Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precelka25

Chce sie nauczyc tworzyc strony www

Polecane posty

Gość precelka25

Witam! Pomyslalam sobie ostatnio, ze chcialabym sie tego nauczyc, bo chcialabym otworzyc swoj sklep internetowy i sama go stworzyc od podstaw, ale pojecia o tym nie ma doslownie zadnego! Nie ineresuja mnie glosy w stylu-daj to zrobic innym, nie poradzisz sobie. Jak inni umieja to czemu ja mialabym sie nie nauczyc? Pytania tylko jak zaczac? Gdzie szukac informacji porzsdnych, ale skierowanych do laikow? Moze jakies szkolenia, kursy, ksiazki polecicie?

Gość spolegliwa lola
a dlaczego edek nie dostal bana za za dluga stopke? :D

Gość ja to nie wiem
bo to edek :O:P

Gość pommmmoooc
zacznij od nauki HTML-a np z tej strony: http://www.kurshtml.boo.pl/ jesli chcesz stworzyc sklep, to nauka PHP - pobierz manuala ze strony www.php.net i bazy danych. Duzo nauki. Jak nigdy wczesniej nie programowalas, to moze byc ciezko.

Gość precelka25
dzieki! :-)

HTML jest bardzo prosty, ale reszta... :o Java już jest dość trudna dla laika, a co dopiero PHP. Jeśli chcesz, to mam sporo e-book\'ów nt. tworzenia stronek, mogę podesłać w wolnej chwili.

Gość precelka25
Czyli jest to baaardzo trudne :-( A jesli zdecydowalabym sie powierzyc komus stworzenie stronki to jak to potem wyglada jesli np chcialabym potem sama cos dodawac np zdjecia, nowe artykuly itd? Musze miec wtedy jakas wiedze?

Gość a ja mam 70B
:D

precelka25 podstawową wiedzę trzeba mieć, chociaż jeśli miałabyś tylko umieszczać zdjęcia, zmieniać opisy, to można przygotować serwis tak, by wymagał minimalnej wiedzy, a właściwie tylko zademonstrowania jak to działa.

Gość gość
Na początek warto zrobić takie szkolenie - http://www.imperiumszkoleniowe.pl/web-development?grupa=6&typ=1 Owszem, to jest wymagające, ale przynajmniej w krótkim czasie opanujecie kluczowe zagadnienia. To naprawdę ma mega duże znaczenie. O ile dobrze przepracujecie okres szkolenia, to wyjdzie wam z tego wiele profitów.