Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1999-9991

moja corka chce zrobic sobie tipsy...

Polecane posty

moja 16 letnia corka chce paznokcie zelowe.Slyszalam,ze nie jest to w tym wieku wskazane,bo mozna latwo uszkodzic paznokcie.Prosze o informacje,ale wiarygodne.Nie wiem ,czy mam jej na to pozwolic.

Gość Pani DOMU
Moja córka też miała takie pomysły (a ma dopiero 14 lat). A to dlatego, ze w jej klasie juz było sporo dziewczyn ze sztucznymi paznokciami. Nie pozwoliłam jej... dlaczego? Ma swoje paznokcie, i niech o nie dba. Takie akryle, tipsy, żel bardzo niszczą pazurki. Ja znam dużo kobiet, które po takich cudach mają paznokcie w opłakanym stanie. Owszem- pięknie to wygląda, ale bez przesady. Do szkoły z pazurami? Jezeli u twojej córki w klasie dziewczęta mają takie paznokcie, powinnas jakos delikatnie porozmawiać z wychowawcą. Ja to zrobiłam, i wychowawczyni mojej córki zakazała takich paznokci. Kup córce witaminy (np. Skrzypovita, Humavit, Wyciąg ze skrzypu...), zainwestuj dla niej w jakieś lepsze odżywki do paznokci. NATURA JEST W MODZIE. Nie daj jej zniszczyć paznokci. Ona będzie tego później bardzo żałowała.

Gość około 40stki
Nosze tipsy od jakiegoś czasu,rzeczywiście niszczą naturalne paznokcie,masakrycznie,nie pozwalajcie.Ja swoje obgryzam /w tym wieku/,a ze względów zawodowych nie mogę sobie pozwolić na takie paskudztwa i stąd sztuczne paznokcie.Nie polecam.

mam 19 lat moja siostra poszła ostatnio na kurs robienia paznokci i cwiczyła n mnie były bardzo ładne, ale gdy jeden mi sie złamał musiałam zdjąć wszystkie, i co zobaczyłam pod spodem, masakrycznie zniszczone, cieniutkie jak papierek paznokcie, nigdy wiecej powiedziałam, ciekawe kiedy doprowadze je do normalnego stanu

Pozwol jej na to, na stringi wystajace z bardzo niskich biodrowek, bardzo krotkie kurtki a do tego wlosy pomalowac na blond ;)

Uszkadzają paznokcie, ale nowe paznokcie odrastają zdrowe. Tyle że trzeba na to sporo czasu, u mnie trwało to prawie 5 miesięcy. Tipsy to fajna rzecz, nosiłam kilka lat, teraz zrobiłam sobie przerwę ze względu na dziecko. A to czy pozwolisz córce zrobić sobie tipsy to już Twoja sprawa :)

takie dopiero zrobione paznokcie wygladaja przecudnie po prostu; pierwszy raz sobie zrobilam. a teraz chucham na nie i dmucham bo to co zobaczylam po oderwaniu (polowa sama sie lamie albo cos) to po prostu kawaleczki folii przyklejone do palca. teraz albo przecierpiec; przeczekac i dbac o wlasne; albo juz zawsze tipsy; bo inaczej sie nie da. ze niszcza to sie spodziewalam; ale naprawde nie az tak. cos okropnego.

Gość 3729573
co za glupoty tu wypisujecie ;/ jezeli corce bardzo zalezy to czemu nie ? przeciez tipsy sa o wiele lepsze dla nastolatki niz kolczyk w pepku w jezyku itp !!! jezeli zaprowadzisz ja do profesjonalnego zakladu i bedzie miala tipsy wykonane profesjonalnie ( nie u jakiejs kolezanki za 30 zl) to nic jej sie nie stanie o tipsy musi rowniez dbac i pielegnowac je . pozdrawiam

Gość OUPiS
tipsy są passe...

Gość UuUwaga
jylllia wez przestan z tymi linkami!!!!!!!!!!!!!! Nie klikaJCIE w to.

Gość emu-80
odradzam zdecydowanie ,nawet nie dlatego,że ma 16 lat,ale to strasznie niszczy paznokcie.Ja miałam akryle,przez pierwsze 2 tygodnie wyglądały fajnie a potem porażka,łamały się trzeba było je wypełniać,jak chciałam je zdjąć to tragedia paznokcie jak pergamin musiałam nosić króciutkie były czerwone,ile ja pieniędzy straciłam na odżywki.Odrosły po 3 miesiącach ale co z tego jak pojawiły sie prążki i białe plamki.Do tej pory borykam się z rozdwajaniem paznokci.Normalnie porażka.

