Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliseeee

Obrona pracy . Wejdźcie proszę..

Polecane posty

Gość aliseeee

Witam was Kochani. Bede miała obrone jako dodatkowa osoba w srode:) Chodzi o to,ze zalatwialam to na ostatnia minute,zeby sie bronic w srode. W zwiazku ztym mam pytanie: Tamte osoby-nie znam ich pewnie kupia kawe i ciastka dla komisji, kwiaty , no wiec co ja mam kupić....?? Mysle ze kwiaty-jakis bukiet- jakie kwiatki najlepiej? I czy tylko dla promotora kupic? Czy dla wszystkich 3 osob w komisji?? I co sie im jeszcze daje jako prezenty? Kiedy sie to wręcza? -jak juz zawołają mnie na wynik? Bo wiem,ze po obronie osoba wychodzi, a pozniej wołają. Prosze pomózcie mi....

Gość jaktotak*
Jak jesteś sama poza grupą, to myślę że kwiaty dla komisji wystarczą. Ja zdawałam miesiąc temu, było nas 6 osób. Nie kupowaliśmy żadnych ciastek tylko po bukiecie kwiatów dla każdego członka komisji.

Gość jaktotak*
aha i wręczaliśmy po ogłoszeniu wyników. Jedna osoba podziękowała w imieniu wszystkich, a potem członkowie komisji dostali po bukiecie ;)

Gość czesia p.
U nas było tak , że ciastka i kawy to dziekanat im tam ustawiał , a kwiatki to już jak kto chciał. Architekturę studiowałam i obrona wygladała raczej jak prezentacja - opowiadało się o swoim projekcie , komisja zadawała pytania , a jak ktoś miał ochotę , mógł się przyglądać. Po kazdej prezentacji komisja przesuwała sobie krzesełka do następnego projektu , w miedzyczasie można sobie było zrobic zdjęcia z komisją :P i dać kwiatki komu się chciało. W moim przypadku było tak , że z pozostałymi podopiecznymi mojego promotora złożyliśmy sie na album i mu daliśmy razem (jakieś 6 osób). Ale zdarzało się , że ktoś mial gest i miał wielkie kwiaty dla promotora i recenzenta , a mniejsze dla wszystkich pozostałych członków komisji. Jak kto uważa.

Gość jjj
U mnie było dokładnie tak samo. Kupiłam 3 bukiety, choc ten dla promotora największy i najładniejszy ( panie w kwiaciarni wiedzą jakie zrobić). A wręczyłam, jak powiedzieli mi że się obroniłam, tzn. zaraz po tym przeprosiłam ich na chwile i wyszłam na korytarz po kwiatki, a potem ładnie podziękowałam. Powodzenia. To tylko 5 minut Twojego życia i nie ma co się stresować, szczególnie kwiatkami!

Gość aliseeee
dziekuje wam:).. jestescie kochani... A ile cenowy wychodzi taki duzy bukiet dla promotora? I zjakich kwiatów je robią?

Gość aliseeee
A prosze powiedzcie mi czy marynarke mam ściagnąć w trakcie obrony?-jak juz będę tam siedzieć czy w niej mam byc caly czas? czy lepiej zostać w białej koszuli i czarnych spodniach eleganckich???

Gość aliseeee
Odpowiedzcie prosze na moje poprzednie pytania... i mam jeszcze jedno: czy sama mam zaczac opowiadac o mojej pracy lic. , czy czekac az mi zada komiska pytania? I czy odpowiada sie od razu czy ma sie czas na przygotowanie???Pleaseeeee.....

ja ci powiem jak ja to zrobilam 1/trzy bukiety dla kazdej osoby z komisji ja nie przesadzalam 30-35 zl kazdy to juz cos ladnego ci zrobia wrecza sie po wynikach ciastka i kawa zalezy czy jestes na poczatku u nas byla ogolna zbiorka na roku i z tego szlo wiec tylko jak ktos chcial sie PODLIZAC to przynosil ale jak wezmiesz jakies delicje i sok to najwyzej sama zjesz :) powodzenia

Gość aliseeee
No a co z tymi pytaniami-jak to jest? I czy siedzi sie caly czas zdając w marynarce czy wją ściągnąc?????

Gość nie wiem nie wnikam
Po pierwsze siedzieć w marynarce a po drugie moja obrona była 1-mc temu i w głowie sie nikomu nie mieściło żeby cokolwiek kupować komisji!!!!!!!!! Promotor za prowadzenie pracy bierze 3 tyś (około) recenzent około 500zł i jeszcze kwiaty ciastka??????? może zacznijcie im lody robić!!!!!!!!!!

Gość jaktotak*
Odnośnie ściągania marynarki mój promotor mówił nam na seminariach, że nie jest to mile widziane. Komisja może sobie wtedy pomyśleć, że taka osoba czuje się zbyt swobodnie. A jeżeli chodzi o to jak u mnie wyglądała obrona: weszłam, kazali mi usiąść, przewodniczący przeczytał trzy pytania, zapytał, na które odpowiadam w pierwszej kolejności. Powiedziałam, że odpowiadam po kolei i zaczęłam mówić. Aha... i jeszcze mój promotor upilał nas żeby cały czas mówić dopóki przewodniczący nie przerwie i będzie kazał przejść do następnego pytania.

Gość aliseeee
"jakotak" dziekuje Ci za odpowiedz:) Czyli lepiej zostac w marynarce? A buty eleganckie oczywiscie, ale jak bedzie snieg, to przebiore na eleganckie na uczelni, a pojade w kozaczkach i spodnie eleganckie. jejku to dopiero w sr a juz sie stresuje... Nie znam osob z ktorymi sie bede bronic, wiec sama musze kupic kwiaty, ...3 bukiety.

Gość jaktotak*
Będzie dobrze :) Ja też panikowałam, jak się potem okazało niepotrzebnie ;0

Gość już po
nie wiem nie wnikam ---> musiałaś studiować zaocznie albo na prywatnej uczelni. Nie wyobrazam sobie takich praktyk, jak płacenie za prowadzenie pracy na porządnej, państwowej uczelni w systemie dziennym. :O Więc Twoja wypowiedź brzmi dziwnie, bo to co opisałaś, to bynajmniej nie jest standard i sytuacja autorki jest zapewne "normalna". Autorko ---> 3 bukiety, dla prowadzącego pracę nieco okazalszy, dla pozostałych mniejsze. I tyle. Powodzenia :)

Gość up.........
.........i up

Gość aliseeee
Ile daja pytań na obronie pracy licencjackiej? Podobno 2 , czy to prawda??? mam zamiar dac promotorowi whisky+ bukiet

u mnie to skladalismy sie po 30zl bo 7 osob sie bronilo i kupilismy za to ciastka, ciasta, kawe napoje kwiaty no i oczywsicie szampana:D:D

Gość aliseeee
Ale ja jestem dodatkowa osobą, i nieznam tych 5 osób które sie bronia ze mna... Wiec sama musze kupić prezenty

Gość a jaaaa
a ja kupiłam dwie dobre flachy (miałam dwóch facetów,trzeci zachorował) i wręczyłam je po obronie.Promotorowi dałam jeszcze drugą dzień przed obroną:)