Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm co to

co to znaczy??

Polecane posty

Gość hmmm co to

lekarz stwierdził, ze mam troche płyny w zatoce douglasa oraz pokazal mi pecherzyki na jajknikach. czy to cos nieprawdilowego (biore tabletki anty)?

Gość hmmm co to
czy ktos wie?

z tego co wiem płyn w zatoce douglasa występuje gdy masz owulacje i krótko po niej...pęcherzyki pękaja i stąd płyn...ale ty bierzesz tabletki więc niemożliwe że masz owulację przeciez...nie wiem do konca o co może chodzić...co do pęhcerzyków to jeśli nie będa one zanikały (tzn bedą sie utrzymywały za długo, rosły...)to może się z nich wytworzyć torbiel(nie mówię konkretnie o Tobie tylko ogolnie:) ale skoro bierzesz tabletki to powinny one poznikać. pigułki stosuje się w leczeniu nawet torbieli...

Gość hmmm co to
ale ja juz dlugo biore tabletki... a owulacji przeciez nie mam. ale gdyby to bylo cos powaznego, to chyba by lekarka cos powiedziala?

możliwe że masz jakieś zapalenie, albo że właśnie miałaś jakiś niewielki torbiel który pękł(to chyba jest najbardziej prawdopodobne)...mówiłaś ginekologowie że bierzesz tabletki? bo może wtedy by zareagował że to coś powazniejszego...a tak może pomyślał że owulacja

Gość hmmm co to
jasne, ze mowilam... i wiedzial dokladnie kiedy mialam krwaiwnie itp. a tabletki to na 100 % wiedzial, bo rozmawiallismy o wpadkach przy nich itp

coż....po prostu następnym razem zapytaj co to znaczy i czy ten płyn w Twoim przypadku nie jest żadna patologią. jesteś pewne ze ten ginekolog jest kompetentny? słuchaj...płyn w zatoce douglasa może świadzcyć(ale nie musi) o stanie zapalnym narządów rodnych...a nawet watroby i innych narządów. lekarz nie jest w stanie stwierdzić tylko na podstawie zobaczenie że jest tam płyn że nie wynika on ze stanu zapalnego....moze spróbuj się udać do innego ginekologa o ile masz taką możliwość? to pewnie nic takiego. ten płyn w niewiekich ilośchach nie jest niczym nienormalnym i niepokojacym ale lepiej się upewnić.

Gość hmmm co to
tak, sadze, ze jest kompetentny.. ale zadzownie jeszcze w ponoedzialek do niej i zapytam.. a te pecherzyki?? to normalne, ze są jesli biore tabletki??

są one normalne przy owulacji, sa normalne kiedy po krótkim czasie same z siebie znikają a nie powiększają się....kiedy bierzesz tabletki uważam że nie powinno ich być. a jesli już są to powinny zniknac w tempie natychmiastowym. ale masz rację zadzwon do niej i się upewnij. tak bedzie najrozsądniej

Gość hmmm co to
zapytalam, powiedzial, ze z pecherzykow biora sie dzieci, a ten plyn to sie czasami tak zdaza.. ktoras z Was miala?