Gość paillala
po co chce je zrobic?:|:|:|:|

Gość tipsy nawet wykonane w
profesjonalnym zakladzie bardzo nisza paznokcie, bo nie o wykonanie chodzi, a material, ktory zawsze jest taki sam. mam wiele znajomych zakladajacych tipsy od tych najdrozszych po najtansze i zadna z nich sama ich nie nosi, bo nie chca gdyz wiedza czym to grozi. pisanie, ze kolczyk jest bardziej szkodliwy jest bzdura gdyz przekulam sobie pepek w wieku 16 lat i w kazdeej chwili mogalm go wyjac..z reszta w szkole byl pod ubraniem i nikt o nim nie wiedzial.. za to tipsy ciezko ukryc. lepiej kupic dziewczynie odzywke z sally hansen /polecam zlota/ i bedzie miala wlasne paznokcie ladniejsze niz tipsy. z reszta moze sama nuczyc sie zdobic wlasne paznokcie i tez beda ladne.

mimo iż jestem młoda zabrzmi to dość konserwatywnie ale w żadnym wypadku nie pozwalają córce na to! pomijam już to że tipsy są tandetne ale nic dobrego nie myśli się o kobietach z tipsami a co dopiero o dzieciach :-o

Gość Justyska888
no tak...najlepiej jej wszystkiego zabronić i zrobic sobie wroga z własnego dziecka które prędzej czy później i tak postawi na swoje.Kiedy ma chcieć sie podobać co?Jak będzie w podeszłym wieku?!Wyobraźni troche!Juz nie pamiętacie jak to jest być młodym?A szkoda...

Gość anka26
niech kupi sobie paznokcie w drogerii (niektóre sa calkiem faje)i ponosi np przez weekend,zobaczy ze to malo wygodne i potem paznokcie sa zniszczone.pozdrawiam.

Gość 16latkaaa
No naczytałam się tego troche, i stwierdziłam, że tutaj połowa to jakieś stare babska pisaly. "Gówniary" ? Sama pewnie gówniara, z lekcji kazań się urwała czy co?! Makara... No a przechodząc do tematu, to uważam, że jak dziewczyna ma jakąś większą okazję, żeby wyglądała elegancko, to dlaczego nie tipsy ? Sama nie robiłam nigdy żelowych paznokci, ponieważ swoje mama bardzo ładne, a dla przykładu - moja przyjaciółka 2 lata temu zrobiła sobie tipsy w wakacje (nie u profesjonalnej kosmetyczki tylko u swojej cioci, która żadnych kursów nie przeszła) i pazurki trzymały się jej bardzooo długo (chyba miesiąc), ale do tej pory okropnie rozdwajają się jej naturalne paznokcie, cos okropnego... Sama nie wiem co mam jej poradzić... używa różnych odżywek itd. i nic. Więc jeśli dziewczyna nie ma okazji żeby robić tipsy to niech nie robi, nie ma nic gorszego ! Lepiej swoje starać się pielęgnować, zawsze to ładniej wygląda, a teraz tipsy już są niemodne, więc lepiej nie niszczyć;-) Pozdrowienia od "gówniary" dla "kalifornia" ;-)

Uświadom córkę, że to nie jest tylko ładny wygląd: 1. Potworne zniszczenie paznokcia po tipsie i potem odrastanie tygodniami i miesiącami 2. Niewygoda, rozumiem, że córka przestanie chodzić na WF i pomagać w domu, bo tipsy? 3. Tipsy są b. drogie - czy ona ma na to kasę? A może co miesiąc będziesz jej dawała 50 zł na uzupełnienie? Omówcie to 4. Ryzyko zadrapania się, uszkodzenia np. oka przy zakładaniu soczewek, jeśli je nosi, wreszcie głupie złamanie tipsa - co zrobi, jak jej się złamie? Otóż będzie ryk i błaganie, żebyś zasponsorowała odtwarzanie tipsa... i tak w kółko, już nie mówiąc o tym, że kolejne usuwanie i zakładanie dodatkowo niszczy paznokieć. A nie sądzę, żeby 16-latka nie robiła nic, co ryzykuje złamanie paznokcia. No i tipsy drapią po klawiaturze komputera, klawiszach telefonu kom, drą rajstopy... pójdziesz w koszty :) Pogadaj z nią szczerze, jeśli jest taka dorosła, niech sobie sama od A do Z opłaci, łącznie z odżywaniem potem paznokcia... ciekawe, czy się zdecyduje. Pokaż jej zdjęcia grzybicy paznokcia pod tipsem - częęęęsta przypadłość, szczególnie w tańszych salonach, gdzie tipsy kosztują np. 60 zł, a nie 120. Co zrobi, jeśli wywali wszystkie oszczędności, a tipsy odejdą po 2 dniach, bo będzie pod nimi powietrze? Moja kumpela tak miała, a robiła niby w sprawdzonym salonie. To już bezpieczniejszy jest kolczyk, można zawsze wyjąć, dziurka zarośnie i po bólu. Ewentualnie idźcie do salonu manicure i zapytaj np. o francuski manikiur na naturalnych paznokciach albo japoński (jest dobry, bo pielęgnuje paznokcie i znacznie tańszy!). Hegla, która zrobiła sobie tipsy raz w życiu (na ślub) i z całego serca odradza wszystkim!

