Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to cos da...

czy wytoczyc ortodontce sprawe w sądzie za zniszczone zęby???

Polecane posty

Gość czy to cos da...

witam! Zakladalam aparat u ortodontki, ktora bez mojej wiedzy i zgody (siedzialalam na fotelu i nie wiedzialam co sie dzieje, a mialam miec tylko zakladanay aparat) spilowalal mi pare zębow z czego jeden (siódemke) tylko dlatego, ze pierscien, ktory wziela byl za maly :o spilowala mi 1/3 zęba zamiast dobrac wiekszy pierscien :o reszta tez jest bez sensu spilowana wiertłem i przez to zęby są zniszczone. Oczywiscie ucieklam od niej po tym zakladaniu a nastepny orto. zdjal mi zalozony przez nia aparat bo okazalo sie, ze mam cofnieta zuchwe i staw zuchwowo-skroniowy w oplakanym stanie i trzeba to narazie leczyc ruchomym aparatem... a pierwsza orto nie dosc, ze zniszczyla mi zeby to jeszcze krzywo ponaklejala zamki. Totalna amatorszczyzna. Czy jest sens wytaczac jej sprawe w sadzie? Nie chodzi mi o odszkodowanie ale o to, zeby moze innym nie miala jak zrobic krzywdy :o co to za lekarka, ktora zamiast leczyc szkodzi... Co o tym myslicie? Pytanie szczegolnie kieruje do aparatek lub ludzi, ktorzy mieli jakies podobne sytuacje. Pozdrawiam! :)

Gość jeśli cię stać
i masz czas to tak. Sprawa się będzie ślimaczyć latami, więc zawalcz od razu o odszkodowanie

Gość czy to cos da...
no wlasnie, z jak wysokimi kosztami sie to wiaze? Pareset zlotych czy raczej pare tysiecy? Jesli takie sprawy ciagna sie w nieskonczonosc to nie wiem, czy jest sens :o a bardzo bym chciala cos z tym zrobic...

Gość jeśli cię stać
raczej parę tysięcy. Widziałabym tu robotę dla dobrego adwokata

Gość lalika
Ku przestrodze innych- podaj nam jej namiary, żeby już nikt tak się nie załatwił.

Gość czy to cos da...
No to w takim razie nie stac mnie na to. Czy jest na to jakis inny sposob czy tylko droga sądową??? Nie chce zeby ta lekarka pozostala bezkarna i dalej szkodzila ludziom :o

Gość badu
słuchaj lekarze są zzszeżeni w Izbach Lekarskich tzn podlegają im najpierw tam zapukaj

Gość kyszor
To podaj jej nazwisko, może w ten sposób kogoś uchronisz!!!

Gość jeśli cię stać
a dlaczego piszesz ta lekarka? Kto to jest i gdzie przyjmuje?

Gość czy to cos da...
Nie wiem czy moge tu pisac jej dane, na pewno wpisze je niedlugp na czarna liste ortodontow na forum gazeta.pl (chociaz ona juz i tak jest na tej liscie ale wczesniej o tym nie wiedzialam...) ta ortodontka to dr Barbara K. przyjmuje we Wrocławiu. Badu - ale do kogo mam zglosic ta sprawe?

Gość czy to cos da...
musze narazie leciec ale z gory dziekuje za wszystkie kolejne wpisu i za pomoc. Zajrze tu po poludniu :)

Bardzo prosze o podanie nazwiska tej lekarki, własnie umówiłam się na pierwsza wityte do ortodonty o takich inicjałach. Albo chociaż o adres gabinetu. Zresztą co Ci szkodzi? Czego się boisz?Masz prawo nam powiedzieć kto to jest, szczególnie, że wiele z nas może na tym skorzystać. Skoro rzeczywiście nie chcesz by jeszcze komuś zrobiłA krzywdę.....

Gość czy to cos da...
Pasadenka, nie mam zadnego rachunku. Nie spotkalam sie z tym, zeby lekarze wystawiali rachunki za uslugi... Czyli co, w ogole nie udowodniej jej tego, ze to akurat ona mi zrobila? Nescafe, jesli umowilas sie na wizyte na Biskupinie to jak najszybciej ja odwolaj :o

Gość czy to cos da...
A wracajac do tematu, to czy lekarze naprawde sa bezkarni? Niszcza komus zdrowie i nic im nie mozna zrobic? Mysle, ze wiekszosc spraw w sadzie i tak nie jest rozstrzygana na korzysc poszkodowanego pacjenta...

Skoro nie ma żadnego namacalnego dowodu ze to właśnie ona schrzaniła sprawę to chyba nie ma sensu bo tak to można każdego oczernić

Gość czy to cos da...
Chyba masz racje, chociaz w ogole nie przyszlo mi to wczesniej do glowy. Czyli w sumie nie moge nic z tym zrobic. Szkoda :(

Gość jelesais
J a tez mialm przejscia z lekarka, ktora postawila mi zupelnia inna diagnoze , niz jej poprzednicy. W zwiazku z tym podala mi inne leki, niestety sie pomylila...konsekwencje byly ciezkie...sadem jej nie straszylam, ale udalo mi sie ja poprostu skompromitowac przy calym gronie innych lekarzy i mysle , ze sobie na to zasluzyla. Nie tylko mnie tak skrzywdzila. Uwazam tez, ze sam fakt tego, ze wygarniesz tej ortodontce i zlozysz na nia skarge w Izbie Lekarskiej(nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, ale tam sa zrzeszeni lekarze) powinno Ci wystarczyc. Niestety w Polsce mamy wielu takich lekarzy, i zeby komus cos udowodnic, trzeba go zlapac na goracym uczynku. Jesli nie , to jest to walka z wiatrakami.

Gość czy to cos da...
Dzieki Jelesais za rade, tak wlasnie myslalam, ze wiekszosc partaczy pozostaje bezkarna. Moze złoze na nia skarge, chociaz swiadomosc tego, ze to i tak nic nie da mnie nie motywuje do dzialania :o Nescafe, gdzie przyjmuje lekarka do ktorej sie zapisalas?

Gość czy to cos da...
Nescafe napisz prosze jak tu zajrzysz bo mnie to bardzo ciekawi czy zapisalas sie do tej samej orto u ktorej ja bylam :) Pozdrawiam!