Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rubinowa Dziewczyna

Najdziwniejsze i najśmiejszniejsze napisy na nagrobkach.

Polecane posty

Gość Rubinowa Dziewczyna

Dobry temat na dzisiejszy dzien. Ja naprzykład dzisiaj na pewnym grobie znalazłam taki wyryty napis : "Byłeś przystoinym facetem Potrafiłeś każdą kobiete rozkochać w sobie Gdybyś nie odszedł tak tragicznie Miałbyś jeszcze wiele pięknych kobiet" "Byłeś dobry we wszystkim Byłeś najlepszy z nas wszystkich Byłeś jak rycerz z bajki Byłeś i teraz już Cię nie ma" "PS. Miejmy nadzieje że anioły są ładne, bo jeśli są brzydkie będziesz się nudził w niebie" To był napis z grobu jakiegoś 27 letniego faceta. Przeczytaliście coś na nagrobkach fajnego? Jeśli tak to podzielcie się.

Gość onk3
może troche poważniej ale mnie sie podoba co nas spotkało was nie minie my już w domu wy jeszcze w gościnie

Gość To tera ja
Był Kutasem z bajpasem dobrze że w końcu odszedł dobrze że zostawił po sobie pokaźny majątek Teraz nam wszystkim lepiej Ament hehehe :P

Gość Popp_ea
Chodz trzy zeby zlote miala Chodz w Kosciele bosko piała Chodz na tacę dużo kładła Chodź nie piła i nie kradła I w Rydzyka tez wierzyla mimo wszystko- Ave Maryja

Gość Popp_ea
Ale ze mnie głupek :o CHOĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ chodzić możesz do wc:P

Gość Popp_ea
ktos sie podszyl pode mnie- co za chamstwo!

Gość vdsfvd
ale po co wymyślacie? prosimy o autentyki!

Mi osobiście spodobał sie ten napis: Ludzie po śmierci są jak książki: przeczytawszy je całe, znajdujemy w końcu tylko omyłki drukarskie.

Gość takie epitafium
Nagrobek Harry'ego: Tu spoczywa mój mąż Harry krótko mówiąc rogacz stary

Gość Hit z Powązek
POWSTAŃCY 1863 O POLSKA KRAINO GDYBY CI RODACY CO ZA CIEBIE GINĄ WZIĘLI SIE DO PRACY

Gość albo ten napis też niezły
Nie było, nie było, Polsko, dobrze tobie! Wszystko się prześniło, A twe dzieci w grobie. Popalone sioła, Rozwalone miasta, A w polu dokoła Zawodzi niewiasta. Wszyscy poszli z domu, Wzięli z sobą kosy, Robić nie ma komu, W polu giną kłosy. Kiedy pod Warszawą Dziatwa się zbierała, Zdało się, że z sławą Wyjdzie Polska cała. Nas już ziemia gniecie, A inni w niewoli, A inni po świecie Bez chaty i roli. Ni pomocy z nieba, Ani ludzkiej ręki, Pusta leży gleba, Darmo kwitną wdzięki.

Gość Rubinowa Dziewczyna
Jak on łaknie! jak on suchy piasek łyka! Jak się krztusi! jak się ciekłą gliną dławi! Jak w nim glina, jak w nim piasek szybko znika! Jak on gryzie! jak on czarną ziemię trawi! O tym piaskiem niech on naje się do syta! A tą gliną niech do woli się opije! O niech próchno świeci blado w tych jelitach! A pleśń w kwiaty niech w przełyku się rozwije! A coś może w nim się pocznie z tych napoi, Co jest glina może w nim się przeoblecze? Co jest piasek może z niego się wyroi? A z odmętów może jakiś płód wyciecze, A coś może wstanie nagie z łona grobu Coś zapłacze i rozedrze błonę globu?

Gość kobieta na stanowisku
na gorze roze , na dole maki, niech Cie zżeraja biale robaki.

No to może Szymborska: Tutaj spoczywa Krzysztof Przywsza, a tuż przy Przywszy żona bywsza. Jak widać z porównania dat, te zgony dzieli kilka lat- nieboszczka była dłużej żywsza.

Gość TwójAnioł
Byłeś jak promyk słońca, który z woli boga nie dotrwał do końca... Bóg sam wybrał czas Bóg wezwał mnie do siebie - z życia do życia...

Gość alouke
" Widzisz Maryla leżysz już w grobie. ani Ty mi nie przeszkadzasz, ani ja tobie" Autentyczny napis na pomniku w moich rodzinnych stronach

Gość vcxbvc
choć leży tu jedno to było nas dwoje bo dwoje to jedno,a jedno to dwoje

Gość fh
na grobie górnika (chyba) tu leży Franciszek Żyła co go ścisła czarna bryła

Gość tytytywe
Tu lezy dama, pierwszy raz sama... :p