Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liroy

wysoki cholesterol

Polecane posty

Gość leniuch patentowany
jakiej roboty? przecież jak tą margaryne jesz to nic nie trzeba robić. dla leni taki wynalazek :)

Gość gumowa kaczuszka
Tak głosi fama - 3 kromki i już. Ciekawe czy ktoś to mierzył? Przecież każdy je ileś tam kanapek w ciągu dnia. Jak już smarujesz tą florą to wszystkie, a nie tylko 3 :)

Weź tam pozdrów swojego tatę. Jak będzie grzecznie stosował się do wszystkich zaleceń to wszystko będzie niedługo dobrze. Tylko już zawsze będzie musiał na swój cholesterol po prostu uważać. Powodzenia.

Gość gąsienniczka
Dziękuję, też wierzę, że będzie dobrze. Tata jakoś znosi nasze zabiegi, a flora mu nawet zasmakowała. Trzymajcie kciuki.

No jasne, że dobrze będzie. Badajcie często tatę i karmcie odpowiednio, a niedługo zapomnicie o tych przykrościach.

Gość xxxzuziaxxx
Słyszałam, że szybko można zbic ten cholesterol nawet samemu. Producent flory podaje chyba 3 tygodnie, ale myślę, że dieta i sport też szybko dzadzą radę. Może nie w takim czasie, ale w wystarczającym.

Gość czeszka
Widzę zachęcamy do zdrowego trybu życia. No i słusznie. Jak dzisiaj czegoś nie zmienimy w swoich przyzwyczajeniach, to jutro może być już za późno.

Oj tak :/ Ludzi czasem trzeba na siłę przekonywać do zmiany trymu życia. Mało to w telewizji o tym trąbią? Ostatnio widziałam tą Hermann jak promowała akcję flory, na rzecz naszych serduszek. Ech... Może jej się uda przekonać więcej osób.

Gość kandydatka na nieboszczkę
a ja mam poziom 250. Czy ja umrę???? ha,ha no pewnie ;D , tylko kiedy? dodam, że jestem szczuplaczek i jem wszystko w sensowny sposób. Ale niestety jest jeszcze straszny codzienny stres od kilku lat i to on jest winien.W jakimś psychoteście wyszło mi, że już powinnam dawno nie żyć, co za przewrotne to życie... Na poziom cholesterolu ma wpływ także picie alkoholu i jedzenie słodyczy...ale nie na mój, bo akurat nie lubię...oraz sensowne godziny snu, a tu ja właśnie mam problem, sen jak złodziej, nie wiadomo kiedy się zjawi, a kiedy zniknie i niestety na to żadna margaryna nie działa...

No be przesady z tym umieraniem. Co najwyżej będziesz częstym gościem w szpitalach i u lekarzy. Ja bym Cię ciągle namawiała na zmianę paru rzeczy. Zawsze się da choć chwilkę poćwiczyć. Może na rowerze do pracy lub kilka przystanków na piechotę. Zmienić odrobinę dietę. Zacznij stosować niskocholesterolową. Ja trzy mam kciuki za Ciebie i mam nadzieje, że uda Ci się przedsięwzięcie obniżenia LDL. Powodzenia.

Gość awm
jaki poziom cholesterolu jest wysoki ,prosz podajcie jakies cyfry.

Gość bziku
a do tego dodajcie skonności genetyczne.. Mój tata odżywia sie niebotycznie tłusto:) na chlebek z masełkiem wrzuca boczuś, a cholesterol - w normie. mama ostrożniej, ogranicza wysokotłuszczowe i cholesterol wysoooki. Mój MM - odżywiam go najlepiej jak potrafię, słodyczy maniunio, chipsów prawie wcale, szcupłu zwinny facet - a cholesterol ponad normę. Jemy to samo, a ja mam dolną granicę.

Gość awm
Dlaczego nikt nie poda dolnej i gornej granicy poziomu cholesterolu,czy to mozliwe ze ludzie wypowiadaja sie na ten temat nie znajac cyfr.Jeszcze raz prosze niech ktos poda poziom cholesterolu niski i wysoki.Dzieki

Gość bziku
cholersterol - norma 150-200mg/dl. Ja mam 158, mąż 220

Gość teklowa
wczoraj byłam u lekarz, odebrać i omówić wyniki i nieźle mnie nastraszył. mam cholesterol 240 ! powiedział ze bardzo często podwyższony poziom cholesterolu maja nawet młodzi ludzie.. uhh to teraz musze sie zabrać za siebie: kazał mi zacząć aktywnie uprwiac sport, zmienić dietę na niskocholesterolową, łykać kapsułki z wiesiołkiem i używać Flory - tej pro.activ. następna kontrola za 5 miesięcy . Trzymajcie za mnie kciuki

