Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proxima777

problem z pigułka anty

Polecane posty

Gość proxima777

chciałam sie dowiedzieć czy pigułka połknieta w pierwszym dniu okresu z odstawienia...zachowuje swoje działanie.? np. gdy w poprzednim cyklu stosujac pigułki miało sie biegunke lub zazywało jakies leki to czy zaczynajac kolejne opakowanie jest sie bezpiecznym ? czy trzeba odczekac kilka dni ze współzyciem?

Gość proxima777
chodzi mi o to ... czy jesli w poprzednim miesiacu popełniło sie jakis błąd w przyjmowaniu pigułek to czy zaczynajac nowy cykl jest sie zabezpieczonym ? a jesli nie to jak nalezy postepowac?

Gość proxima777
zna ktos odpowiedz?

Należy przez 7 dni po zaprzestaniu braniu leków które obnizają skuteczność zabezpieczać się dodatkowo. To niezależne od dnia.

Gość proxima777
czyli jak wezme kolejne opakowanie to musze zabezpieczac sie dodatkowo przez 7 dni. pytam bo zdrzyło mi sie pominąc pigułke w poprzednim cyklu i martwie sie czy wszystko jest ok.

I nie bierze się się nowe opaknie nieżależnie od okresu z odstawienia tylko zawsze po 7 dniach przerwy.

Jeżeli przerwa była mniejsza niż 12 h powinnaś tego dnia wziąć 2 tabletki . Jeżeli dłuższa to wtedy powinnaś się zabezpieczać przez 7 dni a nowe opakowanie normlnie po 7 dniach przerwy.

Gość proxima777
moze to i głupie myslenie... ale pomyslałam ze skoro pierwsza pigułke zazywa sie w pierwszym dniu okresu ,,, to jesli tak zrobie bedzie ok.