Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca1

czy ktos wie?

Polecane posty

Gość pytajaca1

Mam pytanie.Kupiłam na allegro pościel dla dziecka(dokładnie wypełnienie) i mam wątpliwosci,bo na opakowaniu napisane jest,że jest to pościel dla dzieci powyżej lat 3 a ja potrzebuje dla noworodka.Nie wiem dlaczego jest ta informacja.Kołderka ma wypełnienie z włókna poliestrowego a powleczone jest 50% bawełna,50% poliester.Czy to niedobrze? Jeśli tak to jaką powinnam kupić.Bardzo proszę o pomoc,bo termin tuż,tuż.

patrzyłam teraz to posciel jest uszyta niemowleca z bawełny 100% ale dlaczego od 3 lat to nie wiem

Gość katkamatka
myślę, że producent pościeli nie ma wymaganych atestów... produkty dla niemowląt muszą przejść wyjątkowo staranną kontrolę

Gość pytajaca1
No właśnie to mnie trochę dziwi.

Gość pytajaca1
A jak mogę sprawdzic,czy ta posciel ma atest?

podejrzewam ,że jeżeli taka pościel ma atest to będzie odpowiednia informacja na opakowaniu

Gość moze np nie nadaje sie
do wygotowania, albo barwniki ma niesprawdzone na toksycznosc

Gość katkamatka
na pościeli mojego synka, na wszywce umieszczona jest informacja "wypełnienie: włóknina atestowana" pewnie na opakowaniu też było:)

Gość pytajaca1
Niestety nie ma ,jest tylko nazwa firmy,adres itp.Chyba kupie jednak inną,lepiej miec pewność.Dzięki za info.

Gość Tu chodzi o to że jak dziecko
przykryje sobie kołderką twarz to żeby się nie udusiło.Musi być oddychająca.A swoją drogą to dla noworodka starczy kocyk włożony do poszewki.Sprawda się też kołderka cieńka.Nie polecam tych grubych,niukładają się dokładnie przy ciele dziecka co nie pozwala na utrzymanie ciepła.