Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

postępująca oftalmoplegia

...Topik Wyrazow Trudnych...

Polecane posty

wiedza praktyczna=umiejętności wiedza to wiedza, a praktyka to praktyka....

Gość do Anouk
nie masz racji. wiedza to zasób informacji. to nie to samo co umiejętności.

wiedz praktyczna to też zasób informacji????? jeżeli mówimy o stosowaniu wiedzy, wówczas mówimy o umiejętnościach. Zapytaj się logika, zobaczymy, co odpowie.

Gość a co znaczy
semantyczne nadużycie słowa :korupcja

Gość do Anouk
'wiedza praktyczna' to zasób informacji zdobytych wskutek działania praktycznego. ps 'epistemologa'. wystarczy lingwista.

Gość do Anouk
pleonazm.

No to na co komu taka definicja: 14:39 do Anouk \'wiedza praktyczna\' to zasób informacji zdobytych wskutek działania praktycznego. i taka wiedza??????:P

Do Hollywood star----> Bollywood to indyjskie produkcje kinematograficzne--odpowiednik amerykańskiego Hollywood. Zresztą sam/a sobie odpowiedziałaś/eś, więc nie wiem czego nie rozumiesz?

Gość do Anouk
myslałam, że nie zauważysz. mała podpucha.;)

Nie mialam pewnosci z tym Bollywoodem i nie mam pojecia co ma wspolnego bollywood z hollywoodem. Bolly to jakies hinduskie miasto, czy co? I czemu akurat indyjska kinematografia a nie chinska albo afrykanska?

Przecież Hollywod to tez nie jest miasto. A w Indiach w Bollywod produkuje sie rocznie kilkadziesiąt filmów wiecej jak nie kilkaset niz w Hollywod I jest to najwieksza produkcja na świecie, a nie amerykańska, jak niektórzy myślą,

Gość zla z orto
NEOFILIA\?

Gość taka sobie Andzela
Dodaje dwa hasla bo mi autorka kazala :P ;) 🖐️ Moje ulubione- aberracja- zboczenie, odchylenie; nienormalność (umysłu); wada soczewki, obiektywu, zniekształcająca a. zacierająca obraz; pozorne odchylenie położenia gwiazd wskutek ruchu Ziemi. Etym. - łac. aberrare 'zabłądzić, zabłąkać się' atrofia- atrofia med. zanik; por. hipertrofia. Etym. - gr. atrophía 'brak pożywienia' od átrophos 'nieodżywiony'; zob. a- 'nie'; trophós 'żywiciel; mamka' z tréphein

Gość taka sobie Andzela
Nie zauwazylam tej abberacji wczesniej w Twojej stopce :O Tez ja mam ale niestety nie chyba tylko na pewno ;) 🖐️ Dodaje kolejne haslo; Ingracjacja - to technika manipulacji, działanie mające na celu zdobycie sympatii (wytworzenie pozytywnej postawy) poprzez podwyższanie samooceny partnera relacji - podkreślanie zalet osoby manipulowanej, podnoszenie wartości (schlebianie). To a także technika manipulacji obrazem siebie. Ma na celu osiągnięcie osobistych korzyści oraz zwiększanie własnej atrakcyjności w oczach partnera relacji.

Gość taka sobie Andzela
Nie zauwazylam tej abberacji wczesniej w Twojej stopce :O Tez ja mam ale niestety nie chyba tylko na pewno ;) 🖐️ Dodaje kolejne haslo; Ingracjacja - to technika manipulacji, działanie mające na celu zdobycie sympatii (wytworzenie pozytywnej postawy) poprzez podwyższanie samooceny partnera relacji - podkreślanie zalet osoby manipulowanej, podnoszenie wartości (schlebianie). To a także technika manipulacji obrazem siebie. Ma na celu osiągnięcie osobistych korzyści oraz zwiększanie własnej atrakcyjności w oczach partnera relacji.

a w jakim kontekście używac można słowa \"ingrecjacja\" w zdaniu: np. przestań tak ingrecjowac ty fałszywcu :P czy moze to słowo słuzy tylko do nazywania takich postaw? (a nie funkcjonuje w mowie?)

Gość no dopiszcie cos jeszcze

Gość kxhjfbguk
Noraminofenazonummetanosufonikumnatrium- pyralgina

Gość podnoszęęęe

Gość ja teszzz podnoszeee

Gość reanimuję
piszcie, piczsie