Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

CZY MOZLIWE JEST ZEBY TAK SZYBKO BYŁY OBJAWY

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

Nie uważam ze jestem w ciązy nie planuje dziecka ale gdybym zaszła w ciąze nie załamałabym sie z tego powodu.(chodzi mi o to ze nie boje sie tego panicznie ze zajde w ciąże). Od 5 dni jest mi tak nie dobrze ze nie wiem co ze sobą zrobić temperature mam normalną to raczej nie zatrucie pokarmowe bo trwa to za długo nie ma stanu zapalnego wiec nie grypa. Juz pierwszego dnia po stosunku strasznie zaczął mnie drażnic jajnik tzn czułam to ze go mam (nigdy wczesniej mi się to nie zdazyło) poza tym stosunki zaczeły mi sprawiac lekki ból taki jak zaraz po okresie kiedy ma sie takie dzinwe odczucie wytarcia. Wydaje mi sie ze nie jest mozliwe zeby miec takie objawy 5 dni po stosunku (wyliczyłam ze był to okres płodny) ale ja juz nie daje rady z tmyi mdłosciami juz nie wiem co robic chodze poprostu po scianach i ten bol a jajniku jest przerazajacy

Gość pytajacaaaa
??????????? JEST TU KTO

Gość szkoda słów
jest...ale co ci mamy powiedzieć? przez internet zbadać czy zaszlas w ciążę? rany...ludzie są nieobliczalni w swoich pytaniach....

Gość pytajacaaaa
Nie zapytałam o to by sie dowiedziec czy ktoras kobietka kotra jest w ciazy albo juz była miała takie wczesne objawy - tyle tego nie chce zebysie mnie badały:) na test za wczesnie i na panikowanie tez ale poprostu jestem przerazona tymi mdłosciami bo wygladam jak trup

Możesz mieć zapalenie jajnika, możesz mieć cystę na jajniku lub cokolwiek innego - skąd masz absolutną pewność że boli cię właśnie jajnik? W te pędy do lekarza. Mdłości to niekoniecznie musi być objaw ciązy, a skoro z bólu chodzisz po ścianach to raczej coś jest nie w porządku.

Gość dziewczyno zadna ciąża
zapomnij:P przewrazliwiona jestes

Gość ja tak miałam
tzn czułam bol zaraz na drugi dzien tak w okolicy jajnika nie miałam mdłosci... po tygodniu pojawił sie bol piersi wszyscy sie ze mnie smiali ze jestem przewrazliwiona ale w koncu okazało sie ze to ciąza. Lekarz powiedział mi potem ze co wrazliwsza kobieta moze czuc obajwy ciązy juz na kilka dni po zapłodnieniu przez tak zwana burze hormonów, a bole brzucha moga byc spowodowane skurczami jelit ktore u niektorych kobiet wystepuja we wczesnej ciazy

to nie musi być jajnik to moze być nerka, ja przy kamicy miałam wręcz torsje i bolałao mnie tak na wysokości jajnika a to poprostu kamien mi weedrował

Gość Natalia o
moim zdaniem: * możliwe że jesteś w ciąży * ja po kilku dniach ciąży odczuwałam ból żołądka ale na mdłości jeszcze zdecydowanie za wcześnie * jeśli chodzi o jajniki to ból odczuwałam podczas jajeczkowania ale i w ciąży, w pierwszej jakieś dwa tyg. po zapłodnienieu w drugiej to praktycznie od początku zapł. * jeśli odczuwasz ból podczas stosunku to nie zwlekaj tylko idż do lekarza ( ja bynajmniej takich problemów nie miałam ) * I JESZCZE JEDNO kiedy jeszcze nie zaszłam w ciązę a bardzo tego chciałam to objawy takie jak, mdłości nawet wymioty itp. miałam juz dzień po stosunku ( co jest nie możliwe ), tak sobie wtedy wmówiłam że zaszłam w ciążę że objawy się pojawiły (psychika, podświadomość tak działa) ale wtedy w ciązy nie byłam. także może i u Ciebie jest podobnie.nie wiem.czas pokaże.a jeśli to ciąża to temperatura musi być minimum 37 st.i utrzymywać się do dnia w ktorym powinna nastąpić miesiączka.

