypow i zaczac zwracac uwage na to czy cos nam pasuje kolorystycznie ? Zwrocic wieksza uwage na jakosc kupowanych ubran a nie na kolor ? Kiepski jakosciowo material , zawsze bedzie wygladal tanio , niezaleznie od barwy.

Gość czyzbyś poczuła sie urażona
??? Wzorek w panterkę nawet jeśli jest modny, to jest kiczowaty i nie ma nic wspólnego z elegancja, a to że dziwki upodobały go sobie nad wyraz i mnie obiło się o uszy...

W zasadzie nie lubię panterki, chociaż posiadam jedną taką bluzeczkę, którą bardzo lubię ze względu na miękkość i barwy, i kolor tła jest delikatny i przyjemny, i brązy ładne. Taki topik letni, jaśniutki, a wzorek jest dość drobny i nienachalny. Moim zdaniem zwierzowate wzory są fajne właściwie tylko w dodatkach - paski, ew. apaszki, coś niedużego, taki akcent. Poza tym raczej nie. Być może mój stosunek do panterki to pozostałość po kiczowatych latach 80., kiedy królowały bazarowe wampy.

Gość Tieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Wrzucam zbiorowe zdjecie - panterkowe http://img172.imageshack.us/my.php?image=animalprintgb3.jpg Ktora z tych pan wyglada na dziwke ? DO ----czyzbyś poczuła sie urażona "Wzorek w panterkę nawet jeśli jest modny, to jest kiczowaty i nie ma nic wspólnego z elegancja" Niby dlaczego mialam sie poczuc urazona? Gdybym kierowala sie zlosliwosciami i radami niektorych tu osob- musialabym sie ubierac w szara sukienke typu worek a do tego obowiazkowo baletki, bo akurat te sa modne..hehe A i tak pewnie zostalabym skrytykowana. Uwielbiam kupowac ciuchy, kocham buty - mam tez w panterke-O ZGROZO hehe -Christiana Louboutina. Ubior traktuje jako zabawe i nie zamierzac sie meczyc tym co modne a co nie...Nie wymieniam tez calej garderoby tylko dlatego, ze np. kolor turkusowy bedzie na topie (bo akurat tego koloru serdecznie nie znosze). Nie kupie butow, ktore nie sa skorzane ani nic z garderoby skoro-podobnej, nawet gdyby to mialo byc najbardziej trendy. Nie wyrzuce rowniez mojego ulubionego czarnego plaszcza, ktory ma podszewke w panterke, bo go uwielbiam. Wiecej panterki nie posiadam - teraz mozesz mnie zlinczowac...LOL A swoja droga jak wytlumczysz kariere Roberta Cavalliego na rynku mody - przeciez polowa jego kolekcji to panterki, tygrysy i itp. wzory, cennowo raczej niedostepne dla parajacych sie najstarszym zawodem swiata ? A reasumujac zycze wszyskim , zeby nie trzymaly sie sztywno kanonu mody (czasem idac ulica mam wrazenie,ze wszyscy ubieraja sie w jednym sklepie) i byly mniej zlosliwe... Zlosliwym i wiecznie skrzywionym wyrazem twarzy mozna zepsuc wyglad najbardziej eleganckiej sukienki :-)