nie zabraniaj bo ona i tak to zrobi!:D (wiem z wlasnej autopsji jak matka z ojcem zabraniali mi kolczykow/tatuazy a ja i tak bez ich wiedzy wlasnorecznie se okolczykowalam, a potem zrobilam sobie w pewnym salonie "kilka" tatuazow:D). ona sama sie przekona ze to beznadziejna sprawa...

Gość młoda ;]
oj Boże zabronić tipsów hahahahaha. ja mam 15 lat i nosiłam tipsy, ale zdjęłam bo odpadło mi kilka. takie paznokcie są bardzo ładne. a nie każdy może mieć naturalne paznokcie ładne. Boże co za żal pisać na forum żeby dowiedzieć sie o tipsach. owszem niszczą paznokcie, ale przecież można juz cały czas nosic tipsy. rany co za ludzie mwhahaha. jakby mi mama zabroniła tipsów to bym ją wyśmiała. <lol2>

Zawsze miałam długie, centymetrowe paznokcie.Ze względu że zaczęły sie strasznie łamać i od roku nie dało się ich zapuścić zrobiłam tipsy ,,okazjonalnie''. miałam je zdjąć po 4 tygodniach aby nie uszkodzić paznokcia ale zdjęłam je dopiero po 7 (tak wytrzymały tyle bez uzupełniania mimo,że potem juz nie wyglądały atrakcyjnie). Tips przeciążył naturalna płytkę i paznokcie były w złym stanie ciągle pękały lecz to moja wina,że zdjęłam je tak późno. Regeneracja pazurków trwała 2 miesiące. Od tego czasu moje paznokcie znowu sa zdrowe jak kiedyś:):) ja nie żałuję:)ja bym pozwoliła 16letniej córce, jest w końcu nastolatką:) jak jej popękają to będzie wiedziała czy było warto:) przynajmniej nie zarzuci mamie że jej nie pozwoliła:) (odpowiadam na temat mimo że ma 4 lata:D)

Gość 13 latka
tipsy może i niszczą paznokcie ale jeśli sie niema ładnych to czemu nie zrobić sobie tipsów a moge to powiedzieć szczeże bo też miałam tipsy robione i to u koleżanki i trzymały sie chyba z misiąc albo i duzej a nie kture jak piszą to żal tych starych babek nie wiedzą ze swat idzie z postempem co oni w średniowieczu żyją czy co !!! więc pozwul jej na ipsy a jak bedzie miała zniszczone pazurki to jej sprawa sama tego chciała każdy uczy sie na swoich błędach proszte pozdrawiam 13 latka!! :P

Gość gość
może nie od razu tipsy ale jeżeli ma swoje paznokcie słabe może na początek spróbować zrobić paznokcie hybrydowe to nie są tipsy to jest specjalny żel który nie niszczy paznokci ale nadaje również bardzo ładny kolor który trzyma się dość długo

Gość gość
Okej. wiem, że topik założony dawno, ale może ktoś tu zajrzy, może inna mama jakiejś 16 letniej pannicy, która marzy o tipsach, więc załóżmy, że pozwoliłabyś jej na założenie tych tipsów, ale co na to szkoła? Nauczyciele pozwalają na noszenie tipsów ? Albo jeśli chodzi do szkoły zawodowej, to tam gdzie ma praktyki pozwalają na noszenie tipsów ? Ja, chociaż jestem "starą babą" nie noszę ciągle tipsów, a wtedy gdy noszę, to nie mam zbyt długich, no bo rożne rzeczy robię :pracuję zawodowo, sprzątam, gotuję i mając bardzo długie paznokcie nie potrafiłabym wielu rzeczy zrobić, lub zrobiłabym niedokladnie, a tego bym nie chciała...

Gość xyz

Jak dobrze, że czasy tipsiar minęły i krogulcze paznokcie widuje się już bardzo rzadko :D