Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocne serce

A Ja zakładam topic dla POMOCNYCH DUSZYCZEK...

Polecane posty

Gość pomocne serce

Pewnie nie było takiego topicu i nie wiem czy się utrzyma, ale co tam spróbować zawsze można:D Czy jesteście skorzy do błahych bezinteresownych pomocy innym? Czy udzielacie się jakoś społecznie by pomóc np. chorym?

Gość Annie_20
Mozliwe ze byl juz taki topik Ja staram sie i lubie pomagac, na ile tylko moge

Gość Annie_20
Aha, spolecznie tak, jestem wolontariuszka w domu opieki dla dzieci niepelnosprawnych, w Krakowie Kiedys takze szpitale dzieciece, domy dziecka

Gość ja tez_________
;)

Gość asdfff
Staram sie ,ale często kończy sie u mnie na gadaniu.Pare miesięcy temu moja mama umarła na raka.Teraz odzcuwam wielką chęć pomocy w hospicjum.

Gość pomocne serce
a hospicja potrzebują wolontariuszy:) Możesz iść zobaczyć jak jest, ale sotrzegam nie jest łatwo. Zresztą sama wiesz skoro mamusia Ci zmarła na raka.

Gość Byli tu tacy co chcieli
pomagać i na deklaracjach się skończyło.... Był tu topik o pomoc dla samotnej matki . Ile z nas jej pomogło? Więcej było obiecanek niż faktycznej pomocy. Piszę na pomarańczowo bo wstyd mi za Was niby to dobre duszyczki.

a ja tam czasem pomagam, zwłaszcza, jeśli chodzi o info nt. rozwodów, spraw kadrowych, j. niemieckiego czy innych tematów, na które mam coś do powiedzenia. To nie jest dla mnie duży wysiłek, a może komuś rozjaśnić w głowie. Nic wielkiego, ale poprawia mi samoocenę :)

pomagam. I obcym i znajomym w miarę oczywiście mozliwości. Tu na Kafe spotkałam siękiedyś z wielka pomocą i teraz \"spłacam dług\" pomagając innym. To na prawdę kosztuje niewiele, a radość i zadowolenie jest dla obu stron.

Gość m_k
Tak, sama miałam w życiu nieciekawie i ciężko, teraz staram się pomagać, jak ktoś poprosi. Np. rzeczy po dzieciakach oddaję dla samotnej mamy , znajomej znajomej. Wiem, że moze to niewoele ale dla tej rodziny to wielka pomoc. Co do osób chorych - to w rodzinie.

Gość minotaur
Ja np. Zbieram pieniądze i podpisy na możliwość stworzenia małej fundacji. Wiem, że dużo pracy przy tym, ale warto bo cel jest szczytny. Dla osób/istot, które potrzebują pomocy słowa są niekiedy możliwością lepszego życia, ale jeżeli to dane słowo się spełnia.

Gość minotaur
Taka pomoc bezinteresowna jest wspaniała:) Nie pisz, że oddanie czegoś dla kogoś potrębującego to nie wiele. To bardzo dużo. A i zapewne zobaczysz uśmiech na twarzy dzieciaków, które, na co dzień smutne są:)

Pomogłam ostatnio jednej z Pań piszących tu na Kafeterii. Pomoc nie była duża, nawet powiem skromna, ale wiedziałam, że tak trzeba. Poza tym pomagam finansowo sistrzenicy, która się uczy, opłacam korepetycje z matematyki. A co do ubrań ogłaszam w lokalnej gazecie, że mam do oddania za darmo i nie mam problemu. Zawsze ktoś potrzebujący się zgłosi. Pozdrawiam dobre serduszka tego forum.

Gość jasne że pomagam
oddaję ubrania tym bardziej potrzebującym - po co wyrzucać skoro mozna dać

tak, pomagajmy!!!! To fajnie dać coś komuś nieoczukując niczego w zamian. A uśmiech na twarzy obdarowanej osoby dla mnie wart jest więcej niż wszystkie skarby tego swiata. Czyż nie?

Gość podniosę Wam .....

Gość Są tu takie osoby
ale nie chcą się ujawniać :D

Gość a po co taki temat

Gość podniosę Wam .....

temat baaardzo dobry dla tych którzy chca pomóc i dla tych którzy jej potrzebują pozdrawiam i cieszyć sie nalezy jeśli to potrwa dłużej