Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezalogowana76

wymiana dowodu

Polecane posty

Gość niezalogowana76

do kiedy musze wymienic stary dowod osobisty na nowy? stary zostal wydany w 1995 roku. myslalam ze musze to zrobic do konca przyszlego roku a dzis znajoma mi powiedziala ze do konca tego roku sama juz nie wiem

Gość uuuupppp

Znajoma miała rację. Dowody wydane w latach 1992-1995 należy wymienić do końca 2006 roku.

Dowody należy wymienić w następujących terminach: 1. od dnia 1 stycznia 2003 r. do dnia 31 grudnia 2003 r.- wymiana dowodów wydanych w latach 1962-1972, 2. od dnia 1 stycznia 2004 r. do dnia 31 grudnia 2004 r.- wymiana dowodów wydanych w latach 1973-1980, 3. od dnia 1 stycznia 2005 r. do dnia 31 grudnia 2005 r.- wymiana dowodów wydanych w latach 1981-1991, 4. od dnia 1 stycznia 2006 r. do dnia 31 grudnia 2006 r.- wymiana dowodów wydanych w latach 1992-1995, 5. od dnia 1 stycznia 2007 r. do dnia 31 grudnia 2007 r.- wymiana dowodów wydanych w latach 1996-2000.

Gość uuuupppp

Gość chyba nie
tylko nie wiem czy po nowym roku moj dowod nie straci waznosci wdlug tego co ktos wyzej przytoczyl to moja mama powinna wymienic dowod do konca 2004 roku a zrobila to latem tego roku i dowod caly czas byl wazny. ktos mi niedawno powiedzial ze mam czas do onca 2007 roku i sama juz nie wiem jak to jest bo nie wiem czy zdaze to zrobic do konca tego roku

Gość rasowa brunetka
tak to prawda jesli chodzi o terminy kiedy wymienic dowod w zaleznosci od daty jego wystawienia wlasnie weszlam z ciekawosci na google wpisalam wymiana dowodu i weszlam na drugi link i jest dokladnie tak jak tu juz kolezanka pisala wyszczegolniajac kiedy trzeba zmienic dowod:) pozdrowka

Pracowałam jakiś czas przy dowodach osobistych. W moim urzędzie nie robiliśmy ludziom żadnych problemów z powodu opóźnień, więc myślę że gdzie indziej podchodzą do tego podobnie.

Gość niezalogowana76
własnie wypelnilam wniosek o dowod ale dopiero zauwazylam ze byl tam dopisek o tym zeby go nie podpisywac a ja go podpisalam i co teraz musze wypelnic nowy???

Zanieś ten. I tak na miejscu będziesz musiała podpisać w obecności urzędnika jeszcze jeden druk, z którego bedzie skanowany Twój podpis. Zawsze bedą mogli sobie porównać, czy na obydwóch drukach jest taki sam podpis.