Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaraluch

jak pozbyć się czarnych włosów???

Polecane posty

Gość kaaaraluch

jakiś czas temu kupiłam czarną farbę do włosów. zrobiłam ją sobie. i teraz żałuję, bo nie wiem co zrobić żeby pozbyć się tego koloru(mój naturalny to ciemny brąz). zastanwiam sie nad balejazem, ale wydaje mi się, ze jakikolwiek zrobię to będę wyglądać jak wieśniak. czy ktoś miał podobny problem i co z tym z robił? dodam,że włosów nie obetnę, bo mam je do połowy pleców i mi szkoda.

Gość kaaaraluch
dekoloryzacja niszczy jak rozjasniacz

niestety ale tym czarnym kolorem wkopalas sie:/ jesli niechcesz uzywac tak drastycznych metod jak dekoloryzacja czy rozjasnianie to po prostu musisz uzbroic sie w cierpliwosc. ponoc wlosy na lupiez troche zmywaja farbe. mialam kiedys ten sam probem co ty i po prostu zaczelam wlosy farbowac szamponem koloryzujacym ale juz nie na czarno tylko na braz, i teraz juz nie mam takich czarnych wlosow

Gość albo poloz sobie na to...
czerwona farbe np tycjan czerwony, zlagodzi ci to troche ...i bedziesz miala ciekawy odcien, druga opcja to balejaz ... lub pasemka ja mam teraz wlasnie na czarnych...zapewniam ze nie wygladam jak "wiesniak", wszystkim sie podoba, a i ja jestem z efektu zadowolona:).Pozdrawiam.

hej, ja farbowalam na granatowa czern przez ponad rok, a teraz mam piekny platynowy blond:) rozjasnialam wloski u fryzjera- nie rob tego tylko sama- wlosy nie byly w az tak zlej kondycji, jak myslalam, polecam w tej kwestii salony l\'oreala. otoz po rozjasnieniu wloskow mowisz fryzjerowi, jaki chcesz kolor- jesli chcesz, zeby byl w miare zblizony do Twojego naturalnego, to po prostu polozyc Ci ladny brazik. ja za pierwsza wizyte zaplacilam 160 zl, ale mysle, ze Tobie wiecej nie ebdzie potrzeba, jesli chcesz miec tylko braz i nic jasniejszego, ja niestety musialam zaliczyc jeszcze 4 takie wizyty:/ pozdrawiam!

do kaaaraluch : jesli dekoloryzacja jest robiona w salonie fryzjerskim ( w salonie, a nie w podworkowej klitce), to jest opczywiscie szkodliwa, ale wlosy nie sa wcale az tak zniszczone. dekoloryzator to po prostu rozjasniacz, koloru nie sciagnie ale go rozjasni na ten temat wiem juz prawie wszystko, bo sama myslalam troche czasu, jak pozbyc sie czerni

Gość natalinkaaaa
mam pytanie czy na zdekoloryzowany kolor czarny a minowicie wyszedl rudy chwyci blond garnier jest on taki ciemniejszy ten blond?

Gość No coz...
jesli nie chcesz ich przefarbowac, zawsze mozesz rozwazyc zgolenie ich na lyso...

Gość catrial
mi samej w domu udało się przejść z czarnych w ognisto czerwone. ale mało nie zwariowałam z nerwów podczas rozjaśniania... nie polecam. teraz się wkopałam, bo kupiłam purpurową farbę, która wyszła czarna ]; będę szorować szamponem przeciwupierzowym, i płukanki z octem... większym problemem będzie siano, które pozostanie... pod tym względem jestem załamana, ale na włosach świat się nie kończy [;

Gość sosenka1
Witam wszystkie osoby zainteresowane pozbywaniem się czarnego koloru z włosów. Otóż naprawdę nic prostszego, kupujesz rozjaśniacz Joanna do całych włosów trzymasz godzinę i na głowie jest tęcza kolorów ( od białych po końce prawie czarne) za godzinkę kładłam już na głowę czekoladowy brąz farba Joanna i efekt mnie zaskoczył. Włosy NIE SĄ ZNISZCZONE, SĄ LŚNIĄCE , A KOLOR MAM TAKI JAK NA OPAKOWANIU FARBY. Po co mam płacić za jakąś dekoloryzację która i tak niszczy włosy!!! Mnie cały zabieg wyszedł 17 złotych. Dodam może rzecz istotną mam dużo włosów i są one grube może dlatego nic się nie stało . Chciałam podziękować pani która też w taki sposób zrobiła włoski a ja po prostu zaryzykowałam i dzięki jeszcze raz

