Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowa dziewczyna

ostrość w soczewkach

Polecane posty

Mam pytanie do osob noszących soczewki. Czy Wy tez tak macie,że..po jakims czasie noszenia soczewek ostrosc obrazu w soczewkach nie jest tak wyraznia jak na poczatku- gdy wlozylyscie na oko poraz pierwszy? Bo ja nie wiem czy tylko ja tak mam czy. kupuje soczewki miesieczne o2 optix..pierwsze dwa tygodnie jest super..a potem juz ta ostrosc obrazu nie jest tak jak na poczatku.Dodam, ze nosze soczewki caly czas, ale na noc sciagam.Rano jak ubieram jest lepiej..W tamtym tygodniu bylam u "soczewkologa"(optyka-okulisty) na badaniach aby sprwdzic moj wzrok i wszystko ok- soczewki dostalam takie same, o tych samym wartosciach. Wiec dlaczego tak jest?Moze ktos z was tak ma.Prosze o odpowiedz.

Gość też tak miałam przy
miesięcznych, może bardziej to sie objawiało suchością w oku i dopiero zmniejszeniem ostrosci, ale gdy wymieniłam soczewki na 3-miesięczne wszystko ustapiło i przez 3 miesiące widzę ok. Poza tym 3-miesięczne są tańsze. Polecam.

Gość a jaka jest
cena tych trzy miesięcznych??

Gość MINKA...
przedmówczyni ma chyba razcje, oko jest zmęczone i wysuszone i dlatego możesz mie łapać ostrości. Ja tez noszę soczewki 3 miesięczne, do tego kupuje je na allegro i wychdzi na to, że za 60 zł mam soczewki na 9 miesięcy, a to bardzo się opłaca. Na początku obawiałm się zakupu, że z soczewkami jest cs nie tak, skoro cena jest taki niska, ale teraz przekonałam się, że są okej :)

Gość soczewkowa
ja kupiłam soczewki przez internet, o parametrach takich jak miałam od lekarza ale z innej firmy - nie CIBA tylko B&L i okazały się niedobre - za małe, pieniadze w błoto, a miało być taniej :(

Gość soczewkowa
a tak jest jak piszesz, bo soczewki w miare noszenia stają się coraz twardsze i nie doczyszczają się do końca. Dlatego aby poprawić komfort noszenia możesz sobie kupic specjalne kropelki nawilżające. poza tym mimo iż na płynach do czyszczenia piszą że nie trzeba czyścić mechanicznie - lepiej to zrobic po wyjęciu soczewki z oka, przed włożeniem do pojemniczka z płynem lekko potrzeć opuszkiem palca, oczywiście przy użyciu płynu

troche sie uspokoiłam bo widac, ze problem o ktrym pisze nie jest wam obcy. Tak sie sklada, ze hmm kiedys mialam Bauscha ale poprostu moje oko nie tolerowalo tak samo jak soczewek J&j.I przeszlam na o2 optix (a tam 3- miesiecznych nie ma). Czy jesli kupie te kropelki to wtedy bedzie juz tak jak powinno byc czyli ostrosc bedzie caly czas?Zupelnie nie wiem jak radzic sobie z tymproblemem. A przeciez wyrzucenie po 2 tygodniach miesiecznych soczewek do kosza jest bezsensowne, zwlaszcza ze soczewki"sobie kosztuja".Co robic, co polecacie?I jeszcze jedno pytanie. Czy jesli w 3 miesiecznych tak super widzicie to znaczy ze one sa wykonane z innego materialy niz te 1 miesieczne?A przeciez jesli sie soczewki "zuzywaja" przy noszeniu no to...nie rozumiem chyba czegos.

Gość mamalas
nie polecam 3 miesięcznych, będziesz musiałą odbiałczać. Miesięczne sa optymalne. Stosowałaś FOKUSY?

Stosowalam fokusy i niestety oko sie nie przyzwyczailo.

Gość okokokokokoko
mam ten sam problem suche oko jakbym miala piach w oczach i takie cieplo w oku jak je zakladam sa wilgotne od plynu jak zdejmuje strasznie suche stosowalam miesieczne Focusy Ciba i plyn Aqua ciba i bylo OK a teraz zaczynaja Focusy wycofywac i wprowadzaja na rynek Optix o2 i uzywalam ich i nie sluza mi to samo B&L i plyn inny stosuje niewiem.......juz ktorych soczewek uzywac i jakiego plynu???

Gość jasnobrazowe
nie trzeba odbiałczać 3-miesiecznych soczewek jeżeli stosuje sie np.płyn RENU z elementami odbiałczajacymi, z resztą, teraz wiekszość płynów jest odbiałczajaca. #-miesieczne B&L kosztuja srednio 64 zł za parę, ale uwaga!!! na allegro 3 pary kosztują 60 zł, tylko optycy narzucaja taka szalona marżę.

no ale co zrobic.co zrobic aby byla ostrosc:)????????????co poradzacie?

