Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GImnazjum

*****GIMNAZJUM TO PORAŻKA************** kto tak myśli, niech się wpisze

Polecane posty

Gość GImnazjum

To największa porażka polskiego szkolnictwa. Było ok, jak się siedziało do 15-tki w podstawówce. Teraz wszystkie rozumy pozjadali, bo już wyszli z szóstej klasy. Żenująca pomyłka z wprowadzeniem gimnazjów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość No co za leń
Nie pierdol już o tej ANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość No co za leń
jeden chuj jak sie nazywa i tak bydło sie tak samo zachowuje!!!!!!!!!

Gość GImnazjum
hmmm naucz się czytać pacanie, nie przypominam sobie, zebym pisała o Ani czubku! T

jestem zzzzza .....porażka totalna teraz pbserwujemy wyniki bezsensownej reformy szkolnictwa + bezstresowe wychowanie i wyroslo nam pokolenie zwyrodnialców; młodych prostytutek (lolitek) no i ogólnie znieczulica totalana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Gość GImnazjum
dokładnie. Pozamykać gimnazja i wrócić do starego systemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość No co za leń
A wiesz co to jest zamysł????????

Gość No co za leń
zamkną gimnazja nazwą 7 i 8 klasa szkoły podstawowej i co ????????? Będą afery w 7 i 8 a nie w gimnazjum !!!!!!! JEDEN CH......J !!!!!!!!!!!

Gość GImnazjum
weż się przenieś na inny temat, bo tutaj najwyraźniej nie wiesz, o co biega!

Gość GImnazjum
nie prawda, ze to to samo. W starym systemie wychodziło się z podstawówki w wieku 15 lat, a nie 13. TEraz 13- latkom się wydaje, że sa już dorośli, ze wszystko im wolno. Nawet nie wiedza, jak bardzo się mylą. Są zwykłymi dziećmi!!!! Bardzo często zwyrodniałymi!

Gość No co za leń
Przecież to skąd wyszli nie ma wpływu na charakter tych palantów. Co za różnica czy wyszli z 7 klasy podstawówki czy z gimnazjum czy nawet jak by nazwali to odrazu liceum. Wiek jest ten sam - CIELĘCY i bydło robi swoje bo wprowadzili nie ginmazja tylko bezstresowe wychowanie. A kto wprowadził ?? -- rodzice!!! Wniosek niech teraz rodzice ida siedzieć za swoje dzieci bo dla nich to by był stres!!!!!!!!

uważam ze aby z mienic zachowanie młodych ludzi nie jest ważne czy beda uczyc sie w gimnazjum czy w starszych klasach podtawowki wazne jest podejscie i czyny dorosłych najpierw wychowanie w rodzinie(odpowiednie) a potem rygor (bez przesadny)w szkole Młodzież tak jak i my wszyscy muszą znać pewne zasady granice ktore bowiazuja w danym kregu spoleczenstwie nie moze panowac samowolka bo zrobi sie anarchia Ogólnie jest przed nami wszystkimi nie latwe zadanie odbudowac autorytet nauczyciela rodzicow i wprowadzic lad w zycie...

Gość No co za leń
onka222 - Twoja wypowiedź jest tak wyczerpująca że zmykam z tej dyskusji. Więcej ludzi z takim podejściem i będzie dobrze!! Pozdrawiam!!

Gość ridepl
sama chodzilam do gimnazjum wiec wiem jak jest.... nie wiem, czy trafilam akurat na tak "dobre" gimn, czy tez na tak fajnych ludzi, ze nie jestem w stanie nawet wyobrazic sobie zeby cos takiego u mnie w szkole mmialo miejsce (mowie tu o przykladzie Ani) nie wiem czy dobrym pomyslem byloby spowrotem przywrocic 8 klas podst....wiem jedno...nie najlepszym pomyslem jestaby wprowadzic oddzielne , meskie i zenskie gimnazja.....a na taki pomysl wpadl minister edukacji...:/ swoja droga to, co sie dzieje jest poprostu niebywale....codziennie slyszy sie w wiadomosciach nowe przypadki "bestialstwa" nastolatkow z gimnazjow.....ehh...co za czasy.....

Gość GImnazjum
ok, ale sama pamietam, jak wyszłam z podstawówki, o już się uważałam za trochę dorołą. tylko, ze miałam wtedy 15 lat, a nie 13. Myslenie 150 latka różni się bardzo o 13- latka. 13- latek swoją dorosłość moze wykorzystać w sposób najbardziej niewłaściwy i karygodny. 15- latek również, ale już nie z taką częstotliwością. nie wiem sama, ale kiedyś nie słyszało sie o takich rzeczach, jak teraz. I to wszystko dzieje się zazwyczaj w gimnazjach. Powiecie, ze to nie ma znaczenia. Więc czemu teraz dziewczyny w pierwszycg klasach gimnazjum chodza wymalowane, chodzą na dyskoteki? Dawnej, gdy tym samym wieku, było się jeszcze w podstawówce, rodzice w życiu nie pozwoliby na makijaż, czy imprezę! Myślę, że szkoła ma tu wielkie znaczenie.

