Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka1986

Boję się iść do ginekologa.

Polecane posty

Gość ja byłam u 5 mężczyzn i już
TAK, to nie jest śmieszne, wykonał mi usg przez pochwę:o I powiedziałam w trakcie badania :o boże", chociaż jestem niewierząca:o Normalnie szkoda, ze wtedy miałam 16 lat i byłam troche za nieśmiała, bo teraz na pewno się bym na to nie zgodziła!😠 Ale on mi wmóił, że tak trzeba, że to konieczne, a jak się nie da albo nie chcę, to mi to ustrojstwo włoży w dobyt:o I jeszcze zapłaciłam za to badanie!!!!!:o NIGDY więcej. Poza tym lekarz nie ma być gawędziarzem, tylko lekarzem. Ma leczyć . I to nie zależy od płci, czy jest miły czy nie, tylko od charakteru. ja np. nie przepadam za tym, żeby lekarz wciskał mi kit, tylko chcę, żeby odpowiedział na moje pytania i mi pomógł. Nie strasze Cię, ale jednak polecałabym wybrać kobietę, bo ona NA PEWNO nie wpadłaby na pomysł robienia usg transwaginalnego dziewicy. Może dlatego, ze sama pamięta swój pierwszy raz... 🖐️

usg nie boli, jak się jest DZIEWICĄ?:O To fajnie.... Dzieki, ze mnie poinformowałaś:o

Gość Mrowa25
Nie ma sie czego wstydzic nie ty pierwsza nie ostatnia i lekarz o tym doskonale wie wiec glowa do gory. popytaj kolezanek do kogo chodza moze kogos ci poleca. bo lepeiej isc z polecenia do ginekologa

Gość Mrowa25
mie kobieta ginekolog wzszlala pod noz i kazala zrobic jakis dziwnz zabieg bo niby konieczny. gowno prawda poszlam na konsultacje do faceta i powiedzial ze nic nie trzeba wzcinac tylko wyleczy sie lekami. gdzbzm posluchala tej wrednej baby to koglabym nie miec dzieci a mam dopiero 25 lat i chce je miec. ja osobiscie kobieta nie wierze

Gość Mrowa25
jaka bedziesz miala to juz twoja sprawa oni wiedzieli juz nie jedno hihihihi

Gość jaktotak*
Przecież USG przez odbyt to normalne. Najczęściej robi się u dziewic przez brzuch, ale nie zawsze w ten sposób obraz jest dokładny. Jak widać niedokładnie to robi się to przez odbyt. A co do kobiet ginekologów to ja również mam niemiłe wspomnienia. Jedna z pierwszych, która mnie badała nawet nie spytała czy jestem dziewicą tylko wepchnęła palec. Druga z kolei zbadała mnie w tak delikatny sposób, że przez cały dzień chodziłam z bólem brzucha. Z facetami nigdy nie miałam takich przygód, a badało mnie już pięciu.

Gość nie wierzysz kobietom
bo sama jeesteś niewykształcona, niewierna dziwka:o Dałaś juz sobie wmówić w swój pusty łeb, że kobiety to obywatele drugiej kategorii, gratuluję!

Gość rukselka
idz do konbiety łatwiej przełamac wstyd najlepiej do jakiejs sprawdzonej mozesz popytac kolezanek. Badanie jesli bedziesz rozluzniona nic nie boli. Faceta odradzam na pierwszy raz dlatego ze rozkładanie nog przed kim kolwiek nie jest przyjemne a co dopiero przed obcym facetem, a tu trzeba jeszcze wejsc i odpowiednio ułozyc sie na fotelu co za pierwszym razem nie jest talkie łatwe :o i pytania przez kobiete tak nie krepuja nawet jak sa bardzo dziwne, chociaz ja od kobiety ginekologa nigdy jakiegos niedorzecznego pytania nie uslyszalam, z to moją kolezanke facet ginekolog pytał jakie przedmioty wkłada sobie do pochwy:o

Gość jak ktos lubi rozkłądać nogi
przedz facetami, a nie ma okazji, to idzie do ginekologa- tam ja musi ktos obejrzeć- chce czy nie chce.... A jeszcze takie idotki przejmują sie "fryzurą":o ja pierdolę....

