Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnKKKKa

ZERO TOLERANCJI - co sądzicie o tym projekcie ?

Polecane posty

Gość Najwyższy czas

ogolnie zamysl nieglupi, tylko, czy nie mogl tego nazwac jakos bardziej trafnie? np. \"zero przemocy\" ? bo tytul \"zero tolerancji\" nasuwa inne skojarzenia i moim zdaniem jest jak kula w plot, chociaz biorac pod uwage, ze to wymyslil Roman, to jestem przekonana, ze to nie tylko nie przypadek, ale starannie przemyslany chwyt socjotechniczny :P

Gość indiana69
popieram inicjatywę. W ogóle od jakiegoś czasu podobają mi się pomysły Giertycha. W przeciwieństwie do poprzedników, którzy nic nie robili i teraz oburzają się na energiczne działania ministra oświaty widać, że stara się on wyeliminować to, z czym sobie nie radzą nauczyciele i dyrektorzy większości szkół. Jednej rzeczy mi brakuje: gremialnego poparcia ze strony dyrektorów. Po nominacji Giertycha poszedł, przepraszam za wyrażenie, "smród" i teraz wyrażanie się pozytywnie o R.G. nie należy do "dobrego tonu". Moim zdaniem nie powinno się publicznie dyskutować i negować pomysłu zniszczenia przemocy w szkołach. Takie koniunkturalne przypodobanie się agresywnym małolatom niszczy autorytety, chociaż fakt faktem, że dzisiejsze autorytety robią wszystko, żeby wyniszczyć się same

Gość trelemoreleee
Zero tolerancji-ze niby wymyślił to Giertych??? Bo nie jestem na bierzącą!!! A ja akurat słyszałam o takim pomyśle w serialu Boston Public. Pewnie Giertych oglądał i sobie zapożyczył...

Gość aquarella
Zero tolerancji - czyli dokładne okreslenie LPR, czego sie mozna spodziewac ? tylko ktos kto jest nawiedzonym katoluchem moze byc tak pozbawionym wyrozumiałosci, zrozumienia, pomocy innym, itp. wszystkie cechy stanowiące o człowieku :O Co moze tolerowac LPR - kazdego kto nie odpowiada ich standartom wrzuci sie do wora jako zwyrodnialca, przestepce itp. itd. i to Wasze dzieci, znajomi, wy sami bedziecie w takich worach .... Wsadzą dzieciaka do zakładu poprawczego za zajehanie komórki a wyjdzie jako morderca bo nie oszukujmy sie w tym kraju nigdy nie było, nie ma i nie bedzie resocjalizacji, a juz z kims takim jak LPR czy PiS szanse na resocjalizacje spadły ponizej zera :O Ale to społeczenstwo wybrało sobie taki los; taka przyszłosc, i poczekajmy az ci młodzi gnojeni przez innych w majestacie prawa osiągną pełnoletnosc i a 70 % wyjdzie z wiezienia ... troche lat minie ale bedzie ... ciekawie ...

Gość kazia z sąsiedztwa
"Zero tolerancji" to doskonały sposób na stworzenie dla LPR-u nieprzebranych zastępów "wszechpolaków".

No cóż najwieksza ludzką głupota jest wymyślanie przepisów gdy jestesmy emocjonalnie wzburzeni, takie rzeczy jak zmiany przepisów czy kodeksów powinno sie ustalać nie na gorąco i w pospiechu tylko na spokojnie, przecież przepisy i kodeksy nie sa na jedna chwile tylko na długie lata, moze i gość dobrze mysli ale te pomysły nie sa najlepsze, a powiem jeszcze inaczej wzbudzą jeszcze wiekszą agresję, po mojemu podział szkół na meskie i zeńskie nie rozwiąże problemu gwałtów i przemocy, sama znam dziewczyny które między soba potrafia urzadzać większe burdy, pozatym skad on nagle weźmie taka dużą rzeszę nauczycieli i skad weźmie dla nich na wypłaty?

Gość FDSGFSGG
BARDZO DOBRY POMYSŁ ZA MOICH CZASÓW TAK NIE BYŁO

Gość zero tolerancji ale
dla czego i dla kogo??? sama "tolerancja" nie ma negatywnego znaczenia. Jak widac Giertych ma inne zdanie

Gość młaaaaaa
ja nie należę do osób które popieraja Giertycha , wręcz przeciwnie ale w tym wypadku przynajmniej częściowo go popieram. To co sie dzieje w gimnazjach woła o pomste do nieba!!!! Mówię tu o gimnazjach ale to samo zaczyna się dziać także w szkołach podstawowych.Rodzice pozwalają dzieciakom na więcej i więcej, wymagają od nauczycieli, dzieci sąsiadów ale nie widzą problemów swoich ,,pociech".Liczy się kasa i stan posiadania a problemy wychodzą na światło dzienne właśnie w szkole. Moje dziecko za rok idzie do gimnazjum i coraz bardziej się boję. Uczę swoje dziecko tolerancji, prawdomówności i pomagania innym w trudnych sytuacjach tylko co z tego, jeśli mój syn zostanie tam pobity albo okradziony. Czy będzie po czymś takim ( nie daj boże)dalej chętnie pomagał??? Ech rozpisałam się .... a i nie jestem nauczycielką.

a co sadzicie o zakazie przynoszenia telefonow komorkowych do szkol? ja osobiscie nie mam nic przeciwko - dla dzieciakow telefon to i tak glownie gierki, robienie zdjec i filmikow, puszczanie melodyjek i mp3, szpan i licytacja, kto ma bardziej wypasiony i drogi sprzet, a faktyczna potrzeba rozmawiania przez telefon w waznych sprawach to jest gdzie glebooooko na ostatnim miejscu...

