Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryl

jaki był wasz pierwszy dzien w okularach?

Polecane posty

Gość bryl

od kiedy zaczeliscie nosic okulary?co wam mowili ludzie?jakies komentarze?ja musze zaczac nosic ale sie wstydze ludzi - co powiedza? mam 25lat i musze teraz zaczac nosic, jest ktos kto pozno zaczynał nosic okulary? jakie wrazenia?

Gość okularnica_____
Pierwsze okularki dostałam w liceum. Pokochałam je, bardzo twarzowe były. A do tego swiat zrobił się nagle taki wyraźny...

Gość teraz już soczewkowa
Ja zaczęłam nosić okulary w liceum. Cieszyłam się, że świat stał się dla mnie wyraźniejszy:) ale nic poza tym. Nigdy się do okularów nie przyzwyczaiłam, zawsze się czułam, jakbym była za szkłem, oddizolowana od wszystkich i ciągle je czułam na nosie:( po latach męczarni przerzuciłam się na soczewki i nigdy już nie wrócę do okularów. Soczewki dają komfort i wogóle są super:D

Gość bryl
a mi jest głupio tak nagle je włozyc na nos i isc i nie umie sie przełamac a soczewki odpadaja-nie moge ich nosic

Gość okokokokokokokooko
ja zaczelam nosic okulary w wieku 3 lat. w przedszkolu bylo okropnie pozniej juz troche mniej. ale potem juz nie bylo zandego rpboemu. teraz nosze na zmiane soczewki i okulary. a jesli ma cie to pocieszyc w okularach zawsze ide na egzamin i wiesz co ludzie odbieraja cie jako inteligentniejszego>D

Gość okokokokokokokooko
a jaka to masz wade ze nie mozesz soczewek?

Gość okularnica_____
Wybierz twarzowe oprawki - to ważne, choćbyś miała zapłacić dwa razy więcej. I załóż je tak jak zakłada się nowe diamentowe kolczyki - niech mnie podziwiają! I będą, zobaczysz

Gość bryl
wade mam nie za wielka -4 i -2 ale mam astygmatyzm i mi ta soczewska jedna zjezdza (toryczna ale dupa i tak zjezdza) i na dodatek po 4 godzinach sa zaciaprane całe z osadow bo mi sie za duzo ich odkłada!nie wiem co zrobic!

Gość okokokokokokokooko
a np nie moglbys uzywac jeszcze sztucznych lez do tego ale toryczne to przeciez moze dopasowac inne. poza tym sa takie specjalne plyny np bausch and lomba wlasnie do brudzacych sie soczewek ktory wkraplasz do oczu.

Gość bryl
miałam te kroplei to nic nie działa, nie wiem do jakiego okulisty isc teraz jak poszłam i zapłaciłam 130zł za wizyte to zapisał mi takie same tylko wieksza moc, własnie na nie czekam ale juz wiem ze beda do bani;(

Gość moje okulary
do twarzowych nie należały na pewno zaczęąłm je nosic w podstawówce a pierwszego dnia, gdy miałam je na nosie, idąc chodnikiem... spadłam z krawężnika i skręciłam kostkę :)

ja miałam 18 lat jak zaczęłam nosiś okulary pierwszy dzień był ten przołomowy bo wreszcie widziałam jak potrzeba A w szkole tylko mi kompementami sypali że lepiej w okularach wygladam Myslę że to żaden wstyd nosic okulary A jak nie mozesz sie przełamac spróbuj zapytać lekarza czy nie moze zacząć nosić soczewek

pierwszy dzień na pewno nie był miły, ale jak już nosisz, to nie ma się czym przejmować, połowa ludzi nosi okulary. ja też nie mogę nosić soczewek i nie jest to żadna wada, tylko po prostu skłonność do częstych zapaleń spojówek, powodowanych przez soczewki.

Gość okokokokokokokooko
bryl idz do vision express teraz badanie jest chyba za 20 zl i soczewki miesieczne 3 pary 109 zl plus jedna gratis., ona ci od razu zmierzy kilka mozliwych. i zobaczysz w ktorych ci bedzie najlepeiej nawet ja jak zawsze ochydnie sie w nich czulam to tam dopiero mi dopasowali tak ze jestem zadowolona zadnego zsuwania zadnego zamglenia z powodu brudu zadnego gryzienia

Gość bryl
jak b yłam w vision robic okulary to i powiedziała zem moge sobie na pare godzin po pracy załozyc soczewki wiec nie wiem czy ktos jest w stanie dobrac mi dobre:( moze sie im nie chce myslec nad moimi oczkami?

