Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę bardzo ....

Sklep tylko dla IDIOTÓW

Polecane posty

Gość proszę bardzo ....

JESTś IDIOTą BO KUPUJESZ UżYWANE PłYTY W CENIE NOWYCH http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8582207,wiadomosc.html?rfbawp=1162539226.350 Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 07:45 03.11.2006 piątek Jak pisze "Gazeta Wyborcza" Media Markt sprzedaje tysiące używanych płyt CD, DVD i z grami komputerowymi jako nowe. Wcześniej korzystają z nich do woli pracownicy sklepu. - Towar jest potem z powrotem foliowany i wraca na półki - ujawnia były pracownik. Arkadiusz Kozłowski trafił do sklepu przy ul. Szwajcarskiej w Poznaniu pięć lat temu. Został szefem działu "muzyka i film". System wypożyczania płyt pracownikom już wtedy funkcjonował. Każdy pracownik, także ochroniarz, mógł sobie nieodpłatnie wypożyczyć w tygodniu pięć dowolnych płyt. REKLAMA Czytaj dalej Podobny system funkcjonuje prawdopodobnie jeszcze w co najmniej kilku sklepach Media Markt w Polsce. Nigdy nie zastanawiałem się, czy to było zgodne z prawem - mówi dziś Kozłowski. Wydawało mi się, że skoro tak duża sieć ma takie zasady, że skoro wypisywane są normalnie dokumenty, to wszystko jest w porządku. Uwagę zwrócił mi dopiero pewien znajomy, który zapytał o kwestię praw autorskich, bo przecież sprzedawane przez nas płyty nie mają licencji do wypożyczania - opowiada. W sierpniu tego roku Kozłowski postanowił podzielić się wątpliwościami z dyrektorem sklepu. Trzy dni później ten sam szef wręczył mu wypowiedzenie. Po tym, jak pan Arkadiusz zakwestionował system wypożyczania dysków z półek pracownikom, na kilka tygodni proceder wstrzymano. Teraz jednak, według naszych informacji, znów kwitnie w najlepsze.

Gość NIE JESTEM
NIE KUPUJE U NICH NIC

Gość nieżle nieźle
najpierw chamska kampania reklamowa a teraz się okazuje że kupujemy u nich używany towar. Powinni się nazywać MediaLumpeks

Gość zniesacziny bardzo
Medialumpeks - ha, ha - niezłe

było zbyt pięknie, takie promocje, tanioszka ;) reklamy.. a tu proszę Media robi wszystkich w konia życie...

czekać tylko aż w innych sklepach pracownicy będą wypożyczać majtki...

Gość zniesmaczony bardzo
Andzior - nie każdy sklep robi takie kampanie reklamowe, w których sugeruje ludziom, ze sa idiotami, jesli się nie dają nabijać w butelkę. Medialumpeksom NIE!

nie powiedziałabym, żeby w MM było jakoś specjalnie tanio zwykle towar promocyjny jest w cenach z innych sklepów (bo 10 zł obniżki na towarze wartości 500 zł to dla mnie żadna różnica), a ten spoza promocji - dużo droższy

Kupiłem pare płyt w tym markecie. Nie nosiły śldów uzywalności. Więc wsztrsymałbym sie z ferowaniem wyroków do jakiegos wyroku sądowego czy cuś. :o

Nie tylko płyty są tak upłynniane, ale i telewizory, magnetowidy, magnetofony. Jak szycha z Media weżmie do chaty telewizor i ponaogląda się to potem zwraca do sklepu na półkę. To samo dzieje się ze sprzetem wadliwym. Klient zwraca do sklepu zepsuty sprzęt, Media sprzęt naprawia i wstawia do sprzedaży jako nowy. Jeśli kupujecie coś u nich to dobrze poogladajcie. Jeśli monitor, telewizor lub inne badziewie jest od spodu porysowane to znaczy, że produkt był już przez kogoś używany i po naprawie wrócił do sprzedaży.

Co do cen promocyjnych to w Media robi się to w ten sposób. Kilka dni przed sprzedażą promocyjną podnosi się cenę produktu, a w dzień promocji tą wyższą cenę się skreśla i wstawia cenę pierwotną. Jest obniżka? A jakże! :):):):):) To sklep dla idiotów.

Gość zniesmaczony bardzo
a co to są ślady używalności na płytach, co? sądzisz, że pracownicy jeżdzili po nich gwoździami? Wyrok sądowy? Moze za parę lat. Pewnie i tak bedzie polubowne załatwienie sprawy...Ale do tej pory nie zamierzam im kabzy nabijać...

--> zniesmaczony bardzo Masz prawo nie nabijać im kabzy(czyli przepłacać gdzie indziej). Obecnie nie mam w domu żadnej lyty żeby choć jednej małej rski nie miała lub odcisku palca. 🖐️

Gość zniesmaczony bardzo
przepłacać? ha, ha, dobre sobie... Uważasz, że sa najtańsi? Najtaniej to z mułka wychodzi... :D

Gość Heiko
gdyby nie wypozyczali tych plyt pracownicy by je kradli wybrali mniejsze zlo, nie widze w tym nic zlego

Gość tak własnie jest
jak opisano w tym artykule, gwarantuje to wam

Gość kupiłam w MM
kilka przedmiotów i są ok`, płyty też :P

Gość yyyyyyyyy
a myslicie ze tylko tam tak robia? hehe, a empik jakze znany to co? :P tam tez pracownicy sobie "wypozyczaja" i to nie tylko plyty, gry ale i ksiazki... no coment ja tam nie kupuje :P