Gość Mrowa25
lakarz lekarzowi nie rowny. popytaj kolezanek niech poleca kogos

No wlaśnie. Czy tak trudno sobie wyobrazic, że niektórzy sobie tam nic nie wsadzają i nie majstruja przy cipie, a usg przez pochwę jest dla nich niemiłym przeżyciem?:O Kuźwa, ja nie dość, że się wstydziłam, to jeszcze mnie to bolało, potem bolał mnie brzuch, było mi niedobrze az i czułam się.... prawie zagwałcona:o Nie jestem jakims jebanym przedmiotem:o

Gość Mrowa25
Cos z toba nie tak jak wizyte u ginekologa porownujesz do gwaltu. bez przesady.

Gość Mrowa25
idz z polecenia

do gwałtu to może nie ale jak trafie na jakiegos idiote który wyczuje że ja tu pierwszy raz

Gość Mrowa25
na pewno bedzie wiedzial ze to twoj pierwszy raz jego nie oszukasz. na kogo trafisz to nie wiem moge tylko doradzic faceta. a jak jestes z wroclawia to moge polecic fajnego

jak szłam pierwszy raz do dentysty to też się bałam i nie było strasznie to i ty nie powinno. Zrobie sobie ładną fryzurke i chyba bedzie ok?

Gość Mrowa25
jasne ze bedzie ok

Gość tak zdecydownie fryzurka najwa
żnmiejsza:o Kuźwa, kobiety, jakie wy jesteście pojebane:o

Gość Mrowa25
taka z jaka czujesz sie dobrze i bedzie ok

Gość Mrowa25
wzpada cz nie wzpada podejzewam ze lekarz nie jedno widzial i czego bzs tam nie miala to nie zrobi to na nim wrazenia

Przestańcie straszyć dziewczynę, bo w zyciu nie wybierze się do ginekologa. Może ta co była u 5 facetów powie mi po co robiła tu USG przez pochwę? Bo ja pierwsze słyszę, żeby takie badanie było potrzebne dziewicy. Jeżeli konieczne jest takie badanie to u dziewic wykonuje sie przez fałdy brzuszne a nie przez pochwę. Więc nie ściemniaj dziewczyno i nie strasz anki 86. Anko, jesli wybierasz si e po raz pierwszy, to albo pogadaj z kumpelkami albo z mamą i spytaj czy polecą ci kogoś. Ponadto nawet jak pójdziesz na wizytę i na przykład wizualnie czy podczas rozmowy lekarz nie wzbudzi twojego zaufania, to po prostu wyjdź i nie daj sie zbadac. Wybierz się do kogos poleconego, albo najpierw sobie ich pooglądaj i zdecyduj u kogo chciałabys byc badana. A czy facet czy kobieta, jeśli sie tak wstydzisz, to może na pierwszy raz szukaj kobiety. To na pewno zmniejszy twój wstyd. Z mojego doświadczenia powiem ci, że faceci są na ogół delikatniejsi podczas badania. Chociaz są też wyjątki. Mnie raz trafił się taki stary dziad w przychodni rejonowej, bo pożałowałam forsy na prywatnego. Aha, chciałam ci też powiedzieć, że jesli pójdziesz prywatnie a lekarz ci nie przypadnie do gustu i skończy się na rozmowie tylko a nie na badaniu, to nie zapłacisz nic za wizytę, bo po prostu wyjdziesz. Radziłabym też założyć spódnicę, to zanim wejdziesz na fotel nie będziesz paradować z gołą pupą a spódnicę podciągniesz dopiero na fotelu. Zabierz sobie też karteczkę na której spiszesz wszystkie pytania które chciałabyś zadac lekarzowi. Bo ze zdenerwowania pewnie o wszystkim zapomnisz. Więc idź, wybieraj, który lekarz ci pasuje, który wzbudza twoje zaufanie i nic sie nie bój, bo nie taki diabeł straszny jak go malują. Powodzenia i trzymam kciuki, bo i tak musisz w końcu pójść do ginekologa a badanie rzeczywiście do najprzyjemniejszych nie należy. Pocieszę cie tylko, że znam jeszcze gorsze badania :-)

Gość Mrowa25
i wszystko w tym temacie