Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatakaja

wycieczka do gina po tabsy - jakie badania trzeba zrobic?

Polecane posty

Gość jatakaja

byc może niedługo wybiorę sie do gina po pierwsze tabletki, wczesniej ich nigdy nie brałam. Jakie badania mi zleci ginekolog zanim jakies przypisze? Wogóle jakies trzeba robić typu pobieranie krwi? I tak orientacyjnie : jakie sa ceny tabletek miesięcznie? mniej więcej.

Gość karoka
zależy od ginekologa mi nie zlecił żadnych badań, a uważam ze powinien dobrać tabletki na podstawie badań hormonalnych. Ale cóż wiekszość naszych lekarzy to konowały

Gość jatakaja
badania hormonalne czyli pobieranie krwi tak? a co z cenami tabsów?

w 90% nie zleci zadnych badan...ale ja bym sie upomniała na Twoim miejscu..w koncu to Twoje zdrowie nie jego Koszt tabl ok.30-35 zł na miesiac

Gość parówka cielęca
a ja mam jeszcze pytanie, jak pojdzie sie do tego ginekologa juz po tabletki to jaki jest rytuał, przychodze mowie z jaka sprawą, a on wywiad ze mna przeprowadza na samolocik, bada cycki, czy jak?

ceny są rożne- ovczywiscie w zaleznosci od tabletek.. te starszej generacji kupisz i za ok 8 zł ( np Mycrogynon21) , a te najnoszej generacji - Yasmin- i za 40 kilka zł....

Gość jatakaja
dzięki za odpowiedzi :) musze poważnie przemyślec temat bo przy samych prezerwatywach to ja sie psychicznie wykończe :P

Gość jatakaja
parówka cielęca - dobre pytanie. Jak to jest? ide i całe badanie jest czy tylko wywiad co i jak?

Gość jatakaja
aha i jak juz biorę tabletki to potem oczywiście co miesiąc wizyta u gina po recepte tak? a jak ma sie branie tabletek do alkoholu? sorry że tak pytam tyle ale powaznie sie zastanawiam nad tabletami. Licze na jakąś dobrą duszyczke która mi pomoże :)

Gość kkkkkkkkkk
alkochol nie wpływa no chyba ze za duzo wypijesz i nieprayjemne skutki tego odczujesz wcześniej niz po 4 godzinach od zażycia tabletki. swoją drogą zawsze myslałam że przy tabletkach lekarz powinien przeprowadzić badanie piersi, moich nigdy nie badał, no cóż może sie nie znam....

Nie latasz co miesiąc - idziesz raz i mówisz, że chcesz 3 opakowania na recepcie. Ja jak poszłam 1 raz to przepisał mi bez zbędnej gadki 2 opakowania i zrobił cytologię. Ceny tabletek- od 3 zł do 50. Niekoniecznie daj sobie wcisnąć Jasmin, bo mnóswto lekarzy ma podpisane kontrakty i wciskają je.

Gość jatakaja
a co z tym Jasminem jest nie tak? Jakie tabletki polecacie?

Nie że coś jest nie tak, zdania są podzielone, ale z pewnością są najnowsze i najdroższe. Polecać- chyba nie warto, każdy organizm reaguje inaczej.

Gość jatakaja
ok. jak bede miała jeszcze jakieś pytania to sie potem odezwe :) dzieki za odp. 😘

Gość Gośka86
Karoka,a Ty jak długo bierzesz te tabletki? Bo mi tez przepisuje bez dodatkowych badan.

hehe widze ze tylko ja trafilam na odpowiedniego lekarza niby panstwowo a jednak wysłał mnie na dodatkowe badania gdy chciałam tabletki, zrobił oprocz tego cytologie i daje na 2 góra na 3 (jak ładnie poprosze) opakowania recepte bo jak mowi musi mnie co jakis czas obejrzec i spytac sie o jak sie czuje i czy wszystko ok a nie nie widziec mnie pół roku. DZIWIE SIE ZE WIĘKSZOSC LEKAZRY TEGO NIE ROBIĄ NAWET PRYWATNIE A DZIEWCZYNY SIE NA TO GODZĄ I POTEM CIERPIA Z POWODU ŹLE DOBRANYCH PIGUŁEK.

ja poprosiłam by mnie zbadał ale to chyba zawsze robi,dal skierowanie na badanie hormonow i teraz czekam na wyniki a co mi przepisze zobaczymy...