Pierwsze słyszę by na początku ciązy były bóle jajnika powodujące chodzenie po ścianach. Ona pisze o bardzo silnym bólu, a nie pobolewaniu. Chyba że to ja wyolbrzymiam ;)

Gość Wyrostek
A ja podejrzewam, ze mozesz mieć zapalenie wyrostka, jeśli ten ból niby jajnika jest po prawej stronie brzucha. Przy tym schorzeniu, wystepują mdłosci, bólew tych okolicach, ból przy opuszczaniu podgiętej do góry prawej nogi. Ja tez jestem w bardzo podobnej sytuacji, bo @ skończył mi sie w środę, a ja do dziś plamię i czuje ból jakby prawego jajnika i podbrzusza, i jest raczej niemozliwe by to była ciąża...:D ale mdłości niema i wyrostka też, bo juz usunięty, ale podobnie odczuwałam ból. Czekam na wizytę u gin...:D Proponuję wizyte u gin i chirurga. Pozdrawiam.....

Gość pytajacaaaa
tzn bole jajnikow nie powodują u mnie chodzenia po scianach jesli chodzi o nie to poprostu czuje ich obecnosc własciwie to tylko jednego lewego tak jak przed okresme ale to nie jest bol nie do wytrzymania a chodzenia po scianach to bardziej zemczenie mdłosciami ktore mam kilka razy w ciagu dnia wiadomo ze mniej sie je wiec moze jestem poprostu osłabiona byłam u lekarza ogolnego osłuchał mnie i wiadomo zapisał leki na przeziebienie (bez komentarza) . A jesli chodzi o temperature to mam zwykły stan podgoraczkowy około 37 stopni

Euglena ma rację. Można na drugi dzień wiedzieć , że jest się w ciąży, bo pobolewa i są zmiany w funkcjach organizmu (sama tak miałam ) ,ale nie słuszałam żeby ktoś aż po ścianach chodził. To wygląda na co innego . Pędź do lekarza. Przynajmniej po to by wykluczyć jakieś gorsze choróbsko.

Gość pytajacaaaa
ide ale dopiero za 3 dni :)

Ja wprawdzie żadnego bólu nie odczuwałam, ale trzy dni po zajściu w ciążę zdecydowanie poprawiło mi się powonienie, a zapachy doprowadzały mnie do mdłości. Tak więc wczesne objawy ciąży nie są niczym dziwnym. Hormony szaleją:-)

Gość Perti.
wszystko mozliwe jak worce pamieciom to tez szybko miałam mdłosci myslałam nawet ze to jelitowka a potem wszylo ze jestem w ciazy

Ja miałam objawy 2 dni po zapłodnieniu. Skręt kiszek dosłownie, senność i zmęczenie jak nigdy i ogromny apetyt. Ale kiedyś wydawało mi sie, że jestem w ciąży :) Wmówiłam ją sobie :) Teraz jak mam porównanie, to widzę, że czułam się wtedy zupełnie inaczej!

dzien dobry mam pytanie urodzilam syna i dzis ma 9 mesiecy staramy sie o nastepne dzieciatko . cztery dni temu kochalismy sie z mezem i wsumi dopiero zaczlismy sie starac o dzieciatko dokladnie wczoraj byl trzeci dzie po stosunku i zaczlo mi byc niedobrze. dzis jes czwary dzie od prawdopodobnego zaplodnienia iwstalam rano i wymiotowalam jednak wiem ze kazda ciaza jest inna jednak zdaje mi sie ze przyczyny ciazy to by byly za szybko 4 doba po stosunku jednak chcilam poprosic o pomoc. dodam tylko ze od dwuch dni pobolewa mnie brzuch na dole. i zastanawiam sie czy by testu nie zrobic ale czy to nie za wczas ?

Gość Cleo1976
Raczej nie.Już pomijając fakt, że dni płodnych się nie wylicza.Objawy ciąży mogą wystąpić najwcześniej po zagnieżdżeniu zarodka, kiedy to hormony zaczynają wyraźnie wpływać na organizm matki.Wczesne "objawy" ciąży wyczuwają z reguły kobiety, które bardzo obawiają się zapłodnienia-lub przeciwnie, te, które bardzo pragną dziecka.