Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE NADĄŻAJĄCA

APARAT FOTOGRAFICZNY - CYFRÓWKA

Polecane posty

Gość NIE NADĄŻAJĄCA

witam wszystkich! zamierzam nabyć aparat cyfrowy, a zupełnie się na tym nie znam..... na co mam uważać podczas zakupu? jaki model, czy firmę wybrać? możecie mi coś polecić?

Gość NIE NADĄŻAJĄCA
nieśmiałe up...... :-)

Gość upupupupu
canon A610 ok800zł

Gość xyzabc
canon A 700

Gość Brother Louiee
ile masz kasy na ten cel?

Gość bez nicka...
olympus sp-350 ok.1000tys.zł cacko :D

Gość NIE NADĄŻAJĄCA
dziękuję! cena nie gra roli - ale z kolei też nie ma sensu przepłacać, jeśli są tańsze modele o tych samych funkcjach... :-) a propos funkcji - moglibyście troszkę pozachwalać te Wasze modele? ja nie mam zbyt wielkich wymagań, aparat ma robić zdjęcia i ewentualnie filmiki i tyle... :-)

Gość gfsdgfdsgsd
jeśli cena nie gra roli, ale nie zależy Ci też na profesjonalnym sprzęcie - kup sobie coś z tzw. ultrazoomów, np. Panasonic DMC FZ7 lub Canon S3. wg mnie powinnaś zwrócić uwagę na: - optykę - panasonic i canon mają bardzo dobre obiektywy - zoom optyczny; cyfraki-ultrazoomy mają zoom 10x lub 12x; dobra sprawa jeśli chcesz fotografowac np. płochliwe zwierzęta, a nie chcesz wywalać mnóstwa kasy na bardziej profesjonalny sprzęt i drogie oddzielnie montowane teleobiektywy - sprzętowa stabilizacja obrazu - szczególnie ważna przy aparatach z dużym zoomem; stabilizacja wyeliminuje drgania ręki i zdjęcia nie będę rozmyte - typ matrycy (CMOS jeśli dobrze pamiętam jest lepsza niż popularne CCD), rozmiar np. (1/2.5" - im większa wartość tego ułamka, tym lepiej; wielkość matrycy jest wazniejsza niż ilość pikseli); rozdzielczość matrycy - jasność obiektywu - obsługiwane czułości (np. od 80 do 1600 ISO) - czasy naświetlania (np. do kilkunastu sekund, dzięki czemu mozna robić zdjęcia nocne) - zasilanie - niektóre modele wyposażone są we dedykowane własne akumulatorki i ładowarki - z reguły sprawdza się to lepiej niż tradycyjne paluszki - możliwość zapisu obrazu w postaci nieskompresowanej. popatrz też sobie przed zakupem na zdjęcia z modeli, które Cię interesują, zajrzyj też na recenzje modeli na np. http://dpreview.com/ lub http://www.steves-digicams.com/ Panasonic DCM Fz7 (lub bardziej prof. FZ20 lub FZ30) oraz Canon S3 to całkiem fajne maszynki

Gość koobi
Canon eos 350 D :-) polecam :-)

Gość supergeilezieck
casio exilim Z500 (5,0 mpxl).. super jakosc, wiele opcji, duzy wyswietlacz i aparacik cienki na 1 cm.

Gość supergeilezieck
cena 170 €

Gość NIE NADĄŻAJĄCA
dziękuję wszystkim za rady, szczególnie Tobie, gfsdgfdsgsd !!!!!!! dzięki Tobie będę wiedziała, czego szukać! pozdrawiam!

Tylko nie casio exilim .Zdjęcia sa bardzo przeciętne:O Sam robiłem zdjęcia modelem Z600:O ,który kosztuje 1300 zł. Nie polecam. Jedyna zaleta to wykonanie i małe wymiary. Nikon za 500 zł robi lepsze zdjęcia;)

Gość Ruffo
jezli masz problemy z aparatem to polecam fajna impreze która odbedzie sie w teatrze bajka 20-21 listopada, mozna si e zarejestrować www.canon.pl/esodiscovery , impreza Canona.

Gość KYTI
Niedawno kupilam NICON COOLPIX L 5 .zdjęcia rewelacja nigdy nie widziałam równie dobrych ,dodatkowo wmontowana kamera .Cena 850 zl. POLECAM

Gość NIE NADĄŻAJĄCA
Kolega chce mi sprzedac Zenita. To dobry aparat ?