Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liroy

wysoki cholesterol

Polecane posty

Gość liroy

od czego jest podwyzszony?

Gość od złej diety

Jeszcze od siedzącego trybu życia. Jak jesz dużo tłustego mięsa to masakra. Trzeba się przerzucić na rybki i warzywa z owocami, nasiona różnorakie też dają super efekt.

A jak będzie za wysoki to niestety mogą być problemy z sercem :( Tak jak jak nowa pisze, więc parę zmian i będzie dobrze. Dla leniwych jest alternatywa w postaci margaryny Flora pro activ, podobno nie trzeba zmieniać nawet diety żeby cholesterol spadł.

Gość niecierpliwię się...
Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Jeśli jesz tą margarynę co dziewczyny pisały to będzie dobrze, ale trening nie zaszkodzi :)

Gość nie jedz czipsów

Gość Alexxxa
Wyeliminować żółty ser i kawę fusiatą, bo w tych fusach siedzi dużo cholesterolu

Co do chipsów jak najbardziej się zgadzam. Mają transy, które to zalegają potem w żyłach i powodują miażdżycę :/ Masakra po prostu. Trudno mi się również nie zgodzić z opinią o aktywności fizycznej. Wszystkich w koło do tego namawiam :)

Gość chinska wrozba
kawy to nie lubie i tak, ble jest :/ o cholesterol sie akurat nie obawiam bo od dawna stosuje odpowiednia diete i cwicze, a ta margaryne przeciwcholesterolowa, o ktorej recia pisala to dobrze znam rowniez od dawna. smacznego.

Jak ćwiczysz i dobrze się odżywiasz to rzeczywiście nie masz się co martwić. Też dbam o siebie, ale florę jem akurat bo jest najzdrowsza, nie ma tych paskudnych transów jak inne margaryny.

No i bardzo dobrze robisz recia. Z resztą na te transy to trzeba bardzo uważać, bo one są w wielu produktach.

Ser żółty, pleśniowy mają tez mnóstwo cholesterolu... A ja sie nimi zajadam... :o

Gość figunia
ja sie objadam czym leci i zeby nie miec potem problemow z tym cholesterolem to wlasnie flore jem. nie trzeba nawet diety zmieniac i jest wporzadku :D

Figunia, wiem że to tak działa, ale czy nie przyjemniej zmienić trochę sposób żywienia i stawać się ogólnie coraz zdrowszą osobą? Przecież odpowiednia dieta wpływa na cały organizm.

Gość mały mały
a co jeżeli jest zbyt niski- mi wyszedł 119 mg/dl podczas gdy norma jest mniej niż 200 to byłoby ok - ale czy nie jest zbyt niski???? czym grozi za niski cholesrerol? spotkałam sie z takimi jak 170 lub 180 ale 119 czy to nie za mało? czy ktoś wie?

Tak na prawdę liczy się stosunek dobrego i złego cholesterolu. Natomiast sam tłuszcz jest nam w organizmie bardzo potrzebny. Do diety bym dodała jeszcze rybki morskie. Mam nadzieję, że lubicie bo znakomicie wpływają na poziom naszego cholesterolu. Osobiście wolę florę, zawsze preferuję działać z wyprzedzeniem niż potem stosować jakieś skomplikowane leczenia :)

Jak dla mnie to 2 kwestie. Jeśli chodzi o smak to wiadomo, że to gust i o tym się nie dyskutuje. Ja wolę jeść swoją margarynę bo ma najmniej transów ze wszystkich margaryn. Niestety te transy zatykają nam żyły i potem są problemy, więc wolę ich unikać.

Gość Olga12
co do margaryn to zdecydowania benecol jest the best, odpada flora pro active i jeszcze ostatnio cos takiego znalazłam jak benevita, ale to jeszcze gorsze od flory, do benecolu sie ni umywa... Dodatkowo nie jesm podrobów, jajek. serów - no może ograniczam :D do tego dużo ruchu i poziom w normie....

Czemu odpada? Masz coś konkretnego na myśli czy tak tylko krzyczysz? Moim zdaniem to co kto woli. Może kwestia smaku czy coś. No nie wiem, mnie nie przekonałaś, nadal będę swoją florkę jadła i już.

Gość Olga12
Miguel ma całkowita rację, stanole sa w benecolu a sterole we Flora, a to jest bardzo duża i podstawowa różnica.... te pierwsze są wydalanie z organizmu a te drugie niestety nie..... Produkt prozdrowotny to zdecydowanie benecol bardzeiej niż flora, ale pewnie decyzja nalezy do Ciebie..... Ja zostaje przy benecolu

No mój, mój. Ja tam nie narzekam, wręcz przeciwnie. Jak mam fioła to ładuję ją na wszystko co się da posmarować :)

Gość wielka stopa
wszystko?? hehehe, dobra jestes. no, ale coz, tez mam pare takich swoich smakow, ale tej margaryny (choc mi bardzo smakuje) uzywam wstrzemiezliwie :)

No może przesadziłam z tym, ale spokojnie mogę powiedzieć, że sporo rodzajów pieczywa i nie tylko pieczywa, nią smaruję :)

Gość a wiecie że
można mieć bardzo wysoki poziom cholesterolu kiedy się jest zarażonym boreliozą ! mój kolega miał już dietę taką przypisaną przez lekarza, że na samych kefirach był, chudy jak patyczek, a cholesterol niebotycznie wysoki się utrzymywał :o W końcu dostał skierowanie na Boreliozę, teraz jest już po leczeniu i cholesterol mu od razu wrócił do prawidłowego poziomu, mimo że nie jest na żadnej diecie. także choroby tarczycy mogą podnosić poziom cholesterolu ( niedoczynność tarczycy )

Gość a wiecie że

Gość a wiecie że
jeśli chodzi o zbyt niski poziom cholesterolu, to obserwuje się taki wynik w skrajnym wycieńczeniu organizmu, wygłodzeniu, przy długich, ciężkich, wyniszczających, czy przewlekłych chorobach. Bardzo niski poziom cholesterolu zdarza się często u osób chorych psychicznie ( ze wskazaniem na schizofrenię )

Dokładnie, nie trzeba być otyłym żeby mieć problemy z cholesterolem. Chudzielce też powinny się pilnować i jeść uważnie, że o ruchu nie wspomnę ;)

Gość halszka1257
Poziom tego wrednego czegoś nie musi zależeć od tuszy, chociaż zbyt duża, może spowodować że cholesterol będzie wysoki. Dobrze powiedziałaś jak nowa, każdy powinien na siebie uważać. Najlepiej co jakiś czas zrobić badania, zmienić odrobinę dietę i tryb życia na aktywny.

Tyle sposobów na obniżenie ldl. Sama nie wiem jaki bym wybrała. Może najlepiej to połączyć to wszystko. Ćwiczyć, dobrze się odżywiać, do diety włączyć tą florę pro activ. Taki wybór... Do roboty! :)