Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aganka

Problem z eMule

Polecane posty

Gość Aganka

Hej !! Ma taki problem - ściągam pzez eMula duży plik (682.86 MB) i na razie wszystko ładnie chodziło, ściągnęło się już 540 i tu zaczynają się schody. Na dole wyświetla się tylko wysyłanie a pobieranie -0.0 . I juz od paru dni wogóle się nie ściąga. Od czego to zależy i co mam zrobic żeby dalej się pobierało ponieważ bardzo mi zależy na tym pliku. Z góry dziekuja Agancia :D

Gość ddddddddddddddddddd
poczekaj , widocznie teraz duzo ludzi to sciaga - radze pobierac w nocy :)

Gość policja..
puk puk :P

Gość został jeszcze Szakal
Ja czasami tez sciagam plik- potem kilka dni nic...widocznie nie ma źródeł pobierania:o

Gość o matko matko.......
Przecież to jest oczywiste:o Za każdym razem jak pobierasz plik, sama udostęoniasz WSZYSTKIE pliki, jakie ściągnęłąś z emule'a, te które masz zapisane na dysku, innym uczestniokm. To tak właśnie działa- chcesz coś ściągnąć od innych, to musisz sama udostępnić pliki. I po prostu najpierw się dużo ściąga, a potem jest coraz trudniej, bo nie tylko źródło ściągania musi byc dostępne (a może ktos juz ściągnął, co miał do ściągnięcia i nie kozysta z emule'a), ale też musisz sama oddać wystarczającą ilośćMB, żeby móc ściagać dalej. A specjalnie najpierw szybko się ściąga, bo jak już tyle ściągniesz, to mniej chętnie zrezygnujesz, niż ja byś miała 20MB. Dlatego teraz ty musisz czekać, a inni pościągają sobie od ciebie🖐️

Ile źródeł ma plik? Pasek postępu jest cały niebiski? Czy ma jakieś czerwone sektory? Czerwone oznaczają części w danej chwili niedostępne w sieci ed2k.

To nie jest takie jednoznaczne, zależy od wielu rzeczy - przede wszystkim od ilości źródełek i od ilości kredytów jakie sie ma u innych uźytkowników, ale też od tego, czy ściąga się plik jednym ciągiem przez kilka godzin czy dni (bez wyłączania eMule), czy z przerwami. Jeśli jest kilkadziesiąt albo kilkaset źródełek, to im bliżej końca pobierania tym szybciej będzie ściągać o ile nie wyłączasz programu - bo nie tracisz miejsca w kolejkach. Jak wyłączysz program, tracisz miejsce w kolejce i przy następnym włączeniu czekasz od początku ;)

Gość melissaaaa
Wielbiciel, a może powiesz mi dlaczego nikt nie ściąga moich udostępnionych plików, choć w opcji Foldery mam je zaznaczone i zaznaczyłam, by widzieli wszyscy. Kiedyś nie miałam z tym problemów, a teraz ściągają ode mnie tylko to, co aktualnie ja ściągam. Szkoda, bo mam naprawde fajne piosenki na dysku. :(

Gość melissaaaa
nigdy w to nie uwierzę

Gość Przemaski
Witam wszystkich. Mam problem z eMule, czy ktoś wie jak zrobic aby szyciej on sciągał ??? słyszałem ze coś w ustawieniach. pomózcie!!

Gość Gebus
Emule jest zajebiste jest wszystko ale mi sciaga 4kb/s na max co mam zrobic

Mi ściąga zawsze 120-125 kB/s :classic_cool: Więcej nie da rady, bo to max. prędkość łącza. Co zrobić... dopasować ustawienia do łącza. I najważniejsze... postarać się o HighID, jeśli nie masz. O ile jesteś nowym user\'em, to na pewno nie od razu będziesz mieć duże transfery, trzeba nazbierać trochę kredytów ;)