Gość spokojnie to tylko awaria
Jedyny chyba dobry pomysł,na który wpadnie ten rząd.No,nazwa nie trafiona.Ogólnie jestem za,nawet za" godziną policyjną".To prawdziwa trauma przejść po 22 koło bandy gównarzerii. Co do komórek,też jestem za zakazem.Fakt,niby tylko gierki i filmiki,ale już chłopaki pokazali jakie lubią kęcić sami.A poza tym,czy każdego ma być stać na wypasiony aparat?A jeśli stać,to muszę go kupić dziecku po to tylko żeby nie bylo gorsze,choć uważam,że komórka nie jest niezbędna ?A wiadoma,że teraz nie liczy się być tylko mieć.

Dla mało zorientowanych - \"Zero tolerancji\" to program byłego dwukrotnego prezydenta Nowego Yorku, który w czasie swych kadencji ponad dwukrotnie zmniejszył przestępczość w N.Y.wyłapał wielu bandytów ściganych listem gończym w całych Stanach i ogólnie zrobił w mieście wiele dobrego. Ostatnio przebywał w Polsce (jak się nie mylę na zaproszenie polskiego rządu) wygłosił jakis wykład na temat owej tolerancji. Tu nie chodzi o głoszenie haseł młodzieży wszechpolskiej, tylko o to, żeby każdy, kto przestrzega prawa, czuł sie w swoim kraju bezpiecznie - zero tolerancji dla bandytów, kryminalistów i innej ciemnej masy, a nie - zero tolerancji dla nas, zwykłych obywateli. Zgadzam sie tutaj z ministrem Giertychem, oststnie wydarzenia w Gdańsku pokazują, że sprawy zaszły o wiele za daleko, nie możemy dłużej tolerować przemocy jednych wobec drugich. Czy ktoś z Was chciałby, żeby to, co spotkało Anię, spotkało Waszą córkę? Przecież to nie były zabawy dzieciaków tylko zbiorowy gwałt(!) a swołocz, która sie tego dopuściła, powinna być natychmiastowo wydalona ze szkoły, odizolowana od normalnego społeczeństwa i umieszczona w więzieniu razem z takimi samymi bandytami.

Gość tova123
zakaz posiadania komórek---> jestem za. A po diabła to komu w szkole? Przypomnijmy sobie... Kiedyś komórek nie było.. I wszyscy się jakoś bez nich obywali. Z tego naszego całego postępu nic dobrego nie wynika. Z nadmiernej tolerancji też nie. Jak kiedyś nauczyciel postawił ucznia do kąta i powiadomił rodziców, to oni w domu nie wykrzykiwali, jaki to on nie dobry; nie lecieli do szkoły w obronie "kąciarza"... Raczej stawali po stronie nauczyciela i jeszcze dokładali od siebie. A teraz to wszyscy mają związane ręce, bo a nuż taki "szczawik" zaskarży ich do sądu za znęcanie się... I sąd orzeknie,że nawet jeśli nie było znęcania- to było to niepedagogiczne...A niestety, w większości wypadków tłumaczenia nic nie dadzą. Jak nie ma kary to są wybryki...

Gość spokojnie to tylko awaria
Wczoraj pobili chłopaka,a dziś znowu usiłowali rozebrać dziewczynę:(Czyli na większości tragedia wogóle nie zrobiła wrażenia.Moim zdaniem powinni pociągać rodziców do współodpowiedzialności. Rany,ja mam dwie córki...strach się bać.

Niektóre pomysły powinny być wprowadzone już dawno, ściganie za ubiór, kontakty silne z rodzicami, zakaz używania komórek... Przywracanie etosu pracy na cele społeczne, tyle że nie za karę!!!!!! Z drugiej strony dyrektorzy w niektórych szkołach działają podobnie, ale na własną rękę. Tak samo jak wielu nauczycieli w niektórych szkołach. Jeśli Giertych myśli, że zadekretuje i będzie, to się grubo myli! Dla mnie to tylko chwyt socjotechniczny, a nie potrzebne działania. To nie energiczne działania, ale manipulacja i pozorowane działania, szczególnie zaś na konferencjach prasowych. Zaś głupotą dla mnie są komisje szkolne w składzie: prokurator, policjant i ktoś z kuratorium. Kuriozum, które do niczego nie prowadzi. A jeśli o samo hasło, to jest ono do bani, bo budzi najgorsze skojarzenia....z Giulanim

Wychowawcza rola szkoły! Jak najbardziej! Tyle tylko, ż są jeszcze rodzice. A wychowywanie nie równa sie z karaniem. A to Giertych zrobił!