Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkwwwmmm

Ciężkie łydki a anty

Polecane posty

Gość kkkwwwmmm

Czy zazywanie tabletek anty może mieć wpływ na to,że zaczęły mnie poleć łydki i mam takie dziwne uczucie "ciążenia"? Czy to znaczy że nie moge stosować wogóle hormonów czy też zmiana na inne rozwiąże problem?

Gość skylove
ja mam czasami takie samo wrazenie jakby mi dretwiala noga

Gość kkkwwwmmm
hmmm...no niby raz miałam tak przez dwa dni przy drugim opakowaniu, teraz przy trzeciem znowu to samo, już drugi dzień.... No de nie długo do lekarza i powiem o tym,ale sie martwię,że nie bede mogła brać

Gość akle
Witam, miałam ten sam problem biorę tabletki już 5 lat. Na początku moje nogi zacęły bć ciężkie, potem normalnie zaczęły mnie boleć. W końcu pojawiły się na nich widoczne żyły. Poszłam z tym do ginekologa, który powiedział że są to początki zakrzepicy żył i że tym sposobem mogę nabawić się żylaków. W marcu tego roku odstawiłam tabletki, ból się zmniejszył ale żyły nadall są widoczne. Od 6 miesięcy łykam Vitaleg takie tabletki na problemy żylne dla kobiet które stosują doustną antykoncepcję. Mój problem polega na tym że po odstawieniu tabletek strasznie bałam się wspołżyć, chodziło o nieporządaną ciążę. Udałam się więc do gina który porzepisał mi jednoskładnikową moinipigułkę Cerazette. Mogą ją brać kobiety karnmiące piersią jak i te które mają problemy żylne.Narazie wszystko u mnie wporządku nogi nie bolą tak bardzo jak wcześniej, ale czasami dają o sobie znać. Teraz zacznę 2 opakowanie, jeżeli bóle będą się nasilać zrezygnuję z tabletek. Dodam że zanim zaczęłam brać jakiekolwiek tabletki nigdy nie miałam żadnych problemów z krążeniem, nie mogłam również tegto odziedziczyć. Dlatego dziewczyny zastanówcie się dobrze nad tym czy warto brać tabletki, a przynajmniej zgłoście się z tym problemem do ginekologa. Nie ma żartów. Taka właśnie jhest moja przygoda.

Gość rufiji
Wiecie co, pogadałam sobie kiedyś szczerze z kolegą - kardiologiem (on z racji profesji zna się na zakrzepach żył itd.) i powiedział mi, że pigułki anty naprawdę bardzo szkodzą żyłom. Ja wtedy miałam właśnie to uczucie ciężkich nóg, kłucie w łydce, potem bóle (brałam pigułki anty), doszło do tego że groziła mi seria zastrzyków przeciwzakrzepowych. Jestem teraz 1,5 roku po odstawieniu tabletek, a łydka nadal się odzywa. Podobno pigułki to prosta i dość szybka droga do żylaków podudzi.