Gość moim zdaniem złym pomysłem
okazało sie nauczanie zintegrowane w pierwszych klasach podstawówki. Dzieciaki nie maja swiadomości wazności ocen. Zabranie ich w wieku ok 13 lat z jednej szkoły i przerzucenie do innej równiez nie jest najmądrzejsze... ale prawda jest tez taka, ze i młodzież jest obecnie inna więc moze powracanie do starego systemu tez nie jest dobre? moze trzeba szukac nowych rozwiazań?

Gość GImnazjum
moja siostra uczy w gimnazjum. Ogromnym. Wiem, jak tam jest i co się dzieje...

Gość GImnazjum
poza tym najpierw w podstawówce było się 8 lat, a wszkole sredniej co najmniej 4. Teraz ledwie się do szkoły przyzwyczają, to już muszą ją zmieniać. to też nie jest dobre dla kształtowania psychiki.

Gość Angelelelellee
a co niby wroca do tego 8letniego systemu podstawowego i male dzieciaczki z 1 klas beda spotykaly sie na przerwach z bestiami z 6-8.... i beda narazone na agresje tych starszych. to bedzie madre???????????????? :|

No co za leń ----> dzięki ;) sluchajcie ale czy to co czlowiek ma w glowie jak postepuje zalezy od wieku ???moze w pewnym stopniu tez ale wydaje mi sie ze to jak czlowiek mlody mysli czym sie kieruje itd...zalezy od rodzicow od wychowania bo czy 13 lat czy 15 to nie jest a z tak wielka roznica najwazniejsze sa zasady jakie maja wpojone przez doroslych mlodzi ludzi i ktorymi powinni kierowac sie w swoim zyciu ogolnie powinno uczyc sie od dziecinstwa szacunku do drugiego czlowieka i do samego siebie Co tu kryc nasz dzisiejszy swiat jest zmaterializowany ludzie sa zaterializowani kiedys komorka w szkole to bylo nie do przyjecia, markowe ubrania niedlugo przedszkolaki zaczna chodzic z laptopami Poswiecmy troche wiecej uwagi na dusze a nie tylko i wylacznie na cialo na drugiego czlowieka a nie na cuda techniki jakie on posiada a ktorych my jeszcze nie mamay (:/)...

Gość gimnazja jak gimnazja
powinni przywrócić karę chłosty,:D, tzn lanie po łapach leniwych uczniów linijką przez nauczycieli, to by się za naukę wzięli a nie za głupoty. i jeszcze mundurki, to by nie było rewii mody i tych gołych brzuchów. jak na razie to uczniowie mają same przywileje, żadnych obowiązków, kłócą się z nauczycielami, nikogo nie szanują, pozjadali wszystkie rozumy . pozamykać gimnazja, przywrócić stary system eduk. w podstawówce przynajmniej nauczyciel znał dłużej swoją klasę, wiedział kogo na co stać, kto jest kto, a teraz w gimnazjum to jak poznać ucznia, przecież to jednolita kumulacja złej energii, hormonów, sami frustraci i straceńcy, słabi psychicznie i fizycznie, wychowywani bezstresowo przez zapracowane mamusie, które na odczepnego kupują firmowe ciuchy dzieciakom żeby tylko dały im święty spokój i nie truł buły swoimi zachciankami i fochami. pokolenie schizofreników komputerowych, mylących rzeczywistość z wirtualną zabawą. POZAMYKAĆ GIMNAZJA!!!!

Gość GImnazjum
angele- dawniej tak było i nie słyszeliśmy o przejawach agresji wobec młodszych dzieci.

Gość GImnazjum
przynajmniej przebywając wśród dzieci wiedzieli, ze są jeszcze w podstawówce i, że tak na prawde sami są jeszcze dziećmi.

powiem tak : uwazam ,ze gimnazja powinny zostac zlikwidowane sama przez nie przeszłam i uważam że ten czas to próżnia :O powtarzany jest caly materiał z podstawówki tylko dlatego ,ze grono pedagogiczne w gimnazjach to nauczyciele . ktorzy zawsze uczyli w podstawówkach . wniosek ?

Gość Angelelelellee
Od tamtego czasu minelo troche. świat sie zmienil i pewnie sfrystrowani nastolatkowie bedacy znow w podstawowce msciliby sie na malych dzieciach... tego sie juz nie cofnie..... po prostu nastapil blad... od pocztaku trzeba bylo zostac przy podstawowce... teraz juz tego nie zmienisz... jedynie wychowanie i rodzice moga poskutkowac