Gość Lady_EnCy
Mam Czarne włosy, i też planuję się ich pozbyć.. Moim naturalnym kolorem był ciemny blond, a jakieś półtora roku temu zaczęłam farbować je na czarno... Ostatnie farbowanie miało miejsce na początku września, i zafarbowałam szamponetką. Dużo czytałam opini na temat dekoloryzacji, i zastanawiam się co zrobić.. Czekać aż odrosną nie chcę, ponieważ odrosty okropnie wyglądają. Obciąć nie obetnę bo mam loki sprężynki. .Zastanawiałam się właśnie nad rozjaśnieniem rozjasniaczek z Joanny, jest świetny, ale nie wiem czy jak później nałoże farbę odcieniu gołębiego czy wyjdą tak jak chcę. kiedyś próbowałam rozjaśnić kilka pasemek to wyszły mi złoto rude..:) Więx teraz mam dylemat i nie wiem co zrobić..

pod zadnym pozorem nie rozjasniaj rozjasniaczem czarnych wlosow!! Po pierwsze zostaniesz lysa, a przy odrobinie szczescia sobie te wlosy "tylko" spalisz a po drugie zeden rozjasniacz nie chwyci na raz czerni. Wyjdzie ci poprostu kolor brudnej wody, ni to czarny ni brazowy. Z czarnego na blond za pierwszym razem to tylko w filmach. Ja mam czarne wlosy od 2 lat, zastanawialam sie nad powrotem do mojego koloru(blond) ale nie, nie lubie blondu. W kazdym razie fryzjerka zaproponowala mi dekoloryzacje. Ale zapowiedziala,ze nie da sie uniknac zniszczenia wlosow, no i 4 wizyty to min. :/

Gość Zigo
Dekoloryzacja i rozjaśniacz to jedyne opcje która działa skutecznie. Zależy od włosa czy się zniszczy czy nie.

Gość ladykids
dzieki wam za porady naprwde mi pomogly :D ale teraz po przeczytaniu mam dylemat ;/ czy isc do dobrego salonu fryzjerskiego czy zrobic sobie rozjasniaczem???:d

Gość dlfdlfdlf
dekoloryzator- renee blanche, elgon albo prosalon. to nie to samo co rozjaśniacz! nie zawiera amoniaku ani utleniacza. ściąga barwnik, nie rusza naturalnego koloru, nie niszczy włosów

Gość mandarynka1984
ja też proszę Was o pomoc ponieważ od dłuższego czasu również farbuje włosy na czarno. Włosów nie mam zniszczonych ale są cieniutkie, a bardzo chciałabym mieć jasny brąz i zastanawiam się tez na dekoloryzacją albo pasemkami nie wiem co lepsze :(( pomóżcie

Gość liaoo
Opowiem wam moją historię, półtora roku temu byłam u fryzjera i nałożyłam brąz (naturalne to taki jasny brąz) zapłaciłam ponad 100zł, a kolor po tygodniu zszedł;/ Więc poszlam z reklamacją, i zrobili mi, ale mam pecha, pomylili kolory i czarny od tej pory miałam na włosach! masakra to była;/ prze 1,5 roku się męczyłam, aż w końcu zdecydowałam się na dekoloryzację. Wyszły rude;D nie było źle, potem nałożyłam garnier jasny brąz i jest teraz Ok! Nareszcie;D! a włosy nie są zniszczone po tej dekoloryzacji;)) ale ogólnie mam dość grube;)

Gość myj je zwyklym mydlem w kostce
i nakladaj odzywke po umyciu bo wlosy sa bardzo sztywne po mydle, ja mam blond i zrobilam sobie pasemka czekoladowe ale nie ta farba ktora zawsze kupuje, kolor wyszedl o wiele ciemniejszy, okropny wiec mylam mydlem, zmyl sie dosyc szybko

Gość dzamatasi123
Witam;) zaczne od tego ;) moj kolor naturalny jest sredni braz(zloty) zachcialo mi sie farbowania wiec kupilam farbe palettee slodko gorzka czekolada i wyszedl czarny:(ehh wygladam tragicznie!! juz rok mam ten kolor odrosty na pol glowy;/ bylam wczoraj u fryzjerki i mowila ze zrobi balejażem najgorsze jest to ze mojej kolezance tez tak zrobila ii totalna porażka ;/ maaa kilka kolorow na glowie ;/ nie moze nic zrobic a 160zl wziela ;/ mi to samo chce :( mi nie wiem czytam tutaj i sama naprawdę nie wiem co robic:( czy zostawic juz ale kurka takie odrosty brzydko wygladaja a zafarbowac ich nie chce boo znowu gorzej bede wygladala :( a rozjasnianie niszczy wlosy chociaz tak mam zniszczoneee ;/ a rok ani nie prostuje ani nie susze;/ nie wiem od czego;/ tak sa ;/ ehh;(

