Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibibi

Ile placicie m-cznie za gaz w Anglii, majac ogrzewanie gazowe????

Polecane posty

Gość bibibi

Ile placicie m-cznie za gaz w Anglii, majac ogrzewanie gazowe????

Gość bibibi
Ja mieszkam z rodzinka (2+1) w domku z dwiema sypialniami i od marca (wtedy sie wprowadzilismy) placimy po 83 funciaki m-cznie. Ostatnio moj maz dzwonil do tej firmy (scotish power) zeby zapytac sie o co chodzi, kiedy bedzie jakis odczyt licznikow itp...bo suma ktora placimy jest wzieta z " powietrza". Oczywiscie podalismy stan licznika, bo Pan sobie zyczyl...mial ktos od nich przyjechac i ewentualnie zmienic z nami umowe, ale zamiast tego dostalismy od nich rachunek......na doplate 26 funtow, hehe. A dopiero zrobilo sie zimno i zaczelismy grzac, wiec w takiej sytuacji bedziemy bulic po 100F. m-cz.. Ludzie ile placicie za gaz, z tego co sie orientowalismy wsrod mieszkajacych tutaj to nikt nie placi takiej bajonskiej sumy, raczej w sezone jakies 50 do 60 gora...ratunku!!!

Gość sadekvik
mam duze mieszkanie .4 pokoje i living.place miesiecznie okolo po 35 funtow.a co u ciebie z rachunkami to cos nietak.

zalezy jak grzejecie, tutejsi np wylaczaja grzanie w dzien gdy nie ma ich w domu, jak rowniez w godzinach nocnych gdy spia, rowniez nie wietrza aby nie tracic ciepla, zalezy tez jakie masz okna, ocieplenie itp, ceny ostatnio poszly cholernie w gore, kwota ktora podalas brzmi sensownie, moim zdaniem tyle mozesz sie spodziewac placic ceny ciagle sie zmieniaja, tu mozesz porownac http://www.uswitch.com/ za miesiac beda inne, generalnie taniej jak placisz przy pomocy direct debit, ale ja unikam tego jak zarazy, wole placic wiecej ale miec wybor ze czasami zaplace pozniej jak mi sie spodoba, wolnosc niesety kosztuje :)

No ale bez przesady, ja z NPower za 3 miesiace w zimie place ok £135, za lato przyszedl rachunek w sierpniu £37. Fakt, ze w zimie ogrzewanie chodzi ok 1 godziny rano, potem dopiero jak wracam z pracy czyli od ok 17.30. Wylaczamy ok 22.00 zwykle albo nawet i wczesniej jak sie robi za goraco. W weekendy potrafi jednak chodzic wiekszosc dnia jesli jestesmy w domu. Szczegolnie jak ja jestem, bo ze mnie zmarzluch :P

na ogrzewanie mieszkania potrzebujesz mniej energii niz na ogrzewanie domu

Gość bibibi
dzieki ze sie odezwaliscie...najgorsze jest w tym wszystkim to ze czy lato(kiedy to zuzycie jest na prawde niewielkie) czy zima...my mamy cigle do placenia te 83funty....sama nie wiem gdzie mamy sie zglosic, zeby te sprawe wyjasnic. Chyba ze Scotish Power(od tej firmy mamy gaz) jest najdrozszy na rynku...no ale ja nie mam zadnego doswiadczenia w tej kwestii... pozdrowionka

ej, cos cie w konia robia ci twoi dostarczyciele!!! mieszkalismy w dwupokojowym mieszkanku, w londynie, z naprawde duzym kuchnio-salonem. mieszkanie od dwoch stron mialo przestronny taras, wiec zima bylo jak lodowka! - placilismy okolo 40-50 zima i naprawde nie oszczedzalam!!! czasem rzeczywiscie grzalo sie tylko rano i wieczorem, ale czasem grzalo na niskich obrotach przez cale dnie! a latem - to bylo jakies 30 funciakow.... oni czesto kasuja za zuzycie - na podstawie zuzycia poprzednich lokatorow, dlatego wyglada na to, ze wzieli sume z powietrza.... tym niemniej - naprawde zacznij tam do nich sie porzadnie burzyc - inaczej sie nie da - wydzwaniaj do skutku i dowiedz sie skad ci taka sama sume wzieli /niech sie wytlumacza/ i kiedy przysla w koncu kogos do licznikow... a nie przychodza ci tam jakis bilingi? moglbys sam wtedy sprawdzic to i owo... pozdro i powodzenia!!!

aha! pytalam mojego facetea - musisz ich koniecznie i jak najszybciej przycisnac, zeby ci licznik sprawdzili. to raz. a dwa - moze byc gdzie po drodze wyciek tego gazu i dlatego tak duzo placisz. i to jest w zasadzie pomysl, zeby ich sciagnac i niech ci cala instalacje sprawdzili :D zadzwon na ich emergency i powiedz, ze podejrzewasz u siebie wyciek gazy w mieszkaniu... zobaczysz jak sie szybciutko chlopcy w mundurkach stawia, bo taki wyciek zaszkodzilby dobremu imieniu firmy no i wszytkim przepisom - mogliby oberwac po tylkach, ze ho!!! a na koniec dodam, ze jak masz wszystkie swoje rachunki za gaz gdzies schowane, to przy odrobinie szczescia i duzej dawce samozaparcie - mozesz nawet odzyskac nadplacone pieniadze /naprawde trudno uwierzyc, ze nawet przy nie wiem jak nieszczelnych oknach itd itd itd - 83 funciaki miesiecznie poza sezonem grzewczym nie sa nadplata!/ pozdro i powodzenia!!!

Gość nickinicki
jak przepisaliście rachunek na siebie to musi być odczyt startowy i wówczas można kontrolować swoje zużycie. jeśli nie przepisaliście to może zapłaciliście zużycie poprzednika i dopiero teraz będziecie płacic za siebie