Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verbena

Jadę do Włoch-jakieś rady?

Polecane posty

Gość verbena

Jade do Włoch na wycieczke zorganizowaną (10 dni, objazdówka od WenecjI po Neapol). Co zabrac ze sobą? Co sie przyda a co nie? Kalosze na Wenecję mam. Podróż autokarem, lepiej wziąć kanapki, czy jeśC po drodze? Na jakie niespodzianki moge się natknąć? Był ktoś? Może niekoniecznie we Włoszech, ale bywał na takich wycieczkach i cos mi doradzi. Ja pierwszy raz na takiej eskapadzie i zielonego pojęcia nie mam co to będzie.

Gość wesole dziewczę
ale Ci zazdroszczę, zwłaszcza Neapolu kanapki bierz, może nie być czasu na obiad w Neapolu uważaj na kasę!! serio!! kradną na potęgę

Gość wesole dziewczę
w ogóle uważaj na południu na torebkę/plecak, aparat

Gość verbena
Oj, na te Włochy to ja rok jak glupia oszczędzałam. Nawet mniej jadłam,żeby spełnić swoje marzenie. Dobra, na kradzieże będę uważać. Aparat i kasa w wewnetrznych kieszeniach spodni ( brutalnie mówiąc- będę trzymać przy tyłku).

Gość verbena a jesteś blondynką
a do tego młodą atrakcyjną ??? jeśli tak to nie będziesz mogła się opędzić od obleśnych włochów i arabów , których pełno na południu:)

wiesz, tak się zastanawiam po co Ci te kalosze do Wenecji, chcesz kanalami wplaw chodzic? tyle razy tam bylam i nigdy o kaloszach nie pomyslalam... pozdrowionka

Gość wesole dziewczę
bo to pewnie żart był o kaloszach co tu jeszcze la la la aaaa koniecznie ale to KONIECZNIE zjedz pizze w Neapolu! bo w Neapolu jest najlepsza na całym świecie pizza i mówią to nawet Włosi może uda Ci sie znaleźć jakąś małą knajpkę, tam pizza kosztuje (cała) jakieś dwa euro i jest najlepsza aha i do tego wino regionalne, najlepsze mniam no i jeszcze polenta w Neapolu, w małych budkach sprzedawana też koniecznie zjedz

Gość verbena
Ha, ha, jestem czarna i nie mam juz 19 lat. Arabowie odpadają..... A kalosze to dlatego,że na TVN widziałam migawki z Wenecji. Zalana, a ja lubie zboczyc z utartych szlaków. Zreszta co za radocha chodzic tylko po kładkach????

Gość wesole dziewczę
Włosi nie są obleśni

Gość wesole dziewczę
jak chcesz sie zgubić to schodź z trasy ale nie radzę, lepiej chodź z grupą a kalosze zostaw w domu, serio

Gość verbena
Pizza w Neapolu i polenta zanotowana! :)

Gość wesole dziewczę
nie wiem co jeszcze bo bylam tylko w Neapolu, Pompejach i Ercolano ooo Pompeje, koniecznie słuchaj przewodnika, to fascynujące miasto

kalosze to przydadza ci sie jesli rzeczywiscie chcesz do kanalow wchodzic bo tak to nozki nie zmoczysz... ale najlepiej przekonaj sie sama :)

Gość verbena
Dobra, olal kalosze, zawsze to dodatkowy ciężar, ale jak zmoczę swoje nóżki, to osobiście was, kochaniutkie zatłukę :))))

Gość verbena
Pompeje tez są w planach. Na to najbardziej sie cieszę....Skończyłam historię..... Uczta dla mnie!!!!!

Gość aaa a
nie uzywaj niemieckiego , bo włosi nie lubia niemców.... jesli przewodniczka prowadzi do jednego sklepu na degustacje całą grupe , bo juz jest umówiona , wybierz sklep obok .... porównaj ceny ...

Gość aaa a
jak chcesz cos kupić na stoisku , targuj sie ,

skad Ty wzielas to \"nie uzywaj niemieckiego, wlosi nie lubia niemcow\"? jedni lubia drudzy nie, to polacy nie lubia niemcow

Gość verbena
aaaa...a- będę pamiętać. Jadę w nocy z piątku na sobotę. na początek Wenecja, potem Piza, Florencja,Rzym, pompeje, Neapol, San Marino. Lepiej 2 pary butów czy starczy jedna?

Gość verbena
Niemieckiego nie znam, natomiast angielski biegle. Co warto kupić. Marzy mi się szkło artystyczne z Wenecji, ale chyba drogie? A jak z ciuchami?

dwie pary, to wycieczka, bedziesz duzo chodzic i lepiej butki w zapasie miec, bo nozki moga bolec

Gość verbena
Gulietta, mieszkasz we Wloszech?

Gość verbena
Zadam ci dziwne i nietypowe pytanie. Czy ten kraj mozna pokochać? Czy to jest kraj w ktorym może byc ciepło? I nie myślę tu o klimacie. To tak abstrahując od tematu....

Gość giulietta cos tam
namieszalas w opisie. podarowac tobie moje kochanie?

podarowac milosc jesli pytasz o opis A Wlochy oczywiscie, ze mozna pokochac, wrecz powiem ze trudno nie pokochac... Wlasnie ze wzgledu na to \"cieplo\" ludzi :)