Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulenka1988

Ratunku!!! Strasznie wypadają mi włosy...

Polecane posty

Nie wiem już co mam zrobić... Zwracam się więc do Was z prośba o pomoc. Od pewnego czasu strasznie wypadają mi włosy. Myślałam, że to normalne, bo to jesień i przecież każdemu wypadają włosy. ( tak na marginesie dodam,że rok temu miałam podobną sytuację ale dermatolog powiedział, że to jest spowodowane moim schudnięciem - 16 kg w ciągu pol roku. Przepisał leki i było ok.) Teraz sytuacja się powtarza. Tylko juz nie wiem czym to jest spowodowane... Utrzymuję przecież te sama wagę, staram się zdrowo odżywiać, nie farbuję włosów, nie suszę ich suszarką, nie prostuje ani nie kręcę, używam odżywek i szamponów tych podobno najlepszych. Ale przy czesaniu, myciu i przy jakiejkolwiek innej czynności dotyczacej włosów mogę wyjąć ich całą garść... Już nie wiem co zrobić. Będę bardzo wdzięczna za Wasze porady. Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Gość sylwiak99
Musisz zrobić badania przyszyn jest wiele ! Zaczynając od niedoboru różnych składników w organiżmie , kończąc na zaburzeniach hormonalnych. Zaobserwuj w jakim stopniu wypadają ci włosy , czy z całej głowy , czy tylko miejscami . Ja ma taki sam problem , robiłam badania , zaliczyłam , ginekologa , dermatologa i endokrynologa i dopiero poznałam przyczynę wypadania moich włosów .

Gość jaka moze być sylwia
napisz jaka jest przyczyna? bo ja bym chciała sie też dowiedzieć, garściami mi wychodzą od miesiąca. nie mam czasu na latanie po specjalistach, wolałabym zrobić szybko jakies badanie dla sprawdzenia

Nie martw sie :) Mi zawsze w okolicach pazdziernika i listopada wypadaja wlosy i to w takich ilosciach ze szok ;) Widocznie linieje i juz ;) W grudniu powinno sie to unormowac;) Polecam skrzyp polny i duuuzo odzywki we wlosy i bedzie ok ;)

kurcze.. w styczniu mam 100dniówę nie chcę iść na nia półłysa.. ;( sylwiak99 - wypadają mi z całej głowy.. jutro znów pójdę do dermatologa. Dzięki za słowa otuchy :):)

Gość sylwiak99
Niestety nie obejdzie się bez badań ! inaczej będziesz królikiem doświadczalnym i nim ci coś pomoze to minie sporo czasu. Umnie problemem jest zbyt niski poziom żeńskich hormonów po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i wysoki poziom androgenów . Mam tzw. łysienie androgenowe występuje takie przy zaburzeniach hormonalnych( endokrynolog) , zespół policystycznych jajników( chyba tak to się pisze) ( ginekolog) , no i choroby skóry ( dermatolog ) .Poczytajcie w necie , dużo piszą na ten temat.

Gość sylwiak99
To jest już wypadanie związane z chorobami . Naturalnie mogą być inne , mniej drastyczne przyczyny . Brak żelaza również powoduje wypadanie włosów

yhhh..po pantene dostałam strasznego łupieżu i jutro zamierzam też \"poskarżyć\" dermatologowi, że mnie to tak samo irytuje jak wypadanie... ktoś mi powiedział, że powinnam sciąć włosy na krótko to mi przejdzie... hmm przecież podcinałam 2 tyg temu :( ojj jutro będzie sądny dzień..a o tym łysieniu androgenowym już dużo czytałam bo myślalam, że mnie to dotyczy, ale juz sama nie wiem, w każdym bądź razie fatalna sprawa :/ pozdrawiam :):):)