Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeśli ktoś cokolwiek wie prosz

Potrzebuje pomocy z chemii. Chodzi o tlenki

Polecane posty

Potrzebuje wiedzieć o każdym tlenku jaki ma rodzaj tj. czy jest amfoteryczny, kwasowy itd, nigdzie tego nie moge znaleźć, wszędzie jest tylko po pare przyukładów do każdego rodzaju, ja musze wszystkie znać, pomoże ktoś? bo nie mam z czego się nauczyć.

wszystkie???? znaczy sie, tlenki wszystkich pierwiastkow we wszystkich mozliwych stopniach utlenienia na calej tablicy Mendelejewa?? a po cholere Ci to :D czasem na ukladach okresowych jest to zaznaczone. gdzies taki mialam nawet...

up

No właśnie wszystkie, ja mase ksiązek przejrzalam i nie moge znaleźć, tzn w jednej było ale tak jakoś pomieszane zupełnie. Potrzebne na zajęcie z chemii:( masakre mam i muszę umieć

Gość postronna obserwatorka
może poszukaj w podręcznikach akademickich np. Bielański Chemia ogólna i nieorganiczna. to tylko sugestia

umiec??? to Wam sie takich pierdol kaza na pamiec uczyc? :D przeciez to i tak wypadnie z glowy za pare dni po zaliczeniu - nie ma byka zapamietac wszystkiego na dluzej i nie ma tez sensu :) nie wystarczy zapamietac kilku, najwazniejszych? ja mam ten uklad, wszytko zaznaczone, nawet pod reka byl w szufladzie :) ale cholera, przepisywac tego wszystkiego to mi sie nie che :P