Gość lunderka
Ja kiedys tak zrobilam dokladnie jak ty-naturalna brunetka i pofarbowalam na czarno. Znudzilo mi sie po paru tyg to zrobilam rozjasniaczem-wyszedl mi najpiekniejszy kolor wlosow jaki kiedykolwiek mialam. Wyszlo bardzo naturalnie, odcien nie byl jednolity ale wygladal naturalnie. Mialam takie piekne kasztanowo-zlote wlosy, wszyscy chwalili jaki ladny. Wlosy nawet nie byly specjalnie zniszczone, tylko piekne lsniace... Pozniej probowalam znowu to zrobic ale nigdy juz nie wyszlo az tak dobrze. Takze glowa do gory;) to nie koniec swiata

Gość Zalmana
mój naturalny kolor to ciemny blond bardzo ciemny no i umyślalo mi się żeby je zrobić na blond i były całkiem nieźle ale odrosty pojawiły się Dos szybko wiec teraz chciałem zrobić sobie władny złocisty brąz ale fryzjerka spieprzyła i mam czarne co mam zrobić nie chce ich bardziej zniszczyć więc proszę o jakieś bezpieczne metody naj lepiej domowe bo fryzjerowi juz nie uwierzę

Gość weronikax
To wspłczuję-jedyny w miarę dobry i bez większej szkody dla włosów jest baleyage-stopniowo można wychodzić z ciemnych-czarnych włosów....Dziewczyny nie róbcie dekoloryzacji!!!! Ja miałam ciemny brąż farbowałam ponad 10 lat-były ładne długie i błyszczące cos mi odbiło i chciałam blond.Wyszłam od fryzjera żółta,włosy jak siano,wydałam 1000zl.Miałam 2 dekoloryzacje + rozjaśnianie póżniej bo farba nie chciała zejść...Włosy teraz mam w tragicznym stanie a już minęło 4 miesiące-mam połamane a na czubku głowy odstające pasma na 4 cm:( suche bardzo i nic im nie pomaga:( Musiałabym je ściąć całkiem i czekać aż odrosna zdrowe włoski....To nie jest warte żadnych pieniędzy a włosy się tylko niszczą.

Gość weronikax
I takie rozjaśnianie uszkadza strukturę włosa nieodwracalnie...Ja teraz też nie wiem co mam robić bo mam jakąś musztardę na głowie -ale żaden fryzjer nie chce się podjąć rozjaśniania bo się spalą-do tego te najjaśniejsze pasemka mam gumowe....Rozjaśnianie odpada-a na ciemno...Sama nie wiem znowu wpieprzyć się w ciemny.....

Gość weronikax
No tak ,ale tu jest kwestia czy autorka chce takie platynowe-jednolite jak ktoś napisał czy jakiś fajny blondzik-bo taki platynowy to każdy zrobi...A nie każdemu się podoba...Blond blondowi nie równy;)

Gość fo
hej Liao gdyby fryzjer pomylil farbe i zamiast brązu polozyl mi na glowie czarny poszlabym do sądu

Farbowlam wlosy na czarno prawie 4 lata,teraz mi zbrzydły totalnie.I zrobilam tak: Zadna dekoloryzacja bo potwrnie niszcza wam sie wlosy (raz zrobilam w domu i malo nie zemdlalam przed lustrem,tam gdzie moje wlosy bylo cos w kolorze marchweki ,a tam gdzie czarne ,zostaly takie jak byly)Kupilam sobie farbe w kolorze najciemniejszego brazu (Syoss ,dark brown)i polozylam na odrosty.Efekt jest swietny.Kolor wyszedl jak na pudelku,choc gdzie niegdzie nadal przeblyskuje ta czern:/ ale teraz bede kupowac tylko taka farbe.Koniec z czernia! Dziewczyny maja racje,czarnego BARDZO trudno sie pozbyc.

ja tez popelnilam ten blad ale fryzjerka zrobila mi jakas plukanke z rozjasniaczem i juz mam ciemnobrazowe. praktycznie od razu widac bylo efekty i wloski staly sie jasniejsze. wiec moze zapytaj o takie cos swojej fryzjerki. tyle ze ta plukanka dziala tak ze powstaja gdzieniegdzie rude odcienie ale kazdy mi moiw ze to wyglada jak pasemka:)

ja tez popelnilam ten blad ale fryzjerka zrobila mi jakas plukanke z rozjasniaczem i juz mam ciemnobrazowe. praktycznie od razu widac bylo efekty i wloski staly sie jasniejsze. wiec moze zapytaj o takie cos swojej fryzjerki. tyle ze ta plukanka dziala tak ze powstaja gdzieniegdzie rude odcienie ale kazdy mi moiw ze to wyglada jak pasemka:)

Gość paulinkaz
znacie może jakiś dobry salon w Wawie gdzie z pewnością fryzjerzy poradzą sobie ze zdjęciem koloru (z prawie czarnych) i zrobieniem z tego karmelowego brązu, ew. mlecznej czekolady ? Jeśli ktoś może mi polecić z czystym sumieniem taki salon (przetestowany) to byłabym wdzięczna za pomoc :)