Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotograf artysta

zdjecia zaleza od pary

Polecane posty

Gość fggfgg
taaaa... pamiętam różne zdjęcia osób znanych, w czasopismach... I tak dla przykładu, fotograf/fotografik (fakt, nie znam się na różnicy, czy to taka jak między rzemieślnikiem a artystą?) w taki sposób potrafił sfotografować swoich modeli że nawet osoby o nie za pięknej powierzchowności wydawały się magicznie interesujące i atrakcyjne. Pozwolę sobie podać przykład. Zawodniczka w podnoszeniu ciężarów, utalentowana, młoda ale ukształtowana sportem w specyficzny sposób Agata Wróbel, stała się na tych zdjęciach cudowną dziewczyną. To jeden z całej masy przykładów. Inni naprawdę nieefektowni byli na przykład fotografowani z jakiejś lepszej strony, operowano światłem, wydobywano to co interesujące, niepowtarzalne... Ale to trzeba czuć a nawet być psychologiem by namówić chętnych na odpowiedni styl zdjęcia.

Gość Wizażystka wawa
Oj fotografie ty zamiast być artystą jesteś błaznem być może też artystą.:D:D Jeśli robisz zdjęcia aparatem cyfrowym i je obrabiasz w photoshopie to raczej jesteś fotografem grafikiem a nie fotografem artystą. Szanujący i mający doświadczenie fotografik nie weźmie aparatu cyfrowego do ręki chyba, że robi zdjęcia w studio do podrzędnych magazynów dla kobiet i mężczyzn. Widziałam wiele zdjęć ślubnych i słyszałam sporo opowiadań fotografów wmawiających młodym parom, że ich cyfrowe zdjęcia są lepszej jakości, lepszej urody niż te tradycyjne. Wszyscy cyfrowi artyści liczą na to, że jak młoda para zobaczy na zdjęciach swoje buźki to te zdjęcia będą najładniejsze najpiękniejsze. Dopiero po upływie dłuższego czasu dostrzega się mankamenty tych zdjęć (brzydkie kolory, ostre nienaturalnie kontury, plastykowe twarze itp.), ale wtedy wstyd się jest przyznać, że dostrzegło się te mankamenty zdjęć cyfrowych obrabianych w photoshopie.:-O Pracuję w jednej ze stacji telewizyjnych jako wizażystka i współpracuje z fotografami planu. Jeśli fotograf robi zdjęcia typowo katalogowe to właśnie fotografuje aparatem cyfrowym, ale przy poważniejszych zdjęciach używa sprawdzonych analogowych systemów. Fotografowie klną w żywy kamień, że coraz trudnij zdobywa się materiały analogowe a te, co są pochodzą z Chin lub Ukrainy

Gość fggfgg
Wizazystko, to napisz gdzie i jak znaleźć osobę która zrobi ciekawe, artystyczne zdjęcia.

Gość Wizażystka wawa
Fggfgg Super pytanie i super trudna odpowiedź. Trudno dać taką rade, aby kogoś nie skrzywdzić. Dobrym źródłem na pewno jest internet z tym, że trzeba się nauczyć czytać pomiędzy wierszami oferty i umiejętnie analizować zdjęcia. Moja koleżanka od dwu tygodni szuka w necie ofert fotografów. Zanim zaczęła szukać, zrobiła sobie pewne założenia, na co zwracać uwagę. Sporo też czytała uwag będących na forum, które wydawały się logicznie uzasadnione.

nie rozumie Ciebie artystą od 7 boleści skoro klienci są zadowoleni to po cholere ten topik? a tak pozatym raczej artyści nie używają wyrazów ryj dla okręślenia twarzy człowieka .... w każdym , we wszystkim doszukujesz się złego, brzydkiego ... widze że to co robisz nie robisz z tego z pasją tylko dlatego że musisz dnia byś nie przeżył bez skomentowania kogoś oczywiście negatywnie ps. spokojnie się mieszcze w kadr ... nie bede się tłumaczyć ile waże bo to nie ma sensu a na całym wątku nie spotkałam się z komentarzem schlebiającym Ci a Ty dalej krytykujesz .... MISTER WORLD 2006 - artysta fotografik