Gość dreamgirl23
myślę że z dobrą niskocholesterolową dietą i Flora pro.activ ci sie uda i wyniki bedą dobre pozdrawiam

Gość phoebe44
mi lekarz tez zalecil flore pro.active - wg badan klinicznych obniza poziom LDL o 10-15% w ciagu trzech tygodni. u mnie trwalo to troszke dluzej, ale to pewnie dlatego, ze mialam problemy z rzuceniem palenia. tak czy owak, poziom zlego cholesterolu spadl, choc wciaz mam specjalna diete i wszystko pod kontrola.

Gość ola24l
bylam dzisiaj u lekarza mam bardzoo wysoki cholesterol 318 , a mam dopiero 24l.

Gość zdrowy bez flory
jakie to forum obiektywne - sami naganiacze producenty Flory, na cholesterol polecam przetestowane na sobie ALVEO firmy Akuna.

Gość co tam margaryny
ja mam cholesterol 159,2 mg/dl a norma jest od 110- 200 mg/dl DHL mam 50,1 mg/dl a norma jest od 40 - 80 mg/dl !!!! LDL mam 100,8 mg/dl a norma od 100 - 155 mg/dl "zrem" slodycze nalogowo, jem duzo miesa, sporo owocow, ze smarowidel tylko maslo!!! zadnej margaryny, jestem szczupla i mam niskie cisnienie pewnie wyniki mam dobre, mam nadzieje.

Gość leokadka
up

Gość ktosiulka
ja tez mam z ty problem, jestem chuda jak szkapa, a cholesterol ponad 250 ...

Gość seven days
ćwiczyć :D

Gość ann_1980
Ja mam cholesterol 251. Trochę za dużo jak na 28 lat... Lekarz powiedział mi dzisiaj, ze mam zrezygnować ze słodyczy, smażonych potraw, makaronu, ryżu i chleba. Tylko rybki, warzywka, chude miesko i trochę owoców. A ja tak kocham słodycze...:( Nic nie mówił o tej Florze ani Benecolu. Może jak dołączę je do mojej "diety", to parę cukiereczków dziennie będę mogła zjeść? Co o tym myślicie?

Gość Pafko
A ja mam 38 lat ( nadwage , nadcisnienie ) i mam cholesterol 370 . Mam taki od kilku lat. Po zawale rok temu dalej nic z tym nie robilem . Teraz zaczalem sie leczyc ale nie powiem zebym jakos specjalnie cierpial z powodu cholesterolu ... Nie wpadajcie w panike piszac ze macie 250. Trzeba zaczac diete i tyle ....

Gość magpie101
U mnie bez lekow cholesterol mam 430, biorac max dawke leku na dobe 270. Przestrzegajac rygorystycznej diety czytaj - prawie nic nie jedzac cholesterol z 430 spadl na 380 bez tabletek. Ale u mnie jest to uwarunkowane genetycznie. Tata mial ponad 600, a na lekach ponad 400.

Gość goga555555
witam odebralam wlasnie wyniki---cholesterol-270 mg/dl HDL----70mg/dl LDL ---165mg/dl hormony---tsh---1,78ng/dl moze zna sie ktos i podpowie,czy zle sa te winiki?dzieki

Gość nic mnie tak nie wkurwia jak
przeciez na wydruku masz normy:o albo sobie poczytaj w googlach

Gość beatryczka
Jest wiele sposobów i produktów ,które same z siebie naturalnie obnizaja cholesterol. I tak np. ja pije sporo kawki niskodrazniacej astry ,która jako jedyna z kaw obniza cholesterol. Oprócz tego sa przeciez wszelkiego rodzaju margaryny,które równeiz obnizaja go.

Gość Waldek45
Ja też mam wysoki cholesterol, robię wszystko co mogę aby go obniżać. Mam szmery w tętnicy podobojczykowej od zarośniętych blaszek Biorę też systematycznie leki to czasami pozwalam sobie na jajko w majonezie, albo kawkę niskodrażniącą, taką która nie podwyższa cholesterolu, herbatkę koniecznie z cytryną albo sokiem z aronii. Nie wiem czy o tym specyfiku słyszeliście http://is.gd/7Ljh4 ? Kupiłem i niby pomaga! Warto spróbować, bo nie kosztuje to majątku a na zdrowiu nie ma co oszczędzać! Pozdrawiam i powodzenia!