Gość okokokokokokokooko
nad moimi im sie chcialo a ja tez mam pogrzane w tych oczach:D bo jeszcze mam zeza dodatkowo astygmatyzm plusy i jeszcze jakies inne cudowne rzeczy siedzialam godzine ale dobrala.

Gość bryl
no ale jak myslisz mam włozyc i isc w nich bez skrepowania? nie umie!! nie krepuje sie tylko w nich siedziec przy mamie! jak to zmienic?

Gość okokokokokokokooko
trzbea bylo dobrac takie ktore pasuja ci do twarzy i w ktorych sie sobie podobasz. okulary dodaja tego czegos twarzy. moda na okularki tez jest. nie masz sie co martwic

Gość bryl
ciekawe kiedy przyjdzieznowu moda na nosenie okularkow tak jak kiedys i wszystcy nosili zerowki

Gość listek w kwiatki
Bryll, idx do Zeissa, spytaj o najlepszego lekarza. Wydaje mni się, że wybrałas najgorszą firmę. Ja soczewki kontaktowe noszę już wiele, wiele lat a zaczęłam w podstawówce od okularów, na dzien dobry -4,5, po śwince. Noszę soczewki roczne, dla mnie wygodniejsze, bo grubsze i co za tym idzie, sztywniejsze. Lepiej je zakładac i zdejmować, dobrze się w nich czuję. Z tego co wiem, astygmatyzm nie jest przeszkodą, ale może u Ciebie jeszcze cos komplikuje sprawę. Idx do dobrego lekarza, to podstawa.

Gość karenina
Bryl - musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy problemem jest oprawa (bo np. nie podobasz się sobie), czy grubość soczewek. Z minusami tak jest, że są w środku cienkie, a grube na zewnątrz. Optyk może zamówić dla Ciebie cieńsze soczewki, z większym indeksem. I najlepiej montować je do tzw. pełnej oprawy, bo wtedy ładnie mozna zgubić grubość.

Gość Aja ma problem
Taki mam problem ze o ile w normalnych okularach sie czuje dobrze to nie potrafie chodzic w .. PRZECIWSLONECZNYCH!!! Mam dziwne wrazenie ze wszyscy sie na mnie patrza (przez lato kilka razy zalozylam zwykly tonacy w tlumie szary przecietny modelik). Jestem bardzo ladno dziewczyna ale to chyba nie to prawda?? Głupio mi chodzic w przeciwslonecznych:( :( :( do tego jak je zakladam to mi sie chce smiac.

Gość bryl
czujesz sie dobrze w normalnych a zle w przeciwsłonecznych? pierwsze słysze o takim czyms!!!

Gość listek w kwiatki
Zeiss to niemiecka firma, bodajże najstarsza optyczna firma w Europie. Kiedyś prekursor w optyce, dziś chyba najlepsza. Nie chcę tu prowokowac dyskusji o firmach :) , wyjaśniłam tylko. :)

Gość bryl
ale gdzie jest ta firma?jakis link adresik poprosze

Gość Aja ma problem
Bo ja jestem wyjatkowa i mam wyjatkowe problemy... ;) Powaznie mowie.Pierwszy dzien w podstawowce mialam i nie bylo zle bo kto by sie jakimis gowniarzami przejmowal.Okularki slabe byly ,nie jakies szokujace typu "Stępień" z 13 posterunku. Co do przeciwsłonecznych to mowie szczerze - nie potrafie w nich chodzic:( Moze dlatego ze oczy są zwierciadłem duszy.. No nie mam pojecia naprawde nikt inny nie mial takiego problemu???

Gość listek w kwiatki
Bryl, no i tu jestem bezradna. Wydaje mi się, że w każdym większym mieście. W Łodzi moge podać dokładnie, róg Sienkiewicza i Narutowicza :) spróbuj poszukac w google Zeiss - salony optyczne czy sklepy optyczne, pewno znajdziesz. Powodzenia.

pamiętam moje wrażenie gdy w końcu dopasowałam sobie okulary do wady: O BOZE JAKI TEN ŚWIAT JEST OSTRY I KOLOROWY :D a tak poza tym: wyglądam poważniej :)