Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znoak

kamień nazębny - ile razy w roku usuwacie?

Polecane posty

Gość znoak

Chciałam się zapytać co jaki czas chodzicie na usuwanie kamienia nazębnego? Ja co jakieś 2 miesiące bo mam brzydki osad. Czy to nie za często? Wyczytałam że przeciętnie usuwa się raz, dwa razy do roku. Zęby czyszczę dwa razy dziennie, szczoteczką elektryczną, używam dobrych past - elmex, blanx. Sory za głupie pytanie[cześć]

nie wiem...chyba czesto powinno sie takie cos robic.. nie zazdroszcze-ja nie amm w ogole kamienia..keiys mialam,ale szczoteczka usunelam... a te szczoteczki elektryczne to wcale takie wspaniale nie sa;/ smrodek z buzi i tak pozostaje.....:P

kupilam paste CLINOMYN i po kamieniu i osadzie tylko nie od pierwszego razu pomaga trzeba stosowac przez jakis czas ,dla mnie doskonala

Gość moim zdaniem to za czesto
dziwne ze w ogole tak czesto ci sie robi kamien-powinnas porozmawiac o tym z dentysta ja np w ogole nie mam kamienia, ale moj chlopak usuwa co ok 2-3 lata

Gość podniosę

Gość Jeszcze nie
Jeszcze nigdy nie miala usuwanego, zeby mam w bardzo dobrym stanie, od czego to zalezy, jak mozesz tak czest go usuwac, to dziwne

Gość zozooo
Ja usuwam 2 razy w roku tak zalecil mi moj stomatolog, nie mam jakiegos duzego kamienia ale szczoteczka nie doczysci tak dokladnie. Tak wiec polecam, bo zabki wygladaja o 100 % lepiej po takim zabiegu :)