Gość lalalalalalalal987654321
i do góry hop

Tak sobie przeczytalam jeszcze o tym odbialczaniu........i wlasnie wzielam swoj plyn (opte free) do reki i tam pisze, ze czysci, splukuje, dezynfekuje , nawilzna i tez usuwa osady bialkowe z soczewki.- kurcze... no nie wiem co robic.

ja tak mialam przy zwyklych miesiecznych. okazalo sie ze to przez nadmierne wysuszanie (praca przy komputerze, klimatyzacja). okulista wymienil mi na hydrozelowe i jest lepiej. tez nosze miesiac ale w ostatnim tygodniu ostrosc tez zaczyna slabnac

no ale o 2 optix sa hydrozelowe..........tak mysle o tych kropelkach...... dodam ze faktycznie duzo siedze przed kompem-taka praca no i caly czas chodze w soczewkach.moze to dlatego....

A moze dzis mi ktos odpowie- chcialabym wiedziiec

Gość ja też mam soczewki z allegro
B&L 3 pary za ok. 60 zł, trzymiesięczne i jestem z nich bardzo zadowolona. Może to, że komuś nie pasowały było spowodowane złą krzywizną soczewki. Można ją wybrać podczas składania zamówienia. Ja mam swojego "sprzedającego" i w sumie zamawiam soczwki i płyn duży i kosztuje mnie to ok. 80 zł

Widze ze temat sie rozwija a ja nadal nie wiem jaki moze byc problem braku ostrosci soczewek.Dzis musialam ubrac nowe mimo ze do poelnego miesiaca zostalo mi 4 dni.Eh..Zastanawiam sie nad tymi kroplami ale nie wiem jaki.Moze ktos doradzi?

do ja mam soczewki z allegro- hmm a moge zapyac u kogo kupujesz???W sumie takze kupuje przez internet ale w sklepach optycznych.

Gość buka poka
Może to kwestia wrażliwości oczu? Ja stosuję trzymiesieczne, ale nie mogę nosic tak długo, bo po 2 miesiacach zaczynaja boleć mnie oczy i muszę kupić nowe. nie jest latwo przejść na soczewki innej firmy, bo maja rózne rozmiary. Tak jak z ciuchami czy butami, rozmiar rozmiarowi nie równy.

Ja polecam soczewki baush&lomb, nosze miesieczne. Plyn: renu multi plus. Widze swietnie, zadnych podraznien.

Gość soczewkowa
ja używam kropelek blink, takie w zielonej buteleczce kupione w Visiob n. Co do twoich problemów z soczewkami przy kompie to ostatnio tłumaczyłą mi to okulistka. po prostu siedząc blisko mimowolnie rzadziej mrugamy, oko staje się suche. A o klimatyzacji nie wspomnę - najgorzej jest w klimatyzowanych multipleksach - jak idę na film zakładam okulary.

Gość soczewkowa
chętnie odstąpię 1 parę kwartalnych, nie pamiętam tylko parametrów. Odezwe sie niebawem

ja też noszę trzymiesięczne i jestem z nich bardziej zadowolona niż z miesięcznych, pomijam już fakt że bardziej się finansowo opłacają,co do odbiałkowywania, jeśli masz dobry płyn to nie musisz odbiałkowywać przynajmniej ja tego nie robię i wszystko jest ok, polecam soczewki z baush&lomb są naprawdę porządne :-) sevia, płyn którego używasz został wycofany z rynku bo okazało się że miał jakieś srodki uboczne, nie wiem gdzie go kupujesz bo nie powinno go być w sprzedaży, chociaż ja też go używałam i mi odpowiadał. Pozdrówka dla wszystkich soczewkowiczów ;-)

Gość kimmklaisters
http://soczewki.net.pl/ Polecam ten sklep, niestety mi nie wychodzi tak tanio bo kupuje na sztuki przez rozne dioptrie. Ale i tak jest taniej niz w innych netowych sklepach. Wiem, ze to opcja drozsza, ale jak masz tak wrazliwe oczy to moze stosuj te soczewki jednodniowe? Ja teraz mam B&L, ale przetestowalam J&J (najgorsze jakie mialam) potem tez Optixy ale przez jakies pol roku bylo super potem wlasnie po 2 tyg. rolowaly mi sie na oku to zrezygnowalam, a taraz na zmiane uzywam B&L 3 miesieczne i Pure Vision w ktorych mozna spac ( jednak to robie sporadycznie)

Gość do soczewkowa dziewczyna
kupuje u tanie_soczewki i soczewki i płyn

Gość do soczewkowa dziewczyna
a może po prostu Twoje soczewki są złej jakości i dlatego tracisz ostrość. Wiadomo, że soczewki mają swoja określoną żywotność, jeśli nosisz je od samego rana do późnego wieczora to moga one szybciej tracić swoje właściwości optyczne. Może podejć do optyka i zapytaj się o to

Gość do sevia
nie wiem czy sie orientuesz, ale płyn RENU jest dątpliwej jakości. Jakiś czas temu była afera, że może on powodować niepowołane dolegliwości. Zachęcam Cię do zmiany płynu

Dzis ubralam nowe woczewki-podejrzewam ze to kwestia tego ze siedze przy kompie, no i w pomieszczeniu gdzie np grzeja kaloryfery. Nie uwazam ze o2 optoix byly zlymy soczewkammi.Po prostu sprobuje uzywac kropelek, moze one pomoga.tak czy inaczej dziekuje za odpowiedzi:-)A co do plynu to uzywam Optii Free i jest super!